Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Modelul elicoidal al gazelor

Creat de Abel Cavaşi, Februarie 07, 2014, 07:31:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Abel Cavaşi



Citat din: 07Marius din Februarie 09, 2014, 02:35:15 PM
Pentru conditii standard, la o viteza de peste 300 m/s (molecule masive) si 1694 m/s ptr. hidrogen, la o distanta medie intre doua ciocniri de sub 100 nm, intre 2 ciocniri succesive moleculele nu prea au timp\spatiu sa execute miscari pe traiectorii ciudate.
Înţeleg că aceasta este o presupunere. Cum ai obţinut aceste valori? Eu mă tem că viteza respectivă nu este viteza reală, ci este viteza longitudinală. Deci, încă tot nu m-ai convins. Nu uita că experimentele astea lucrează numai cu valori medii. Ori valoarea medie a vitezei este tocmai viteza longitudinală.

Citat
Citat din: Abel Cavaşi din Februarie 09, 2014, 11:36:22 AM
Citat din: 07Marius din Februarie 09, 2014, 10:29:54 AM
...toate miscarile complexe, tind sa convearga catre miscari simple, rectilinii. Naturii nu-i place sa consume energie... degeaba.
Sunt de acord că natura alege mişcări simple. Dar tocmai asta este, elicea este cea mai simplă curbă din spaţiu! Nu dreapta!

Acest lucru poate fi experimentat si la scara macro. Desi moleculele n-au vreo entitate inteligenta care sa evite anumite ciocniri, chiar si in cazul in care masinutele din filmul de mai jos sunt conduse de persoane inteligente, dezordinea apare rapid in sistem, iar traiectoriile elicoidale lipsesc aproape cu desavirsire. Imagineaza-ti ca creste viteza si scade timpul de reactie a soferilor. Harababura creste exponential in aceasta situatie, chiar si in cazul unor soferi experimentati. In ceea ce priveste moleculele, nu au soferi la bord...
De acord, dar pot spune că asta este valabil pentru viteza longitudinală, nu pentru cea reală. Cum spuneam, odată aleasă o direcţie, molecula se mişcă pe o elice circulară în jurul acelei direcţii. Ţii minte?

Electron

Citat din: Abel Cavaşi din Februarie 09, 2014, 02:20:28 PM
Ca de obicei, fără argumente.  ;D
Chiar nu ti-e rusine sa ai atat de mare lipsa de integritate intelectuala? Esti un mare nesimtit sa afirmi ca de obicei nu prezint argumente. Combinata asta de aroganta si ignoranta pe care o afisezi, este pecetea lipsei tale de caracter. Sa-ti fie rusine!


e-
Don't believe everything you think.

Abel Cavaşi

Tot fără argumente ai rămas? Măcar bâiguie şi tu ceva, nu tot aceeaşi placă.  ;D

Electron

Vad ca tot fara rusine te prezinti pe aici. Gros obraz trebuie sa ai!  ::)

Tu cand incepi sa te lasi de pseudo-stiinta si sa bangui ceva rational si coerent?

e-
Don't believe everything you think.

Abel Cavaşi

Aştept de la tine ceva în legătură cu acest subiect. În rest, spor la încălcarea regulamentului acestui forum pe care, chipurile, îl protejezi.

ariel55

#50
Mda. Despre electron in conceptia cavasiana:

CitatElectron
[Presupuneri]
Electronul este orice corp uşor al cărui darbuzian scade în timp.
[/Presupuneri]

...Am o banuiala(presupuneri, evident)...in cazul pozitronului, ar trebui ca harbuz(ianul) scade si el in timp, nu?

Sursa: https://abelcavasi.wiki.zoho.com/   [Salut! Bine aţi venit în acest Wiki, dedicat în special Fizicii neîngrădite de canoanele actuale!  ;D]
un sit "wiki" personal, minunat , unde abel, in sfarsit isi prezinta bazele teoriilor domniei sale.
Succes maestre si tot inainte!
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Abel Cavaşi

O fi ceva ştiinţific legat de acest subiect în mesajul tău? Aşa faci când nu mai ai argumente?

ariel55

Ca tot se vorbeste de ...ceva stiintific, iata o superba pagina de umor stiintific(argumentari darbuziano-lancatiene):

https://abelcavasi.wiki.zoho.com/Am%C4%83nunte-privind-observa%C5%A3ia-lui-AdiJapan-cu-jgheabul.html

Distractie placuta!  :D
Imi place sit-ul tau, e plin de bancuri.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Abel Cavaşi

Distrează-te atunci. Fiecare înţelege cum poate.

