Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Incalzirea globala: efecte si cauze

Reducerea cantitatii dioxidului de carbon

(1/3) > >>

Adi:
Iata ca nemtii au si realizat captarea dioxidului de carbon in sol:

http://www.gandul.info/stiinta-si-tehnologia/germania-a-inaugurat-primul-depozit-subteran-de-dioxid-de-carbon.html?4588;2751548

admin:
Copacii artificiali

Iar altii au construit niste aparate care capteaza aerul, il filtreaza de CO2 si elimina apoi aerul fara CO2. Sunt un fel de copaci artificiali.

http://www.adevarul.ro/articole/copacii-artificiali-pot-reduce-gazele-cu-efect-de-sera/353788

silvi:
in legatura cu, "copacii artificiali" - pe site scrie de ingroparea CO2 in sonde petroliere goale. afacerea ar putea deveni profitabila daca s-ar imbutelia in recipienti (buteli, tuburi etc.), care ulterior sa fie vanduti.

Adi:
Bine ai venit pe acest forum, Silvi! Vobesti de vinderea ce buletii de CO2 pentru companii de bauturi garbogazoase, precum Coca Cola? Da, s-ar putea vinde lor, e sigur, intrebarea e cat la suta din CO2-ul emis in lume ar putea fi consumat de Coca Cola, ma gandesc ca ar fi infim ... Dar si cantitatea ce am pune-o noi in sol ar fi tot mica, asa ca e o idee de investigat si de ce nu, de facut bani ...

mm:
Se pare ca prea putini se gandesc /si actioneaza/ in sensul NEproducerii de bioxid , ca masura salutara pentru planeta , si in acest sens avem exemplul SUA care emite in aer ~70% din bioxidul de carbon produs de toata "planeta industriala" .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă