Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Model teoretic asemanator unui foton

Creat de Nilak, Februarie 26, 2017, 12:58:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nilak

Acest model[1] este clasic si nu explica deocamdata anumite efecte pe care MC le poate explica, insa indica o posibila problema cu o ecuatie importanta a MC, E=hf.

Denumirea enititatii este Pulse Photon (P photon), si practic este un simplu puls electromagnetic classic, avand o singura oscilatie. Forma de unda este o sinusoida, insa se poate modela orice forma folosind superpozitii.

Ideea de baza este ca in momentul in care energia acestui foton  creste, lungimea de unda scade dar amplitudinea creste. De fapt scaderea lungimii de unda are un efect invers, de scadere a amplitudinii. Deasemenea pentru analiza efectului fotoelectric este importanta densitatea de energie, care creste. Un astfel de foton cu lungime de unda mare si amplitudine mare nu poate disloca electroni din stratul orbital al unui atom deoarece experimentele nu arata aceasta. De aceea, densitatea de energie, puterea sau timpul (acestea trei in principiu exprima acelasi lucru) in care energia este livrata electronului din stratul orbital sunt importante si trebuie sa fie luate in calcul in analiza clasica a efectului fotoelectric.

Modelul meu este simplificat deoarece este eliminata componenta temporala. De accea lungimea de unda devine partea relevanta.  Frecventa poate duce la confuzii, dar doar daca modelul nu este inteles corect.

https://dwgtheory.quora.com/The-energy-of-a-particle[1]

calahan

#1
Dl.Nilak.
Am vazut acum postarile dumitale. Vreau sa spun ca daca poti sa intrii pe -softpedia- sau pe -astronomy-, gasesti acolo niste fisiere, in care se dau niste modele pentru fotonii in translatie libera in spatiu si absorbiti in atom dar si pentru mecanismul gravitatiei. Poate gasesti acolo raspunsuri la intrebarile pe care le pui. Eu am inteles ca fotonii sunt vazuti ca motoare electrice liniare, ca sunt translatie de substanta (de structura dinamica) si  au aceeasi amplitudine de circa 60 de microvolti. Dar fotonii absorbiti in atom ar fi ca o singura unda stationara de amplitudine mare. Unde care se propaga pe un cerc de raza intermediara intre orbitele pe care face saltul cuantic electronul. Aceasta unda stationara, in rotatie se comporta ca un motor electric rotativ, bipolar, a carui frecventa de rotatie este egala cu frecventa fotonului. Spune ca particulele elementare ar fi undele stationare de amplitudine gigantica ale fotonilor gama care apar in procesul de anihilare a particulelor cu antiparticulele. Se da o argumentare matematica simpla usor de inteles, care se bazeaza pe descifrarea cuantei de actiune si pe semantica exacta a conceptelor fizice, rezultata de la identitatea dimensionala masa-sarcina.