Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

Fizica povestita, lansare la editura Humanitas sâmbăta 22 noiembrie de la ora 18

<< < (2/3) > >>

valangjed:
Felicitari!Cred ca chiar era nevoie de o astfel de carte.Sper sa se epuizeze, rapid, prima editie si sa fie nevoie de alte editii.

cristi:
Multumesc la toti pentru cuvintele frumoase.

Cat de superpozitia cuantica si pisici, alaturarea celor doua a devenit azi asa de populara, ca daca cineva ar vorbi despre superpozitie cuantica si caini, probabil ca fizicienii l-ar da afara pe usa :)

Sieglind:
Posibil ca Schrödinger (Erwin Rudolf Josef Alexander) să fi avut şi alte opţiuni conceptual-descriptive atunci când, în 1933, aflat la Oxford: was living with his wife, with his mistress, and with his cat Milton.

Cert este că pisica lipsea din "inventarul casei" în 1938 când, reîntors în Austria ca profesor la Universitatea din Graz, avea să fie supus percheziţiei şi interogatoriului poliţienesc pe motiv de opoziţie faţă de politicile naziste ale epocii.    

Nu s-a stabilit cu precizie de ce a preferat (doar) varianta felină. 8)

Cât despre Fizica povestită, eu sper să devină un subiect cât mai des accesat (şi discutat) pe forum. De cât mai mulţi cititori ai cărţii  :)

mircea_p:
Superpozitia intre starile "wife" and "mistress" ar merita poate un studiu suplimentar.
"Colapsul" sitemului provocat uneori de o "observare" facuta in afara protocolului experimental e doar un subiect omniprezent in drame, atat reale cat si fictionale.:))))))))))

Sieglind:
Adică ar urma să însumăm cele două "stări clasice" ?  ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă