Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

" Știința reprezintă mai degrabă o metodă de cunoaștere "

Creat de sumalan dorin, Octombrie 04, 2016, 08:05:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Salutari

" -Mi se mai cere, de către oricare susținător de năzbâtii, să am mintea deschisă...
-(Carl a zâmbit.) [Așa este.] A avea mintea deschisă este o virtute, dar, așa cum spunea o dată inginerul spațial James Oberg, [îl cunoști, cu siguranță,] nu trebuie să fie atât de deschisă, încât să îți cadă creierul afară. Desigur, trebuie să fim dispuși să fim cu mintea deschisă și să acceptăm noile dovezi. Dar aceste dovezi trebuie să fie unele puternice. Nu toate susținerile au merite egale... [...] Afirmațiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare.."

Restul articolului il gasiti : http://stiintasitehnica.com/un-interviu-cu-carl-sagan/


Articolul este preluat cu acordul autorului.

atanasu

Sumi,
Ma bucur ca ai indicat interviul cu Carl Sagan un om de stiinta drag mie pentru libertatea deosebita de care a dat dovada in gandire desi proiectul lui cu placutele trimise in Cosmos l-am gasit cam pueril atunci cand am aflat de el, mai ales ca in paralel de fpt ceva mai inainte  si probabil inspirati de LINCOS-ul inventat in anii 60 de prof Freudenthal de la Univ Utrecht, despre care la noi au scris doar doi savanti, Solomon Marcus si Edmond Nicolau , au fot cei de la NSA a SUA care in 1966 se ocupa de problema, asa cum aflam de curand din desecretizarile facute in ultima vreme de aceasta cea mai secreta Agentie de inteligence a SUA(vezi File X). Aceasta desigur ca  a mers pe drumul serios de comunicare cu ETI deschis de Freudenthal .
Si eu in firul redeschis de mine dar fara mare efect METI http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4946.msg66217.html#msg66217
va scriam tuturor un mesaj in LINCOS si pe care nimeni nu a incercat sau nu a reusit sa-l decodifice.
Revin aum la faptul ca si eu am scris ceva, despre ce cred eu despre Pseudostiinta pe firul pe care combat intens si pentru care am si intrat pe acest forum: Teoria BB si Evolutia Universului , fir deschis de Mircea Hodor dar pe care cred ca eu il mentin in viata si cu ceva succes dat fiind ca in mai putin de doi ani a ajuns la peste 42000 vizite.
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4910.msg66724/topicseen.html#msg66724 la comentariul nr 182 din 10 iunie 2016.
si pe care daca vrei sa redeschizi discutia despre acest subiect aici  pe firul tocmai inaugurat, il pot posta ca o prima interventie la subiect.

PS Nu am uitat promisiunea sa revin la A treia Cale si pentru moment nu pot spune decat ca o teorie economica fundamentala cum ar avea pretentia a fi una care respingand si capitalismul sicomunismul(marxism-leninismul) este cea mi corecta desigur ca trebuie sa se fundamenteze plecand de la elementele fundamentale ale siintei economice si anume productia si repartitia care depind de variabile care le influenteaza pe amandoua cum ar fi cea mai importanta venind dinspre latura umana a procesului unde la loc de cinste se va afla proprietatea.

sumalan dorin

 

" Imaginaţi-vă că sunteţi la comanda legilor care guvernează Universul. Aveţi în faţa dumneavoastră un panou de control, pe care se află numai câteva butoane cu care puteţi comanda valorile unor constante fundamentale. Nu vă grăbiţi să vă jucaţi cu butoanele. Misiunea dv este aceea de a proteja viaţa din Univers. Gândiţi-vă bine, atunci când umblaţi la butoane: este de ajuns ca una dintre constante să fie modificată foarte puţin, pentru ca stelele, planetele şi, implicit, viaţa să dispară... veţi crea, dacă nu sunteţi atent, un Univers trist, un pustiu în spaţiu-timp."


" Asta este frumos în ştiinţă. Putem explora lumi care, foarte probabil, nu ne vor fi accesibile niciodată. O Americă de care ne desparte un ocean ce nu îl vom putea străbate vreodată. Explorarea pe care am încercat să o ilustrăm acum a încercat să înlocuiască o întrebare fundamentală pentru umanitate: ,,Care este locul nostru în Univers?", cu o alta, mai profundă şi, implicit, mai frumoasă: ,,Care este locul Universului nostru în multivers?".



Daca aceste doua citate v-au produs curiozitate si totodata entuziasm ,il puteti citi integral:

http://stiintasitehnica.com/viata-in-multivers/