Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Viata sociala  (Citit de 24495 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin

  • Vizitator
Viata sociala
« : Aprilie 03, 2015, 07:58:12 p.m. »
Salutari

De ceva vreme ma tot intreb oare ce fel de educatie trebuie sa primim astfel incat sa fim pregatiti pentru viata sociala.Oare conteaza educatia pentru pregatirea copilului=>adolescentului=>tanarului ,pentru viata sociala.Oare ajunge instruirea pe care o primeste copilul in familie pentru viata sociala?

Oare are sau nu importanta viata sociala?Opinia mea este ca da,deoarece omul trebuie sa evolueze in societate.

Va intreb si pe voi ,ce parere aveti legata de pregatirea omului pentru viata sociala.

Lolica

  • Vizitator
Răspuns: Viata sociala
« Răspuns #1 : Aprilie 12, 2015, 10:16:39 p.m. »
Care ar fi definitia ta de viata sociala? Nu prea inteleg la ce te referi prin asta? Copilul, daca nu creste intr-un mediu complet izolat, tot intra in contact cu alti oameni si deci cu viata sociala, sau nu?

sumalan dorin

  • Vizitator
Răspuns: Viata sociala
« Răspuns #2 : Aprilie 19, 2015, 08:30:11 p.m. »

Salutari

Ce inteleg prin viata sociala= suma de conceptii despre om in general,situatii de viata,lumea in general si cu bune si cu rele.


Offline valangjed

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1093
  • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Viata sociala
« Răspuns #3 : Aprilie 20, 2015, 12:34:28 a.m. »
Omul este o fiinta sociala dotata cu gandire.Gandirea insa este un "atu" cu doua fete.Din cauza gandirii nu putem fi precum albinele, nu putem munci toti pentru ca "matca" sa produca noi generatii de muncitori si nici nu putem izgoni trantorul din stup.Avem, pe langa gandire, ceea ce se cheama compasiune, nu putem lasa, asa cum fac leii, pe cel batran in desert ca sa-l manance hienele.Exprimat intr-o propozitie:"Nu suntem animale neganditoare!".Avem puterea de a gandi ca "cel batran" ne-a ajutat atunci cand eram pui si avem datoria de a-l ajuta atunci cand el redevine neajutorat.Poate parea un cerc vicios dar deocamdata, astia suntem.

Intr-un roman SF al lui Norman Spinrad, "Solarienii" exista ideea de "grup organic", familia este scoasa din drepturi si se fac "familii" din oameni diferiti, fiecare avand o alta calitate, unul studiaza, unul gateste, unul face curatenie, unul lupta impotriva inamicilor, etc. dar toti sunt egali in drepturi atat timp cat isi fac "datoriile".E mult de "mers" pana acolo dar ideea mi s-a parut buna.Parerea mea.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

sumalan dorin

  • Vizitator
Răspuns: Viata sociala
« Răspuns #4 : Aprilie 20, 2015, 09:13:41 a.m. »
Salutari

Imi place exemplu cu albinele,probabil incet incet noi oamenii ne vom adapta conform exemplului tau din romanul SF.