Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

Nu numai luna formeaza mareele

<< < (2/4) > >>

Anatol:
Ca sunt tot la "popularizarea stiintei" vrau sa fac o calculare; oamenii cat sunt atasi de luna, si cum, ca se aude ca sunt lunatici care merg pe pereti si chear pe pod, poate sunt in prag sa descoper un motor antigravitational!?

Cunoaste cineva vri-un lunatic?

Electron:

--- Citat din: Anatol din Ianuarie 06, 2015, 06:11:43 p.m. ---Tin sa recunosc ca privisem un film pe youtube unde teoria ca luna formeaza mareele nu se recunoaste.
--- Terminare citat ---
Eu nu te-am intrebat despre filme de pe youtube ci despre ce ai postat tu, link-ul spre articolul care contine greseli de fizica. Repet intrebarea: de ce postezi astfel de link-uri aici? Doar asa ca sa te afli in treaba?


--- Citat --- Sa zapacit autoarea referatului, se vede foarte bine, dar a completat bine referatul, explicarea mareelor necesita o multime de nuante, eu personal privesc asa dintr-o parte in general.
--- Terminare citat ---
Deci recunosti ca sunt greseli in articol? Ia spune frumos concret ce "se vede foarte bine" la tine, sa vedem si noi ceilalti despre ce vorbesti.

In ce priveste partea cu "a completat bine referatul", nu sunt de acord. Un referat care contine astfel de erori de fizica este o rusine pentru cei care il publica si nu e "completat" deloc.


--- Citat --- Fluxurile si refluxurile mareelor in realitate nu-s paralele cu meridianele, pe cand luna si soarele se intersecteaza practic perpendicular cu meridianele, eu cred ca depinde de latimea oceanului in locuri diferite, fenomenele aceste unde apele la fundul oceanului se deplaseaza nustiu unde si cum,...poate mai face ceva si forta centrifuga a pamantului odata ce raza pamantului vibreaza cu o fregventa de 0.00...2 Hz.
--- Terminare citat ---
De unde scoti aceste aberatii, si de ce le postezi aici cu atata nonsalanta? Ia adu niste argumente sa vedem pe ce iti bazezi aceste afirmatii.


--- Citat ---Dar poate calcula cineva cu ce forta gravitationala actioneaza luna asupra pamantului!?
--- Terminare citat ---
Oricine stie o farama de fizica poate calcula acest lucru, masele si distantele implicate sunt publice, nu le tine nimeni secrete.


--- Citat din: Anatol din Ianuarie 06, 2015, 10:11:05 p.m. ---Ca sunt tot la "popularizarea stiintei" vrau sa fac o calculare; oamenii cat sunt atasi de luna, si cum,
--- Terminare citat ---
Pai calculeaza, cine te opreste?


--- Citat --- ca se aude ca sunt lunatici care merg pe pereti si chear pe pod,
--- Terminare citat ---
Asemenea aberatii se poate sa auzi tu, dar iti trebuie o naivitate nemarginita sa iei in serios asa ceva.


--- Citat ---poate sunt in prag sa descoper un motor antigravitational!?
--- Terminare citat ---
Poate iti bati joc, dar iti bati joc degeba. Daca tu chiar crezi ca est "in pragul unei descoperiri", atunci inseamna ca ignoranta ta in ale fizicii depaseste orice imaginatie.


e-

Anatol:
ce ma bagi in boale electroane!?  Ai halucinatii dupa ce mai demult mai ma prosteam, dar de pilda acum de ce nu calculezi Fg a lunei pe pamant iti ea cinci minute iar mie cinci ore!? -UNDE SCRIU EU DOAR ASA CA SA MA AFLU IN TREABA?, POTI SA MA SUSPECTI MACSIM 20% IN ASTA.

 Sustin in continuare ca referatul este pe nota "9" iar dumneata electron te notez cu nota "6". Cand 30 de institute sunt atrase asupra unui lucru, fiecare isi are traba lui!

Electron:

--- Citat din: Anatol din Ianuarie 07, 2015, 01:19:46 p.m. --- dar de pilda acum de ce nu calculezi Fg a lunei pe pamant iti ea cinci minute iar mie cinci ore!?
--- Terminare citat ---
De ce iti ia 5 ore?!


--- Citat --- -UNDE SCRIU EU DOAR ASA CA SA MA AFLU IN TREABA?, POTI SA MA SUSPECTI MACSIM 20% IN ASTA.
--- Terminare citat ---
Cand ai postat link-ul spre articol fara nici o alta referire, desi articolul contine erori grave de fizica, ai postat doar ca sa te afli in treaba. De unde trebuie sa se prinda lumea daca iti bati joc sau nu, cand nu postezi decat un link spre un articol cu greseli?


--- Citat --- Sustin in continuare ca referatul este pe nota "9"
--- Terminare citat ---
Poti sa sustii ce vrei, cu argumentele pe care le dai aici dovedesti cat de (ne)calificat esti sa faci asemenea parecieri.


--- Citat --- iar dumneata electron te notez cu nota "6".
--- Terminare citat ---
Multumesc pentru apreciere, venind de la tine e un compliment!


--- Citat --- Cand 30 de institute sunt atrase asupra unui lucru, fiecare isi are traba lui!
--- Terminare citat ---
Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta.


e-

Anatol:
Defel nu inteleg cum se calculeaza Fg a lunii pe suprafata pamantului! 

1. Fg a lunii actioneaza cu rezultatul obtinut din calcule pe metru patrat ori pe centimetru patrat, ori in genere se refera pe toata suprafata terei, ori pe planeta intreaga o atrage!?

2. Si daca am obtinut de pilda 37 de niutoni ce sa fac cu ei sa eau si suprafata lunaticului cand ii calculez mersu pe pereti!?

3 Trebue sa mai vad soarele sa nu fie in partea opusa!

4. Undei pricina interesanta ca OZN, lunatici, in genere raman fara masa ori mg ori Fg ori nu stiu ce dar zboara si merg pe tavanuri si habar nu au de gravitatie!?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă