Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

Nu numai luna formeaza mareele

<< < (3/4) > >>

Electron:

--- Citat din: Anatol din Ianuarie 07, 2015, 03:06:37 p.m. ---Defel nu inteleg cum se calculeaza Fg a lunii pe suprafata pamantului!
--- Terminare citat ---
Cel mai simplu este cu formula atractiei gravitationale universale.


--- Citat ---1. Fg a lunii actioneaza cu rezultatul obtinut din calcule pe metru patrat ori pe centimetru patrat, ori in genere se refera pe toata suprafata terei, ori pe planeta intreaga o atrage!?
--- Terminare citat ---
Forta de atractie gravitationala (reciproca) actioneaza asupra corpului, care poate fi desigur si planeta intreaga.


--- Citat ---2. Si daca am obtinut de pilda 37 de niutoni ce sa fac cu ei sa eau si suprafata lunaticului cand ii calculez mersu pe pereti!?
--- Terminare citat ---
De unde ai obtinut de pilda aceasta valoare? Din ce formula, adica?


--- Citat ---3 Trebue sa mai vad soarele sa nu fie in partea opusa!

4. Undei pricina interesanta ca OZN, lunatici, in genere raman fara masa ori mg ori Fg ori nu stiu ce dar zboara si merg pe tavanuri si habar nu au de gravitatie!?
--- Terminare citat ---
Iar vorbesti doar ca sa te afli in treaba. Ce satisfactie ai cand scrii aiureli de acest gen?


e-

Anatol:
CEL MAI SIMPLU IN CAZUL ACESTA SA CALCULEZ CU UN GRAFITOMETRU  ;) (de astea cu arc). Am de facut experimente cu o table foarte subtire si mare, sa vad 1. in plin soare cat atrage, 2 in plina luna cat atrage, 3. apoi s-o intorc in picioare, ori so fac rulon sa vad deosebirea. Eaca acus chear ma apuc de experiment!, dar am nevoie de doua fete ajutor, asa mai energice!  Vad ca sunt niste fete pe forum dar nu prea stiu cum se misca!? deacu m-am gandit la un gravitometru foarte sensibil. Si trec peste aceste experimente apoi o caut pe luna la inplicatie in creare de materie neagra in lunatici si OZN!  Ii scriu un mesaj privat lui Andreea de pe forum, sper ca va dori sa conlucreze  :-[

puriu:
  Teoria mareelor e complicata. In esenta mareele se datoreaza nu fortei gravitationale a Lunii, ci gradientului acestei forte pe diametrul Pamantului (cam 13.000 km). Forta gravitationala a Soarelui este mult mai mare, dar gradientul ei este mai mic si influenteaza mai putin mareele.
  Luna actioneaza cu o forta medie asupra Pamantului ca si corp solid, cu o forta maxima asupra apei in dreptul Lunii si cu o forta minima asupra apei din partea opusa. Cele doua forte extreme produc fluxuri in sensuri opuse. Din cauza rotatiei Pamantului in raport cu Luna, deplasarea apei oceanului planetar din zonele de reflux catre cele cu flux sunt asimerice si produc o intarziere a fluxului maxim fata de pozitia Lunii pe cer. Exista si maree ale scoartei Pamantului, dar de amplitudine mult mai mica mica.
  Teoria completa este veche si se gaseste in unele manuale universitare, nu multe.
 

Anatol:
Puriu esti foarte profesional, dar eu vroiam sa ma pun in activitati, sa capat donatii, sa fac experimente, colectiv, prieteni, seara obosit la o bere..., dar mi-ai stricat afacerea! Acum ce sa fac!? Ea si fa ceva si retrageti "punctul". Ca eu sunt sigur mareele,... trebuesc restudiate!

Anatol:
Unde sa gasesc eu oare 500 de euro sa incerc sa emit lunitizmul, probabil fiecare om poate merge pe pereti dar daca nu vreati sa dati bani la experimente nu o sa va bucurati de aceasta minune ce ne ofera natura!!!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă