Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Geologie si stiinte planetare

Planeta Marte ...

(1/4) > >>

Adi:
Cu minerale din solul martian se pot creste plante ...
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-3380796-solul-marte-suficient-bun-pentru-asparagus-fasole-verde.htm

In plus, exista si apa pe Marte si poate chiar aproape de suprafata, la polul nord ...
http://www.hotnews.ro/stiri-international-3317302-oamenii-stiinta-cred-sonda-spatiala-phoenix-descoperit-bucati-gheata-marte.htm

gasparRadu:
Este interesant, dar Marte este a 4-a planetă din sistemul solar şi temperaturile variază între –140 °C (−220 °F) şi 20 °C (68 °F) ceea ce face creşterea oricăror plante practic imposibilă. Similaritatea solului marţian cu cel pâmântean nu mi se pare ceva atât de surprinzător, Marte nu e foarte departe (în distanţe interplanetare), defapt mi se pare ca distanţa variază undeva între 55 şi 90 milioane km.

Avem şi apă în stare solidă la poli, asta da, este ceva extraordinar... unde este apă, este viaţă, cel puţin la nivel bacteriologic.

Am văzut un documentar interesant pe Discovery, era despre terraforming iar ideea era destul de simplă în teorie. La noi poluarea este o problemă, dar dacă aceste gaze de seră ar fi induse pe o planetă cum este Marte, i-ar încălzi substanţial suprafaţa până s-ar ajunge la o temperatură prielnică pentru viaţă.

Adi:

--- Citat din: gasparRadu din Iunie 29, 2008, 12:59:56 p.m. ---Este interesant, dar Marte este a 4-a planetă din sistemul solar şi temperaturile variază între –140 °C (−220 °F) şi 20 °C (68 °F) ceea ce face creşterea oricăror plante practic imposibilă.

--- Terminare citat ---

Pai da, dar are creste plante in sere, nu afara in aer liber. Caci nici atmosfera pe Marte nu e respirabila. Dar macar nu ar transporta pamantul cu totul de pe Pamant.--- Citat din: gasparRadu din Iunie 29, 2008, 12:59:56 p.m. ---Similaritatea solului marţian cu cel pâmântean nu mi se pare ceva atât de surprinzător, Marte nu e foarte departe (în distanţe interplanetare), defapt mi se pare ca distanţa variază undeva între 55 şi 90 milioane km.

--- Terminare citat ---

Da, sunt planete telurice amandoua ...


--- Citat din: gasparRadu din Iunie 29, 2008, 12:59:56 p.m. ---Avem şi apă în stare solidă la poli, asta da, este ceva extraordinar... unde este apă, este viaţă, cel puţin la nivel bacteriologic.

--- Terminare citat ---

Existenta apei lichide este o conditie necesara, dar nu si suficienta, aparitiei vietii ...


--- Citat din: gasparRadu din Iunie 29, 2008, 12:59:56 p.m. ---Am văzut un documentar interesant pe Discovery, era despre terraforming iar ideea era destul de simplă în teorie. La noi poluarea este o problemă, dar dacă aceste gaze de seră ar fi induse pe o planetă cum este Marte, i-ar încălzi substanţial suprafaţa până s-ar ajunge la o temperatură prielnică pentru viaţă.

--- Terminare citat ---

Foarte corect ...

PS. Ma bucura multele tale interventii deja. In ce clasa esti? Cum ai aflat de noi?

gasparRadu:
Nu mai sunt în nici o clasă ;D am 24 de ani :)

Adi:
Ehe, dupa ce am intrebat am vazut postul in care ziceai ca ai trecut pe la Poli. Eu am doar un an mai mult, asadar si tie multi inainte!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă