Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Arheologie si Antropologie

Arta

<< < (8/9) > >>

vikingul:
Salve!
@Sumi vad ca te-ai documentat serios! Citatul este foarte interesant, o sa incerc sa caut si eu cartile. Eu am facut rost de o carte despre arta africana dar nu am reusit s-o studiez inca. Citatul demonstreaza ca si ,,primitivi'' aveau arta! Eu cred ca produceau arta si de dragul artei nu doar pt. functiile ei religioase.
P.S Ai vazut muzeul vikingilor din Oslo? Eu am vazut doar poze, este intradevar foarte tare. Mi-am ales numele asta pt. ca sunt foarte pasionat de vikingi,de viata lor, de descoperirile lor, de razboaiele lor, de mitologia nordica etc. Ma pasioneaza cam tot ce tine de Scandinavia. Din pacate aici pe forum nu prea sunt persoane pasionate de arheologie, antropologie. Acuma am inceput sa il citesc pe Eliade sa imi formez o baza in ceea ce priveste istoria si filozofia religiilor si apoi vreau sa studiez mitologia nordica.

sumalan dorin:
 Am impresia ca ,gasesti pe internet daca tot iti plac legendele carti despre mitologie in format pdf.

 Da,am vizitat muzeul e frumos, numai ca orce e scump cel mai "nesemnificativ" suvenir e scump. :)

vikingul:

--- Citat din: Şumi din Mai 15, 2013, 04:43:44 p.m. --- Am impresia ca ,gasesti pe internet daca tot iti plac legendele carti despre mitologie in format pdf.

 Da,am vizitat muzeul e frumos, numai ca orce e scump cel mai "nesemnificativ" suvenir e scump. :)

--- Terminare citat ---

Tot ce tine de cultura ii scump, de aceea oameni mai culti is mai saraci...))). Si in Romania is scumpe intrarile la muzee, adica la astea mai mari.

Sieglind:
Potrivit unui alt model de evoluţie (recent propus de Joseph Jordania, etnomuzicolog din Australia), muzica şi dansul au apărut ca  mecanism de apărare (cu rol apotropaic), dată fiind precaritatea altor mijloace defensive. Din poziţia lor verticală (un atu), prin gesturi şi mişcări ritmate, însoţite de sunete, hominizii îşi puteau intimida adversarii şi reuşeau să alunge animalele de pradă.

Din identitatea colectivă s-au născut mai apoi ritualul, magia, sacrul.

vikingul:

--- Citat din: Sieglind din Mai 15, 2013, 10:09:58 p.m. ---Potrivit unui alt model de evoluţie (recent propus de Joseph Jordania, etnomuzicolog din Australia), muzica şi dansul au apărut ca  mecanism de apărare (cu rol apotropaic), dată fiind precaritatea altor mijloace defensive. Din poziţia lor verticală (un atu), prin gesturi şi mişcări ritmate, însoţite de sunete, hominizii îşi puteau intimida adversarii şi reuşeau să alunge animalele de pradă.

Din identitatea colectivă s-au născut mai apoi ritualul, magia, sacrul.


--- Terminare citat ---

Acum am citit un pic despre teoriile lui, foarte interesant. Vad ca are o carte pe subiectu asta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă