Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Vesti bune despre mediu in Romania ...

Creat de Adi, Iunie 30, 2008, 01:03:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Citat din: chimistul din Martie 15, 2009, 11:46:24 PM
In ultimii 20 de ani sunt de acord cu tine dar ai zis "nu doar in comunism" si inteleg ca vorbesti din experienta proprie.

Ai vazut pe undeva dealuri intregi distuse de drujbe. Paduri taiate anapoda in "interesul statului"

Eu pot sa iti zic ca am participat cu harletul in mana la plantat puieti pe vremea comunismului si invelit cu celofan ca sa nu ii roada caprele. Am vazut paduri taiate sistematic o parte da una nu. Am vazut paduri rarite in sensul ca erau tufe in care nu puteai patrunde si erau adusi oameni care sa rareasca si sa lase cate un copac la 4-5 m distanta. sta in comunism si nu la teoreticieni facuti la norma prin televiziuni. Ce zici?Asa o fi?

Acum inteleg ce zici. Multumesc pentru explicatii. Te-as ruga ca pe viitor sa fii mai specific, ca sa nu mai fie neclaritati si consumam mai putin timp. Tu puteai spune "Eu cred ca in comunism nu se taia iresponsabil padurea, dar sunt de acord ca de la revolutie incoace se face asta". Eu pur si simplu am crezut ca nu crezi ca acum se taie, nici prin cap nu mi-a trecut ca in comunism nu se taia iresponsabil. Daca iti vine sa crezi ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

In Bucuresti, studentii de la arhitectura au construit doua monumente din PET-uri aruncate pe strada, intitulate "Monumentele nepasarii". Scopul este de a sensibiliza opinia publica sa nu mai arunce pe strada. Au fost vizitate de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu. Se pare si ca alte actiuni de curatenie de primavara sunt in desfasurare.

http://tvr.ro/actualitate.php?play=59778
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Campania "Romania prinde radacini" de la Realitatea-Catavenncu continua. Dupa plantarea catorva mii de arbori in judetul Buzau (parca), au fost plantati apoi la Dabuleni, in judetul Dolj, iar acum in judetul Iasi.

http://cotidianul.ro/romania_prinde_radacini_vineri_in_iasi-78145.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Judetul Iasi ca judetul Iasi, dar deja s-au plantat in judetul Neamt, la Doljesti vreo 6000 de copaci:

Campania "România prinde Rădăcini" merge mai departe. Luni, la Doljeşti, în judeţul Neamţ, 6.250 de puieţi de salcie au fost plantaţi pe malul Siretului. Autorităţile locale şi judeţene au decis să continue campania începută toamna trecută în una dintre localităţile cel mai grav afectate de inundaţiile din august 2008. --> continuarea in EcoMagazin: http://www.ecomagazin.ro/romania-prinde-radacini-cinci-hectare-au-fost-plantate-luni-la-doljesti/
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Excelent, uite ca totusi si astia de la Realitatea misca si ei ceva, nu doar traduc ilegal stiri de stiinta din strainatate ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

În perioada 30 martie-19 aprilie, clienții magazinelor Flanco pot achiziționa monitoare LCD marca LG cu o reducere de 100 lei, în schimbul unui monitor sau televizor vechi pe care îl reciclează. http://www.ecomagazin.ro/programul-rabla-ajunge-si-la-monitoarele-lcd-prin-intermediul-retelelor-flanco-si-flanco-world/

Cei de la EcoMagazin l-au denumit programul "Rabla" pentru TV si calculatoare...e foarte bine ca se incep campaniile de colectare a deseurilor electrice (DEEE-uri cum le mai spun ei).
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Wow, veste buna. Auzisem de el in anul trecut, dar iata ca se reia si anul acesta. Sa ne mai tii la curent cu astfel de stiri.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iata inca o veste buna. Pana la urma, programul "Casa verde" lansat de guvernul precedent si oprit in ianuarie de actualul guvern, va fi pana la urma pornit in doua saptamani.

