Acum ca sa continui cu cateva detalii tehnice, initial am dorit sa construiesc un aparat care functioneaza exclusiv ca si monitor, intr-o carcasa de aluminiu, frumos finisata, nu mai lunga de 11cm.
Dar apoi m-am gandit ce util ar fi ca aparatul sa poata fi folosit si mobil, dar asta inseamna adaugarea unui afisaj, care "sparge" integritatea carcasei, si a unor butoane. De aici alte probleme cu intemperiile . Cum vi se pare idea utilizarii unei huse de exterior, in cazul montarii aparatului afara, pentru uz exclusiv in monitorizare? Ar fi mai bine sa realizez doua aparate, unul de interior cu afisaj si unul gandit exclusiv pentru exterior?
Pentru cazul utilizarii mobile, fara o conexiune la internet, m-am gandit sa dotez aparatul cu o memorie externa, un microSD, care sa pastreze datele. La conectarea la internet, aparatul va transmite acest buffer, si il va goli.
Pentru ca vorbim de supraveghere, locatia e importanta, si avem doua variante: localizarea prin IP si localizarea prin GPS. Ce sfaturi imi puteti da pentru montarea GPS-ului, avand in vedere carcasa care e din aluminiu? In cazul utilizarii mobile, datele culese vor putea fi localizate doar daca aparatul dispune de modulul GPS.
Primul prototip l-am terminat ieri, si functioneaza bine. E modulul de baza cu microcontroler , numarator, invertor tub GM, si afisaj. Am gasit cateva greseli, le-am corectat, pana la varianta finala voi realiza probabil vreo alte 6-7 versiuni.
Urmeaza sa adaug restul modulelor. Poze in curand.