Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Utilaj forajer pe bază de maşini forajere inteligente expeditoare in sondă

Creat de Anatol, Aprilie 29, 2013, 08:09:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anatol

Mă voi grabi şi eu să prezint odată proectul întreg, şi voi vedea dacă mă convinge cineva dacă greşesc, ori din contra să susţină că poate fi prezentat de pildă italienilor pentru erupţia vulcanului lor ce poate fi prevenită.

valangjed

Ma bag si eu , ca musca-n lapte.
Anatol , te-ai gandit vreodata la fiabilitatea proiectului?
Daca te costa mai mult, sa produci "masinaria" ta, decat petrolul extras?
Nu ma pricep la foraj dar, mai stiu cate ceva.Daca o sapa de foraj ajunge la 1500 grade celsius , din ce o faci?Banuiesc ceva aliaje titan -vanadiu-wolfram-....Ai idee de costurile acestor materiale?
Ai facut un "cost estimativ" al utilajului de forare(forajer , cum spui in titlu)?
Din punct de vedere tehnic nu inteleg "treaba" cu azotul lichid.Cum explodeaza azotul lichid?
Eu stiam ca azotul se lichefiaza , undeva la 80 grade absolute(Kelvin).Din ce "povestesti" tu acest azot "explodeaza" .Ce rost are sa lichefiezi azotul daca vrei sa-l aduci la explozie?
Ori te referi la oxid de azot (NOS , pe limbaj "de cartier") ori vrei sa ne "imbarligi" alias "fraieresti".
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

ariel55

@valangjed:
CitatValangjed ce ai facut tu pentru romania ca tot o reprezinți.
? 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!


Sieglind

pentru forajorii din parcul Yellowstone              :D ;D ;D ;D



Anatol

CitatAi facut un "cost estimativ" al utilajului de forare(forajer , cum spui in titlu)?

Da intradevar daca se blocheaza, se defecteaza in sonda cine o sa raspunda?

Azotul lichid la transportate trebue să dispună de o supapă care să nu permită creşterea presiunii fiindcă explodează!!!, creşte în volum de 700 de ori!!! În fine aceste motoare cu azot lichid există(...criogenice...nu ştiu cum se traduc) , dar în adâncul sondei e presiunea mare, dacă ai pune acolo acest motor trebue să-i scoţi ţeava de evacuare a gazelor la suprafata pamintului si sa mai pui o pompa de decompresie aici la suprafata,... ori e posibil de facut un transportor cu raclete cu vid care sa serveasca pentru evacuarea azotului gazificat... si material sapat... Dar nu toata musca face miere, de aceia si cade in lapte.

Anatol

Deacum credca ma voi ocupa in serios cu forarea, daca serios vor fi cerinte.

Sieglind

Citat din: Anatol din Mai 14, 2013, 09:55:41 PM
Deacum credca ma voi ocupa in serios cu forarea, daca serios vor fi cerinte.

Până să te-apuci să forezi pe pajiştile de la Campi Flegrei, mai poţi trage şi cu coada ochiului (inclusiv la Conexiuni):

http://deepdesign.ro/

Anatol

Cu azot lichid consider ca forarea la temperaturi extreme e posibila fiindca stiu ca exista materiale termoizolante  cu caracteristici satisfacatoare de a construi un fortun pentru asta. Dar realizarea si brevetarea   este posibila numai in laborator la practica.

Am scris si la www.inventii.ro ,parimise, pe atunci cand am inceput si acest topic si ei nu se ocupa de dezvoltare, realizare ci numai documentare brevetare. Cert a fost ca nu mi-au cerut descrierea desi conversam, cautam o solutie, aciasta ma convingea ca trebue sa tin secret descrierea inventiei. Dar vad pe internet ca inventiile se fura macar si cu tot cu brevet, dar astfel inventatorului i se blocheaza darul, dorinta de a mai lucra.