07Marius

Cred ca imi dau seama de unde ar putea proveni o asemenea idee, insa nu sunt sigur ca tu te-ai gandit la asta deoarece elicea pe care o descrii este caracterizata de un pas circular foarte mare, ceea ce ne indeparteaza de la ideea pe care am s-o enunt mai departe.
O molecula de gaz poti s-o asimilezi prin prisma ideii pe care o prezint acum, ca si un sistem binar rigid format din doua corpuri care se rotesc in jurul centrului de masa comun. In timpul ciocnirilor aleatoare dintre molecule, impulsul pe care-l primesc face ca molecula sa se roteasca si in acelasi timp sa parcurga un drum mediu intre 2 ciocniri consecutive in functie de presiune si temperatura gazului, respectiv de masa moleculei.
Confuzia ar putea proveni de aici, daca consideri centrul de rotatie al moleculei ca fiind centrul atomului greu din molecula. Exemple similare: miscarea de rotatie a planetelor in jurul soarelui, sau a lunii in jurul pamantului.
http://en.wikipedia.org/wiki/Barycentric_coordinates_%28astronomy%29

Privind centrul atomului masiv din molecula ca centru de rotatie al moleculei, acesta descrie o elice foarte alungita, raza spirei fiind inferioara razei atomice a atomului greu. Insa in realitate, molecula se roteste in jurul centrului de masa, cu o viteza unghiulara probabil care depinde de valoarea impulsului initial la ciocnire si bratulpunctului de impact fata de centrul de masa al moleculei, respectiv de valoarea momentului unghiular al moleculei inainte de impact, traiectoria centrului de masa fiind liniara.

Cred ca este singurul caz in care putem vorbi de o traiectorie elicoidala, dar inca o data - molecula are o traiectorie data de cea a centrului de masa si nu de cea a centrului atomului mai masiv din molecula. Chiar si atunci, pasul circular al elicei este extrem de mic, raportat atat la dimensiunea moleculei si cu atat mai mult la distanta medie parcursa intre 2 ciocniri consecutive ale moleculei.
The imagination is the prisoner of our mind.

Electron

Citat din: Abel Cavaşi din Februarie 09, 2014, 05:31:43 PM
Aştept de la tine ceva în legătură cu acest subiect.
Eu nu mai astept de la tine integritate intelectuala, ca ai dovedit cu varf si indesat ca nu mai posezi asa ceva.

Am postat deja in legatura cu subiectul intrebari, desi ignori acest lucru cu nesimtire. Faptul ca tu vorbesti de traiectorii si forma lor fara sa pricepi rolul sistemelor de referinta in Fizica este argumentul pentru care toate ineptiile tale sunt cea mai joasa speta de pseudo-stiinta. Tu ignori (intentionat sau nu) cele mai elementare notiuni de Fizica si cu asta ai pretentia ca ne oferi prin marinimia ta nemasurata lucruri noi si nemaiintalnite, la care trebuie sa ne inchinam ca niste religiosi spalati pe creier de revelatiile tale ridicole, in timp ce dejectiile tale polueaza acest forum fara incetare. Mi-e greata, efectiv mi-e greata!

CitatÎn rest, spor la încălcarea regulamentului acestui forum pe care, chipurile, îl protejezi.
Am incercat sa discut cu tine fara succes de prea multe ori, ca sa ma prind ca esti doar un troll nesimtit si fara scrupule. Iti bati joc de acest forum fara incetare, iar eu voi continua sa lupt impotriva nesimtirii tale cu toata energia de care dispun. Acuzele tale ca incalc regulamentul sunt patetice, venind tocmai de la tine.

Dar nu ma mai lua in seama, tu continua cu ineptiile tale ridicole, ca si asa nesimtirea ta e fara margini.


e-
Don't believe everything you think.

