Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

Fizica povestita, lansare la editura Humanitas sâmbăta 22 noiembrie de la ora 18

(1/3) > >>

cristi:
Dragi prieteni,

Cei dintre voi care ati trecut pe la stiinta.info probabil ca stiti ca lucram la o carte. Povestea e lunga, cu suisuri si coborasuri, dar totul e bine cand se termina cu bine :)  De azi, lucrarea "Fizică povestită" se găseşte în librăriile Editurii Humanitas. Lansarea cărţii are loc la târgul de carte Gaudeamus, Romexpo, sâmbăta 22 noiembrie de la ora 18:00, standul 44. Va invit la lansare, voi fi acolo. Pentru cine ajunge, il rog sa nu plece inainte de a da mana cu mine, imi face placere sa intalnesc si fata in fata prietenii virtuali cu care impart pasiunea petru stiinta. Mai multe detalii despre carte aici:

http://stiinta.club/fizica-povestita/
http://stiinta.club/1912/lansare-fizica-povestita/

Probabil ca remarcati cum linkul este catre www.stiinta.club. Nu este intamplator, proiectul stiinta.info a devenit stiinta.club. Sunteti bineveniti sa vizitati noul site si, daca il gasiti interesant, sa deveniti membri si al clubului nostru, care azi implineste abia trei zile!

numai de bine
cristi presura

Abel Cavaşi:
Mult succes, Cristi! Regret că nu pot da mâna cu tine, fiind la sute de kilometri de capitală, dar voi citi cu nesaț cartea mult așteptată.

Electron:
Felicitari Cristi!

e-

sumalan dorin:
 
Mult succes in cariera de scriitor stiintific.Sincere felicitari pentru munca depusa,cine stie poate o sa avem placerea sa va vedem si la Tv.

Sieglind:
Din Prefaţă:

(...) Parafrazându-l pe Richard Feynman, pot spune că pentru a studia fizica există două posibilităţi: fie urmaţi timp de cinci ani cursurile facultăţii de fizică, fie citiţi această carte.
În cazul cărţii de faţă, Cristian Presură îi împacă atât pe cei mai cârcotaşi, care nu acceptă nimic fără demonstraţie, cât şi pe cei care vor doar să afle cum funcţionează fizica în cele mai ascunse cotloane ale lumii materiale, care sunt legităţile ce guvernează această lume şi care sunt posibilităţile de a folosi aceste legi. Legile fizicii, spre deosebire de cele sociale, nu pot fi supuse la vot, nu pot fi ignorate sau ocolite. Ele sunt plasate deasupra tuturor şi guvernează întregul univers.


Dr. Mircea PENŢIA
Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară, Bucureşti-Măgurele
cercetător ştiinţific asociat CERN, Geneva

 :)

Felicitări !

P.S. Apreciez inclusiv opţiunea de ilustrare (şi exemplificare) a superpoziţiei cuantice de la pag.269. Ca iubitoare de pisici ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă