Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Psihologie

Ce este iubirea?

<< < (2/4) > >>

vikingul:

--- Citat din: Şumi din August 27, 2013, 08:50:55 a.m. ---
--- Citat din: valangjed din August 26, 2013, 09:34:45 p.m. ---On-topic:Sentimentele reprezinta o stare incerta a unui element logic din creier, cand e 1 cand e 0, si nu mai stii pe ce lume esti ;).Parerea mea.

--- Terminare citat ---

Asta e : cum ramai ancorat in realitate cand :"inima prinde aripi".Sau tocmai asta-i frumusetea iubirii ,doua suflete viseaza "cate-n stele" iar la un moment dat visele se micsoreaza in intensitate pana dispar.

--- Terminare citat ---

Eliade, spune ca in tinerete a incercat sa-si reprime sentimentele prin izolare, probabil inspirat de studiile de filozofie indiana. Filozofie, care vorbeste de o stare de ,,izolare'', de detasare fata de lume. Deci este posibil sa-ti reprimi sentimentele cu totul dar cu mare efort.

sumalan dorin:
 Tare foarte tare raspunsul "reprim sentimentele" pai si atunci ce sa fac cu...instinctul?

Intrebarea "ce este iubirea?" se refera la unul cu ea.Adica un baiat si o fata.Miturile iubirii sunt multe:cica mai nou trebuie sa ne alegem dupa zodiac,numerelogie etc.Daca ea este o fire rebela el sa fie o fire blanda.Cu alte cuvinte ,contrastele se atrag.Asa am citit eu prin miturile iubirii.

In realitate nu stiu cum ii.

valangjed:
Sumi , stii ce este o "poarta logica"?Este un circuit electronic, care se realizeaza din doi tranzistori si cateva rezistoare.Daca tensiunea de nivel LOW este intre 0 si 0.4 V si tensiunea de nivel HIGH este intre 4.6 si 5.4V totul e OK dar ce facem cand la intrarea sau iesirea unei porti logice ,avem 3 V?Cred ca "asta" e dragoste.Mai putin decat iti doresti , mai mult decat te-ai fi asteptat :D.Parerea mea.

Dehateh:

 '' Colapsul temporar al granitelor eului , cauzat de indragostire , reprezinta un raspuns stereotip al fiintei umane la o configuratie de impulusuri sexuale si de stimului sexuali interni , servind la o crestere a posibilitatii de reproducere si slujind , astfel, la supravietuirea speciiei. ''  :D

 In rest, iubirea este o alegere. :)

puriu:
 Iubirea poate fi acaparatoare, dar si relaxata.
Pentru relaxarea dv. citez, din memorie, din celebrul roman al lui Kazantzakis "Alexis Zorba":
  "Sa dea Dumnezeu sa nu ma insor, iar daca ma insor sa nu ma insele nevasta, iar daca ma inseala sa nu aflu, iar daca aflu sa nu-mi pese".

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă