Cum:
N-ai nici cunostinte, nici nu "crezi", nici nu cercetezi... vezi ca sunt si forumuri dedicate "stiintei adevarate", acolo au de toate. Poate te lamuresti acolo ce si cum.
La chestia cu raportul materie/antimaterie sunt nul cum bine zici (am ditamai lacramoaia in coltul ochiului stang...),pe tine daca te las sa explici ,vad ca nu iese nimic, de aceea ma gandesc ca o alta consecinta a
Big-Bangului ar fi existenta "materiei neagre" (si aici am un "dinte"-adica ma situez printre sceptici...)

:
Istoria aparitiei “materiei negre” a carei existenta nu este inca demonstrata,( adica este inca in stadiul de ipoteza-ca sa fie mai clar):-1932, astronomul
Jan Oort a masurat viteza orbitala a unor stele din Calea Lactee si a constatat ca au o deplasare prea rapida pentru a explica Newtonian rotatia lor. Cu alte cuvinte, calculele nu sunt sustinute de masa “estimata” a Galaxiei.
-1970, astrofizicianul
Vera Rubin si constructorul de instrumente optice
Kent Ford au constatat ca stelele aflate la margina galaxiilor (oare cate galaxy au studiat pentru a generaliza ipoteza, una din ele a fiind Galaxia Andromeda) , se rotesc pe orbite cu o viteza mult mai mare decat poate prezice mecanica Newtoniana.
Stelele orbiteaza galaxia in care s-au format, pe orbite aproape circulare si gravitatia este forta ce tine stelele pe aceste orbite. In acord cu legile miscarii circulare uniforme, forta de gravitatie este compensate de forta centrifuga. In apropierea nucleului galaxiei in studiul facut, legile lui Newton sunt respectate, in timp ce , daca ne deplasam spre marginea ei, inexplicabil, nu mai este respectata mecanica Newtoniana. Evident detaliile variaza de la galaxie la galaxie, teoria incercand sa dea totusi o universalitate a observatiilor.
Diferenta asta aparuta in observatii, necesita totusi explicatii, nu? Asa au aparut urmatoarele intrebari:1. Nu intelegem oare correct cum functioneaza inertia – Sunt corecte deci legile cunoscute pentru distante mari?
2. Nu intelegem oare corect cum functioneaza gravitatia - Sunt corecte deci legile cunoscute pentru modul cum actioneaza gravitatia?
3. Semnul de egalitate dintre forta gravitationala si cea centrifuga nu este correct, lipsind “ceva” – asta, linistindu-ne in privinta legilor postulate de Newton.
Urmare a acestor observatii, s-a introdus celebra notiune de “
materie neagra-intunecata-invizibila” explicand astfel diferenta de masa constatata pentru satisfacerea vitezei de rotatie in accord cu legile lui Newton.
Alte explicatii:Alti fizicieni, au sugerat o modificare a legii gravitatiei. Relativitatea generala Einsteiniana, nu ajuta aici , pentru ca predictiile lui Einstein sunt identice cu cele ale lui Newton.
Altii au prezis existenta unor noi forte, regrupate sub
ipoteza celei de “a cincea forte”, care ar fi o forta diferita de cea
gravitationala, electromagnetica, nucleara sau slaba.
In sfarsit teoria “materiei negre”, un tip de materie ce nu interactioneaza cu lumina, dar care exercita o forta gravitationala si care este distribuita in intreg universul.
Cum singura informative pe care astrofizicienii o au , este rotatia galactica, este foarte dificila alegerea intre ipotezele de mai sus. De altfel, pare cat se poate de posibila modificarea oricarei teorii pentru a rezolva rotatia observata a galaxiilor. Viteza galaxiilor aflate in clustere mari de asemenea arata ca aceste clustere se destrama din cauza vitezelor mari. O alta observatie este facuta asupra galaxiilor foarte indepartate, unde lumina de la ele este deformata la traversarea campurilor gravitationale ale clusterilor cei mai apropiati. Exista iarasi studii referitoare la micile neuniformitati ale fondului cosmic de microunde (microwave background).
Toate masuratorile astea trebuiesc abordate de catre noile teorii pentru a explica viteza de rotatie galactica.
Intrebarile fara raspuns ale ipotezei existentei ”Materiei negre”:“Artificiile” despre “materia neagra” au adus o explicatie rezonabila in cazul simularilor.
Din pacate, “materia neagra” ramane un model neconfirmat! Orice previziune facuta este o previziune “indirecta”.
Daca aceasta “materie neagra“ ar exista, ea ar fi putut fi reprodusa in marile acceleratoare de particule (de exemplu in LHC). Aceasta confirmare nu a aparut…
O alta intrebare ce ramane la fel deschisa este aceea legata de posibilul impact al “materiei neagre” asupra luminozitatii galaxiilor si corelarea cu viteza de rotatie…Aceasta relatie a fost prezentata prima oara in
1977 si poarta numele de
relatia Tully-Fisher:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tully%E2%80%93Fisher_relation Relatie care arata foarte bine ca masa vizibila a unei galaxy este corelata cu viteza ei de rotatie.
Provocarile ipotezei “materiei negre” Relatia Tully-Fisher reprezinta o provocare serioasa pentru toate modelele “materiei negre”. Rotatia unei galaxy este dependent de masa ei. Daca “materia neagra” exista cu adevarat , atunci cantitatea totala de materie continuta de o galaxie va fi suma masei vizibile cu cea “neagra”.
Teoria “materiei negre” existente spune ca aceasta materie, pentru orice galaxie poate fi gasita in cantitati mai mari sau mai mici…Masurand masa vizibila putem deci scapa o cantitate apreciabila de masa din masa reala totala… Drept consecinta, masa vizibila este o marime foarte imprecise a masei totale a galaxiei! Nu stim deci, daca masa galaxiei cercetate este cea vizibil masurate sau este mai mare…
De asemeni, nu exista nici un rationament care sa ne spuna ca masa vizibila este in accord cu viteza de rotatie… Si el totusi este …
Si uite asa, scepticii teoriei doamnei Rubin, au scris un articol anul asta in februarie:
“
One Law to Rule Them All: The Radial Acceleration Relation of Galaxies” – pe care draga
Harap Alb, daca esti curios, o s il gasesti aici:
http://iopscience.iop.org/article/10.3847/1538-4357/836/2/152Evident ca suporterii “materiei negre”, au contraatacat foarte rapid in iunie anul asta:
"
Reproducing the galaxy stellar mass function and the Tully-Fisher relation simultaneously" – pe care , draga
Harap Alb, daca ai ramas inca curios, poti sa il citesti aici:
https://arxiv.org/abs/1706.07106Noul calcul facut este o etapa importanta in validarea teoriei Rubin. Din pacate ramane o teorie incomplete care trebuie sa fie validate prin descoperirea particulelor de materie neagra adevarate. Ramane treaba multa de facut, dar nu de
ariel55 care sa care eventual telescopul unde ii trimiti tu.
Oricum, raman deceptionat, de lipsa mea de cunostinte ...

, ma asteptam sa ai tu mai multe dar am aceeasi senzatie pe care o ai tu despre mine in ceea ce priveste discutia noastra...poate nu ti-ar strica si tie alte site-uri de "stiinte adevarate", evident, tot alea alea care mi le recomanzi.Poate afli ceva noutati si le impartasesti.

Sa ai o zi/seara buna plina de satisfactii stiintifice.