Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Contradictii intre stiinta si biblie  (Citit de 96010 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Contradictii intre stiinta si biblie
« Răspuns #210 : Martie 15, 2014, 12:18:42 a.m. »
Nu ti-am spus nici eu si nici Biblia, "Crede si nu cerceta". Ti-am spus doar ca raspunsurile nu le gasesti aici.
Daca tot e o carte ce poate fi interpretata de ce nu s-ar putea interpreta si asa?Cine decide cum trebuie interpretata?
Citat
Cel putin penultima ta postare nu are legatura cu eventualele contradictii dintre stiinta si Biblie. Vorbesti acolo de "contradictii" pe care le-ai gasit intre Vechiul si Noul Testament. De aceea te-am trimis in alta parte.
In postare de care vorbesti am amintit si de pamantul plat sau sferic iar contradictiile intre noul si vechiul testament tin de logica despre care "auzisem eu" ca ar fi o stiinta.Poate gresesc.Vorba ceea, necunoscute sunt caile domnului.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Contradictii intre stiinta si biblie
« Răspuns #211 : Martie 18, 2014, 09:56:31 p.m. »
@ getax (căruia îi place să-l citească pe Krauss):    ;)

A Scientific Breakthrough Lets Us See to the Beginning of Time

http://www.newyorker.com/online/blogs/elements/2014/03/a-scientific-breakthrough-lets-us-see-to-the-beginning-of-time.html

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Contradictii intre stiinta si biblie
« Răspuns #212 : Martie 19, 2014, 12:14:51 a.m. »
Se pare ca @getax e doar un "trecator", a mai fost unul pe aici.Oricum, nu "ma pricep eu la interpretari biblice" :D
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Contradictii intre stiinta si biblie
« Răspuns #213 : Martie 19, 2014, 12:21:57 a.m. »
Aşa, în trecere (traducere liberă din articolul lui Lawrence Krauss):

"Pentru unii oameni, posibilitatea ca legile fizicii să arunce lumină chiar şi asupra creării propriului nostru univers, fără nevoia unei intervenții supranaturale sau a demonstrării vreunui scop este într-adevăr înspăimântătoare. Anunţul de luni (17 martie 2014) este însă un posibil început al unei noi ere, în care asemenea întrebări existențiale, cosmo(nto)logice, devin accesibile experimentului."

 8)

Dar de ce să încep cu sfârşitul - şi nu cu începutul?

"Când şi când în istoria științei ni se deschide o nouă fereastră către univers  - şi care astfel schimbă totul. E posibil ca astăzi să fi trăit o asemenea zi. La conferința de presă de la Centrul Harvard - Smithsonian pentru Astrofizică s-a anunțat descoperirea distorsiunilor de polarizare în radiaţia cosmică de fond (CMBR), distorsiuni ce s-ar părea că se datorează prezenței undelor gravitaționale, datând aproape de la începutul timpului.

Această observație, a cărei realizare a fost posibilă deoarece undele gravitaționale călătoresc nestingherite prin univers, ne conduce la momentul 10-35 secunde după Big Bang. Spre comparaţie, fondul cosmic de microunde — până astăzi semnalul direct cel mai timpuriu pe care îl primisem de la Big Bang — s-a creat când universul împlinise deja vârsta de 300.000 ani.

Dacă descoperirea se va susţine, ea ne va permite să mergem înapoi până la începutul timpului — cu un milion de miliarde de miliarde de miliarde de miliarde de miliarde de ori mai aproape de Big Bang decât orice altă observaţie directă de până în prezent — și să explorăm forțele fundamentale ale naturii pe o scară de zece mii de miliarde de ori mai mică decât o putem face la LHC, cel mai mare accelerator de particule din lume. Mai mult, ea ne va permite să testăm unele dintre cele mai ambițioase speculații teoretice asupra originii universului observabil din toată istoria omenirii – speculaţii care la prima vedere ar putea părea mai curând metafizică. O constatare într-atât de ezoterică, de depărtată de viața de zi cu zi încât să pară lipsită de orice interes. Dar dacă se confirmă, ea ne va fi lărgit fereastra noastră empirică spre originile universului într-o deschidere comparabilă cu suma a tot ce înseamnă istoria noastră de până acum. Unde ne poate duce acest lucru nu știe nimeni, însă ar trebui să ne prilejuiască o mare emoție."

Indeed  :)
« Ultima Modificare: Martie 19, 2014, 01:48:06 a.m. de Sieglind »