Abel Cavaşi

Citat din: 07Marius din Februarie 10, 2014, 10:21:27 AMmolecula are o traiectorie data de cea a centrului de masa si nu de cea a centrului atomului mai masiv din molecula. Chiar si atunci, pasul circular al elicei este extrem de mic, raportat atat la dimensiunea moleculei si cu atat mai mult la distanta medie parcursa intre 2 ciocniri consecutive ale moleculei.
Înţeleg că încerci să salvezi în vreun fel concepţia actuală, dar nu merge. Cel puţin, eu nu la asta mă refer. Din punctul meu de vedere, centrul de masă al unui corp liber se deplasează pe cea mai simplă curbă din spaţiu, pe o elice circulară. Iar proprietăţile acestei elice circulare depind de proprietăţile corpului, de masa şi sarcina acestuia.


Citat din: Electron din Februarie 10, 2014, 10:30:22 AMFaptul ca tu vorbesti de traiectorii si forma lor fara sa pricepi rolul sistemelor de referinta in Fizica este argumentul pentru care toate ineptiile tale sunt cea mai joasa speta de pseudo-stiinta.
Tu ai rămas tot la placa cu sistemul de referinţă? Dragul de tine... N-ai înţeles că acesta se subînţelege şi că este echivalent celui necesar pentru definirea modelului actual? Doar am spus clar că schimb doar un singur postulat, cel al mişcării rectilinii cu cel al mişcării elicoidale.

Electron

Citat din: Abel Cavaşi din Februarie 10, 2014, 10:48:26 AM
Tu ai rămas tot la placa cu sistemul de referinţă?
"Placa" asta este elementara si faptul ca o ingori cu atata inversunare te face sa fii atat de ridicol, iar atitudinea asta a ta atat de superioara, sa fie atat de gretoasa.

CitatN-ai înţeles că acesta se subînţelege şi că este echivalent celui necesar pentru definirea modelului actual?
Nu, n-am inteles, pentru ca tu aberezi despre pasul unei elici, pas care, din pacate pentru aroganta ta, depinde de sistemul de referinta. Daca o dreapta ramane dreapta in orice sistem de referinta inertial, in cazul elicei treaba sta mai naspa. Dar tu esti atat de ignorant incat nu doar ca nu intelegi acest lucru, dar nici macar nu il accepti cand ti se atrage atentia. Repet, e prerogativa ta sa fii ridicol, dar pretentia sa fii luat in serios in timp ce esti un troll tupeist si arogant, e prea mult!

CitatDoar am spus clar că schimb doar un singur postulat, cel al mişcării rectilinii cu cel al mişcării elicoidale.
Tu spui multe, dar habar nu ai ce spui, pentru ca ignori notinuea de sistem de referinta in Fizica, precum alti pacalici de aceeasi maretie ca si tine si te bati cu caramida in piept pe aici cat esti tu de grozav cu ineptiile tale. Mi-e greata, efectiv mi-e greata!


e-
Don't believe everything you think.

Abel Cavaşi

Citat din: Electron din Februarie 10, 2014, 11:10:37 AMtu aberezi despre pasul unei elici, pas care, din pacate pentru aroganta ta, depinde de sistemul de referinta. Daca o dreapta ramane dreapta in orice sistem de referinta inertial, in cazul elicei treaba sta mai naspa.
Du mai departe raţionamentul, să te văd, că-i fain. O să intri în lumea fascinantă a proprietăţilor elicei. Hai să te văd! Te bagi într-un domeniu interesant, deşi nu era necesar în topicul de faţă. Vei ajunge la legătura cu teoria relativităţii. Vei vedea ce înseamnă sistem de referinţă inerţial. Faptul că spui ,,in cazul elicei treaba sta mai naspa", este insuficient. Hai să te văd! Cum stă treaba în cazul elicei?

Electron

Citat din: Abel Cavaşi din Februarie 10, 2014, 11:31:21 AM
Cum stă treaba în cazul elicei?
Am raspuns deja la asta, ce-i cu tine, ai orbul gainii?

In cazul elicei, pasul ei depinde de sistemul de refrinta inertial. Astepti cumva o demonstratie a acestei observatii?

Aberatiile tale pseudo-stiintifice despre forma unei traiectorii fara a lua in seama sistemul de referinta pentru miscarea respectiva sunt ridicole si gretoase. O sa o repet de cate ori e nevoie.


e-
Don't believe everything you think.