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-5579737-programul-casa-verde-demareaza-doua-saptamani-anunta-ministrul-mediului.htm

PS. Poate vom putea avea apoi noi donatii la firmelel de energie solara, cu care suntem in parteneriat.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

De asemenea, saptamana care se incheie a fost saptamana ecologiei in Romania. Iar in judetul Gorj au avut loc 4 actiuni ecologice.

http://www.realitatea.net/actiuni-de-ecologizare-in-patru-localitati-din-gorj--in-saptamana-ecologica_493841.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Luna aceasta au fost stranse 200 de tone de deseuri electronice din toata tara. Colectarea a avut loc pe 4 aprilie. Iata asadar ceva bun inceput de guvernul precedent care continua si astazi.

http://www.realitatea.net/romanii-au-renuntat-la-peste-200-de-tone-de-deseuri-electrice-la-campania-marea-debarasare-din-aprilie_493426.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Ehe, uite ca usor usor Romania tot creste. Si saptamana aceasta romanii au avut ocazia sa compare Romania cu Republica Moldova si sa isi dea seama totusi ce drum lung am parcurs noi, relativ la ei, in domeniul democratiei si prosperitatii economice.

Iata asadar inca un progres. Primaria capitalei a dezvoltat un prim proiect pe termen lung relativ la ecologizarea Bucurestiului. Doua puncte cheie: Padurea Baneasca sa ramana padure, iar nu sa se transforme in parc; iar statia de epurare a apelor uzate de la Glina sa fie retehnologizata, dupa ce se va gasi finantare.

http://www.realitatea.net/primaria-bucuresti-a-lansat-vineri-prima-strategie-de-dezvoltare-eco-a-capitalei--aflati-aici-care-sunt-proiectele_493272.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Si de asemenea, ministerul mediului sa pregateste sa introduca o noua taxa pentru sticlele de plastic (PET-uri). Insa ce cred ca ar fi bine ar fi sa se introduca la supermarketuri locuri unde poti da inapoi sticla si sa primesti bani pe ea. Deci dai banii pe ea cand cumperi sticla si ii primesti inapoi cand o returnezi. Asa se incurajeaza ori aducerea inapoi,  ori colectarea sticlelor de catre cei saraci (cersetori, oamani fara adapost), care sa le aduca la supermarket. Cu colectarea pe o zi, pot strange cu usurinta de cel putin o masa calda. Sistemul functioneaza foarte bine in Canada si banuiesc ca si in alte tari europene.

http://www.realitatea.net/ministerul-mediului-pregateste-introducerea-unei-taxe-pentru-pet-uri_493402.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

graethel

Mi se pare o initiativa foarte buna!

In Elvetia se petrece treaba asemanator, dar nu te plateste nimeni pentru asta. Orice supermarket are puncte de colectare a plasticului, a sticlei, dozelor de aluminiu si a bateriilor. Mie imi e foarte usor asa, pentru ca oricum merg la supermarket cu o sacosa si o iau plina de sticle sau ce am de aruncat si inainte sa ma apuc de cumparaturi le arunc la reciclare.

Ce mi se pare foarte interesant la nivelul orasului Zürich: sacii de gunoi sunt speciali, cu sigla companiei care efectueaza ridicarea gunoiului si utilizarea lui. Ei sunt mult mai scump decat sacii clasici, 20 de bucati costa cam 15 euro, dar banii astia merg in programe de reciclare si asa mai departe. PEntru mine ca si consumator au urmatorul efect: nu mai arunc sticle, doze, borcare si hartie in sacii de gunoi ca sunt foarte scumpi si trebuie folositi chibzuit. Mai bine ma duc la coltul strazii unde e punct de colectare si arunc lucrurile astea gratis.

Daca va intrebati ce ma impiedica sa folosesc saci clasici: amenda. Si faptul ca astia chiar au angajat niste nebuni care cauta in sacii ce nu au ce cauta in pubele dovezi care ii ajuta sa isi dea seama cine a aruncat  :o Ciudata tara asta, nu?

b12mihai

Pana sa ajunga Romania la nivelul acela de civilizatie din Elvetia e cale lunga...Inca suntem in faza in care ne dam seama cat de importanta e colectarea selectiva a deseurilor si cat de utila e reciclarea atat pentru economie cat si pentru mediu.

E bine, insa, ca se fac pasi mici.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

b12mihai

Votati Retezat in top "7 minuni naturale ale lumii"!!!

Retezatul continuă cursa pentru competiţia "Celor 7 Minuni Naturale ale Lumii". Rezervaţia din România, singura participantă din ţara noastră în această competiţie, a coborât în clasament şi are nevoie de voturile românilor pentru a intra în finală.

http://www.ecomagazin.ro/retezatul-in-cursa-pentru-minunile-naturale-ale-lumii/
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.