Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in lume

Poluare

<< < (2/2)

Adi:
Teodora, Electron, ati completat foarte frumos. Intr-adevar, lucrurile sunt facute in asa fel incat sa cumparam iar si iar, lucrurile sa se strice des, sau sa fie demodate, cat sa cumparam altele. Aceasta mentine economia in mers, asa avem slujbe, caci produsele produse de firma noastra se vand. Problema e ca tot acest proces distruge natura, consumand resursele si poluand. "Sustainability" este tocmai procesul prin care oamenii sa isi mentina slujbele, industria castigurile si natura sanatatea, iar ciclul sa se repete iar si iar. Spre aceasta se tinde, in mod ideal. In Franta, dupa anul doi de la scoala de ingineri INSA am avut cateva ore de curs si despre "sustainability" si a fost foarte instructiv.

Ar trebui facute si in tara la politehnici astfel de cursuri de cateva ore. Sau macar sa promovam noi filmuletul acesta mai departe, care este excelent pedagogic.

teodora85:

--- Citat din: Electron din Iulie 09, 2008, 03:44:17 p.m. ---Primul pas e informarea, al doilea reciclarea la nivel personal, al treilea este reciclarea la nivel industrial, si in final restructurarea modelului liniar intr-un model de bucla inchisa, care sa nu distruga iremediabil resursele Planetei.

--- Terminare citat ---

Electron, sunt de acord cu tine: primul pas e informarea. Din ce am inteles din filmulet se pierd foarte foarte multe resurse in procesul de fabricatie (acolo zicea ceva de genul ca la un cos de gunoi aruncat de noi, in procesul de productie deja s-au pierdut 70). Nu stiu daca e exact raportul, dar ma gandesc ca intr-adevar se pierde foarte mult. Asa ca eu as pune pe locul 2 reciclarea la nivel industrial si pe 3 cea personala. Dar sunt totusi de parere ca desi reciclarea personala e doar "varful iceberg-ului" are o mare importanta.


--- Citat din: Adi din Iulie 09, 2008, 03:17:43 p.m. ---Din filmulet am aflat ca dioxina este cel mai toxica substanta produsa de om. Am cautat pe net si iata ce am gasit despre aceasta.

http://encarta.msn.com/encyclopedia_1741500810/Dioxin.html

--- Terminare citat ---

M-am uitat si eu peste link. E un pic mai lamuritor decat cel de pe wikipedia. Am citit ca dioxina poate produce diferite forme de cancer, diabet, slabeste sistemul imunitar si afecteaza activitatea creierului si a glandelor endocrine. Am mai gasit ca dioxina se elimina prin gazele de la tevile de esapament, prin arderea maselor plastice si a cauciucurilor, si chiar in fumul de tigara.


http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Dioxina-este-prezenta-in-toate-cele.-aer.-apa.-sol-17-468.html
http://www.green-report.ro/dynamic/stiri/stiri/poluarea-cu-dioxina-duce-la-nasterea-mai-multor-fetite-decat-baieti---2484.htm


 

Adi:
Discutia aceasta avanseaza foarte frumos. Intr-adevar, industria arunca 70 de kg de materiale pentru fiecare kg pe care il arunca oamenii. Nu stiam ca acest numar: 70! Iata ca informarea este intr-adevar foarte utila. Avem putin control direct asupra industriei, dar avem control asupra ce informam pe cei din anturajul nostru.

Am citit si articolele despre dioxina, sunt foarte interesante. Nu stiam ca cu dioxina a fost otravit presedintele Ucrainei. Iata cum mereu facem noi legaturi si analogii ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă