Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Argumente pentru identitatea dimensionala masa-sarcina.

<< < (26/27) > >>

calahan:
princehansolo


--- Citat ---Ai gasit pe cineva care a postulat ca ai niste constante adimensionale si de aici toata tarasenia de demonstratie.
--- Terminare citat ---

Adimensionalitatea constantelor  G si k  nu a fost postulata de nimeni. A fost demonstrata prin rationamente si a reesit din logica formulelor. La descifrarea constantei de actiune  h , s-a gasit relatia pentru energia fotonului, in care sunt toate componentele energiei; tensiunea in volti, curentul in amperi si timpul in secunde. Dar apare si factorul electric k, care nu are nicio dimensiune specifica. Nu rezulta logic ca este adimensional. La fel se deduce prin alte socoteli ca factorul gravific  G,  este dat de un raport de suprafete. Asta inseamna ca din logica formulelor rezulta ca  G-ul este adimensional. Pai daca K si G sunt adimensionali, nu rezulta logic ca formulele lui Newton si Coulomb sunt identice si ca descriu acelasi fenomen. Doar ca aceste lucruri nu sunt prin manuale. Si savantii nostri nu or sa le admita niciodata. Fiindca dumnealor nu admit nimic ce nu este in tratatele de specialitate. Si astfel pastreaza cu sfintenie dogmele statornicite in sistemul teoretic al fizicii.

princehansolo:
Calahan, logica ta ma depaseste. Afirmatiile tale fortate imi insulta inteligenta. eu am terminat discutia cu dumneata. Am crezut ca este o eroare de intelegere din partea dumitale a ceea ce a scris d-l inginer sau profesor, dar toate inecrcarile mele de a te face sa vezi adevarul sunt inutile. Nu mai incerc.

calahan:
princehansolo


--- Citat ---...toate incercarile mele de a te face sa vezi adevarul sunt inutile.
--- Terminare citat ---

Asta ar insemna ca dumneata cunosti adevarul. Eu sunt convins ca adevarul dumitale este doar cel din manuale. Alt adevar nu ai, nu poti sa il cuprinzi si te oboseste. Eu mi-am insusit logica asta care spune ca daca in stanga formulei am forte in N, iar in dreapta fractii care au la numitori distanta la patrat  (d2), in mod sigur numaratorii au aceeasi dimensiune. Dar am am vazut savanti care sustin ca newtonul de la forta gravifica nu este la fel ca newtonul de la forta electrica. Fiindca doar sunt forte diferite. In articolul care face analiza dimensionala a circuitului RC, se ajunge la ultima ecuatie, care mi se pare foarte corect ce spune acolo, ca are ca singura solutie identitatea dimensionala masa-sarcina.

--- Citat ---Afirmatiile tale fortate imi insulta inteligenta.
--- Terminare citat ---
Aici imi pare ca imi spui un adevar  la care nu m-am gandit niciodata. Mergand pe logica asta a fisierelor, am suparat pe cativa universitari. Si chiar nu mi-am dat seama ca le insultam inteligenta. Poate sa confirme si Atanasu. Dar cel mai insultat s-a simtit -electronul -nihilist. Dar a fost intotdeauna amabil si toate insultele de la logica, le-a luat drept complimente.

atanasu:
Printule,
Tu ai inheiat si este OK, dar eu vreau sa adaug ceva inainte de a-l parasi si eu pe dl Calahan alias ingineri si alias si profesori :

a) Intrebarea ta nr 3 este foarte judicioasa si Calahan ca de obicei la ce nu poate raspunde se face ca ploua;
b) Si adaug si eu un fel de intrebare 3a: daca fenomenele descrise de cele doua ecuatii sunt identice din punct de vedere fizic cum se face ca unul produce si atractie si repingere si unul numai atractie? :)

calahan:
princehansolo


--- Citat ---3) Ai doua fenomene distincte? Forta gravitationala si forta electrostatica sunt distincte?
--- Terminare citat ---

Este evident ca apar ca doua efecte distincte. Si am mai spus ca unii savanti sustin ca newtonul gravific este altfel decat newtonul electric. Fiindca doar sunt forte diferite. In teoria fisierelor eu am inteles ca ar fi aceleasi efecte, dar la diferenta de viteza dintre ele de 20 de ordine de marime. In ce priveste intrebarea adaugata de Atanasu, eu am inteles ca interactiunea electrica este absolut simetrica. Pe cand interactiunea gravifica este absolut asimetrica, si ar fi produsa doar de asimetria (de diferenta) dintre campul electric centrifug si cel centripet de la nivelul nucleonilor.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă