Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Vesti rele despre mediu in Romania ...

Creat de Adi, Iunie 30, 2008, 01:08:26 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Ce mai fac senatorii corupti ai Romaniei? Senatorul PSD Trifon Belacurencu solicită scoaterea habitatului "Stepe ponto-sarmatice " ca sit ecologic de importanţă comunitară deoarece acesta nu există în nici o altă ţară membră a Uniunii Europene.

Comentati aici: http://ecosapiens.ro/forum/topic/696
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Aproape nici o groapa de gunoi romaneasca nu respecta standardele europene. Asta e vestea proasta. Vestea buna e ca UE ne da un ultimatum. Daca pana la 16 iulie 2009 mai e macar o groapa de gunoi neecologica, Romania va plati amenzi de pana la 200.000 de euro pe zi! Doar doar de or fi seriosi si guvernantii nostri cu mediul.

Articol
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

30 de hectare de vegetaţie uscată au ars sâmbătă seară în judeţul Mehedinţi. Articol la Realitatea.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

chimistul

Citat30 de hectare de vegetaţie uscată au ars sâmbătă seară în judeţul Mehedinţi.

Si? Crezi ca se degaja in atmosfera mai mult CO2 decat daca ar fi descompusa de bacterii? 

Adi

Pai nu stiu, spune-mi tu, ca tine de chimie. Descompunerea naturala duce la emisii de CO2? Este o ardere? Din cate stiu eu nu, dar parca ma insel ... Eu stiu ca in general cand arde padurea este rau ca se emite CO2.

Dar dincolo de CO2, arzand vegetatia, se distrug forme de viata si substante hranitoare aflate pe cateva zeci de centimetri sub sol, incat solului ii va lua ceva timp sa se repare. Eu asa stiu. Tu ce stii despre asta?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

chimistul

Sa inteleg ca tu cand mananci legume nu elimini CO2!Dar vaca? DAr o bacterie amarata? ;D

Daca CO2+H20  --------energie, soare----> glucoza

oare invers ce o sa iasa?

Adi

Multumesc, ai dreptate. Daca tot la CO2 se ajunge, atunci ar fi doar o concentrare brusca de CO2 in atmosfera in acea zona, dar asta e neglijabil. Dar arderea vietii si substantelor hranitaoare din cateva zeci de centimetri de subsol este rau pentru mediu, nu?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

chimistul

Nu cred. Eu as  gandi altfel. de ce in Africa cei cu turmele d eoi dau foc la vegetatia uscata? Zice-se ca dupa aceea creste iarba mult mai bine.Oare de ce?

Adi

Eu am invatat la scoala ca este o prejudecata gresita. Si tanarii romani dau foc la lanul cu porumb si asta este gresit, distrugand substantele hranitoare din sol, dar si ramale, insectele si alte vietuitoare ce aveau acolo oua, casa si asa mai departe. Desigur, poate ma insel, nu sunt expert in asta, dar mie imi face sens ca a da foc unui lan face rau mediului.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

chimistul

Substantele si in special oxizii metalici sunt redati inapoi circuitului. In special K si P care sunt esentiali in crestere. N este ina er si au grija bacteriile sa il primeasca plantele!

chimistul

Plus ca oxizii +apa rezulta baze care neutralizeaza caracterul acid al solului rezultat in urma fermentatiei bacteriilor! Mda!

Adi

Deci tu crezi sau nu ca este rau pentru mediu a se arde vegetatia? Ai facut mai multe afirmatii, dar nu ai spus transant ce crezi despre ceea ce discutam. Si nu ma pricep intr-atat la chimie incat sa imi dau seama din ce ziceai tu.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Stilicho

#42
Mă îndoiesc că ciobanii aia sau agricultorii se gândesc la mediu când dau foc la vegetaţia uscată.
- este bine din punctul lor de vedere, este bine pentru următoarea cultură de sfeclă, porumb sau ce or mai cultiva ei pe acolo. Se mai întâmplă să dea foc la rămaşiţelor de anul trecut de pe câmp, pur şi simplu, de lene, să nu trebuiască să o adune manual.
- este rău din orice alt punct de vedere: moare microfauna, solul îşi schimbă compoziţia chimică (şi nu în bine pentru ce creştea pe acolo mai 'nainte),

CitatNu cred. Eu as  gandi altfel. de ce in Africa cei cu turmele d eoi dau foc la vegetatia uscata? Zice-se ca dupa aceea creste iarba mult mai bine.Oare de ce?
Parcă am vazut un documentar pe Discovery despre asta. În primul rând este distrusă toată vegetaţia, solul este cultivat, se obţin ceva recolte. dar ATENŢIE, nu poate fi cultivat mai mult de un an, maxim doi. După vreo doi ani se epuizează substanţele nutritive din sol care au rezultat în urma arderii şi au servit ca îngrăşământ. Respectivii agricultori se mută pe alta parcelă de pământ pe care o vor incendia, ş.a.m.d. După ei rămâne un fel de peisaj lunar, unde nu mai creşte nimica, cel puţin în următoarea sută de ani.
Să nu mai vorbim de surpările şi alunecările de teren care urmează.

CitatSi tanarii romani dau foc la lanul cu porumb
. De lene, îţi spun eu. Să nu adune cocenii rămaşi :D

CitatPlus ca oxizii +apa rezulta baze care neutralizeaza caracterul acid al solului rezultat in urma fermentatiei bacteriilor!
Şi dacă solul nu era acid înainte ?

chimistul

CitatDupă ei rămâne un fel de peisaj lunar, unde nu mai creşte nimica, cel puţin în următoarea sută de ani.

Asta din cauza ca acolo nu plua si ajunge desert. La noi nu este cazul. Ploua si se face recolta si anul urmator.

Legat de solul acid: solul este acid oricand si la orice ora din cauza activitatii microorganismelor. Majoritatea microorganismelor elimina substante cu caracter acid din metabolismul lor.

Nicaieri in lume nu am auzit sa se dea amendamente pt sol acide. Doar carbonat de Ca  care este bazic. Dar pot sa si gresesc! ;D

Stilicho

CitatAsta din cauza ca acolo nu plua si ajunge desert
Nu era desert acolo.
Mai era data ca exeplu asemanator o regiune din America Centrala. Nici acolo nu era desert.