Rusii acum au facut o racheta strategica ,,Bulava,, si aciasta racheta nicidecum nu doreste sa zboare, desi multe mobile de aparare deacum sunt prevazute sa fie incadrata cu ea.

Nici o judecata nu te scapa daca macro politica  nu e de partea ta, si o sa incerc sa ma acopar cu  http://antimafie.md/  , daca doresc sa am inclinatii sa cercetez mai departe.

Anatol

Al doilea motor ce pune in functie aceasta tehnologie de forare sta la baza unui motor (perpetum mobile), care consta in plastine bimetalice cu diferiti coeficienti la dilatare la schimbarea temperaturii ale arcurilor ce inmagazineaza energia mecanica, unde arcurile  capata energie la diferenta de temperatura din locul forarii si suprafata pamantului.

Voi reveni ceva mai tarziu cu propunerea pentru conlucrare in colectiv, ca banii si numele e interesant si atrage, scoate la treaba. Trebue de semnat contracte, ... acum fac un popas, mai caut idei noi, dar energia care se aduna in mine o sa explodeze in curand!!!


virgil 48

 Anatol, daca urmaresti topicul cu turbina gravitationala, vei intelege
tendinta omeneasca a fiecaruia de a-si supraestima parerile, ideile,
realizarile. Daca este vorba de idei, care se vor inventii, unii ajung sa
creada in ele dincolo de limita rationalului si a bunei cuvinte. Asa ca
fereste-te de aceasta patima si inainteaza pe calea ce ti-ai propus-o,
cu prudenta si decenta.  Putine dintre cararile ce par azi a duce spre
realizari personale au ramas nebatute. Succes!

puriu

Anatol nu are experienta in domeniul brevetarii inventiilor.
Nu se breveteaza idei, ci solutii tehnice definitive ce prezinta avantaje fata de alte solutii asemanatoare si noutate pe plan mondial.
Brevetul se acorda dupa o lunga perioada de examinare, dar solutia are prioritate din momentul depunerii cererii de brevet si poate fi aplicata imediat.
Brevetul este valabil o perioada limitata ce decurge din momentul depunerii cererii, in statul sau in statele care l-au acordat si cu conditia platii taxelor anuale de mentinere.
Solutia tehnica brevetata poate fi folosita liber de oricine intr-un stat in care n-a fost brevetata sau in care brevetul nu mai este valabil. Nu poate face obiectul unui nou brevet.
Protectia unui brevet nu este asigurata de catre statul care l-a acordat, ci de catre titular, in justitie.
Cine are o idee revolutionara trebuie s-o tina secreta, sa se asigure ca n-a mai fost facuta publica nicaieri si niciodata, s-o verifice, s-o perfectioneze, sa caute un beneficiar interesat si un titular de brevet potent financiar. Cand totul este pregatit pentru aplicare si secretul nu mai poate fi pastrat este momentul pentru a cere brevetarea solutiei intr-un numar cat mai mare de tari in care concurenta ar putea s-o utilizeze.

Anatol

CitatCand totul este pregatit pentru aplicare si secretul nu mai poate fi pastrat este momentul pentru a cere brevetarea solutiei intr-un numar cat mai mare de tari in care concurenta ar putea s-o utilizeze.

...brevetarea in strainatate este posibila nu mai tarziu de un an de la depunerea cererii de brevet. Sunt formate spatiul euro asiatic, european,... unde se poate breveta pentru mai multe tari odata. Eu aviam informatia gresita ca este nevoie sa brevetezi in SUA ori Rusia si brevetul devine valabil pentru toata lumea.

Dar eu nu voi breveta nicaeri, desi trebue sa vad sa nu poata breveta altcineva in o alta tara straina lui, dar ma ocup ceva mai  tarziu cu aciasta tema, posibil sa dau dreptul de autor cuiva... ca oricum in caz de succes nu va fi o afacere profitabila. Ce interese eu am, ma incadrez! ...revin!