Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

Om fara simturi

<< < (3/3)

ion adrian:
Nu stiu in ce clasa am invatat-o dar chiar asa si este. Ce spune dl Radin este ca daca consumam denergie care de fapt isi are sursa pornind de la fotosinteza (sursa primara a plusvalorii :) ) in energia solara, de ce oare nu ar fi posibil si o captare directa prin niste modalitati astazi inca nestapanite de stiinta.
Eu iti comunic niste informatii ceea ce nu inseamna ca le si creditez dar nu le pot inlatura doar pe baza unor fixizme preconcepute oricat de "stiintifice" ar parea ele. Evident ca nu contrazicem principiile fundamentale asa cum un "perpetuum mobile" care, sa zicem, ar converti direct gravitatia in miscare nu ar fi decat unul aparent, sursa de energie fiind evident gravitatia dar procesul ar parea miraculos sau bazat pe o sarlatanie cat timp nu-l intelegem.

puriu:
Orice alt animal fara simturi si-ar da seama ca este in viata si ar avea constiinta identitatii sale. Memoria sa este in cea mai mare parte gata scrisa (stie sa se hraneasca si cu ce, cum sa-i faca cuibul, cum sa-si creasca puii, ce animal este dusman sau prada, etc). Omul se naste cu cateva instincte primare si atat, restul memoriei este goala si trebuie sa invete cu ajutorul simturilor. Chiar si faptul ca este om trebuie sa-l invete de la alti oameni in primii ani de viata. Un copil crescut de animale mai multi ani se transforma intr-un animal salbatic imposibil de dresat.

ion adrian:
@puriu
O observatie foarte judicioasa.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă