Intr-o societate care merge prost , si aici nu ma refer doar la Romania , tinerii nu se pot duce spre , ceea ce cred eu ca sunt , valori adevarate (stiintifice , artistice , etc) , ei sunt orientati de "masmedia" spre non-valori.Ideea imprimata prin media este , dupa parerea mea , "fa bani ca asa o sa ajungi o valoare".In Grecia antica sportivii "luptau" la olimpiade pentru un miel si o cununa de lauri si ii interesa mai mult gloria cetatii lor decat mielul pe care il primeau.E adevarat ca , daca se dovedeau foarte buni , cetatea ii rasplatea si material dar asta o faceau cetatenii.Astazi vezi cate un fotbalist care da cu stangul in dreptul dar e mare vedeta ca umbla cu , nu stiu care "fotomodel" (ca sa nu-i spun altfel).Asta e "valoarea" promovata de televiziuni.
Mai exista o latura.Aceea a neimplicarii societatii civile.Ca sa nu fiu subiectiv , ma dau , exemplu pe mine.Am avut grija sa-mi educ nepotii , unii prieteni , mai mici , cateva cunostinte , dar nu m-am implicat niciodata intr-o campanie de educare a tinerilor.Daca o sa fac asa in continuare , situatia va merge din rau in mai rau.
Ideea ar fi ca societatea suntem noi si in acest "noi" trebuie sa includem si persoana noastra "proprie si privata"

Nu trebuie sa asteptam doar modele , de la oameni de stiinta , de la artisti ,s.a.
Domnul Cristian Roman , dupa parerea mea , este un bun exemplu dar , pentru a progresa , discipolii trebuie sa-si intreaca mentorii.