Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Muzica de Bach

Creat de Sieglind, Octombrie 05, 2012, 11:50:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sieglind

#30

Sieglind

#31


Sieglind



sumalan dorin

Citat din: Sieglind din Octombrie 17, 2012, 07:50:49 PM
Şumi...

Întrebările tale îmi par de cele mai multe ori incitante, cu rezerva că nu întotdeauna ţin cont de faptul că aici sunt prea puţine şanse ca ele să şi primească răspuns din partea unora avizaţi în domeniul respectiv (după cum nici maniera în care sunt puse, cu toptanul, nici ordonarea lor nu-s tocmai ok, dar ... prefer să reţin altceva). Am observat (dacă nu cumva mă înşel) că interesul tău vizează mai ales studiul comportamentului uman (procese psihice şi mentale, cogniţia, dar şi aspecte sociale, nu în ultimul rând morala). Am mai perceput (aici nu mă înşel) dorinţa ta de a învăţa, de a te conforma unui tipar de raţionalitate şi gândire logică pe care îl regăseşti din plin ,,în alţii" şi la care tu însuţi năzuieşti - ceea ce ne este comun, până la un punct. Acest ,,punct" - sau limită - este arta, specificul ei. Incontestabil ea face parte din educaţie întocmai ca şi ştiinţa, există şi zone în care cele două se întrepătrund, dar ceea ce le deosebeşte esenţial este tipul de discurs la care apelează, corespunzător registrului mental şi conceptelor cu care operează. Nu spun că s-ar exclude, sunt doar atâtea exemple care m-ar contrazice, dintre care cel mai strălucitor este Leonardo da Vinci, întruchiparea însăşi a omului universal! Absolut imposibil de atins în ,,mileniul III", cum vă place ţie şi altora să definiţi stadiul actual al cunoaşterii (cu toate că ultimii 12 ani nu s-au soldat cu vreo schimbare de ,,paradigmă" într-atât de dramatică încât să determine o revoluţie ştiinţifică sau de altă natură în evoluţia socio-umană). Pentru a accede, în timp, la esenţa cunoaşterii în diverse domenii (atât de variate în zilele noastre, dar şi atât de îngust-specializate) e nevoie însă de nişte ,,cărămizi". Noţiuni de bază, care odată însuşite (asta însemnând că le poţi exprima şi sub alte forme decât un item de dicţionar ori că le poţi utiliza fără a fi necesară şi confruntarea cu un ,,ghid" sau manual) îţi vor permite să discerni între ceea ce este ştiinţă sau pseudo-ştiinţă, artă sau pseudo-artă. Să recunoşti ,,falsul", impostura, şarlatania, mitocănia agresivă şi multe altele, iar prin asta să-ţi poţi alege nu numai modele de comportament, o anume cale de urmat, ci şi grupul social către care ţinteşti (ori la a cărui modelare poţi contribui chiar tu). Un lucru pe care mi-aş permite să ţi-l recomand este să te decizi (în sensul unei ,,alegeri") asupra unui domeniu concret, dacă într-adevăr vrei să te apleci înspre cunoaştere. Şi iau ca exemplu întrebarea ta referitoare la ,,muzică" (aia cu ,,perspectiva ştiinţifică").


@Sieglind ,imi cer scuze ca nu ti-am raspuns la timp la mesaj/e.

Dupa dupa o analiza a mesajului tau referitor la mine am ajuns la concluzia ca muzica-i muzica si trebuie tratata ca atare.

Sieglind

#36
Şumi,

mă bucur că accepţi că muzica este ... ea însăşi, nimic altceva.
Mi-ar fi părut bine dacă ţi-ar fi plăcut ceva din ce am postat eu aici. Ori să fi pus chiar tu. Sau alţii.

Gustav Mahler - Adagietto from Symphony no. 5

Pesemne că aici se va termina şi topicul.

Johann Sebastian Bach - Suite nº 3, BWV 1068 (Karajan)

Arthur Grumiaux 1921 - 1988 Bach, Brahms, Bruch & Beethoven.wmv


sumalan dorin


@Sieglind

Nu stiu ce te face sa crezi ca nu m-au bucurat melodiile postate,in orce caz uite am si eu o melodie pe care vreau sa o cunoasteti si voi.Eu deocamdata nu m-am saturat de ea si o tot ascult.

http://www.youtube.com/watch?v=aeYTBvanFmE

Electron

Don't believe everything you think.

Sieglind

#39
Vangelis - Alpha

pentru Carl Sagan







puriu

Grieg. Concertul in la minor pentru pian si orchestra. Partea a doua Adagio. Primul solo de pian. (L-am descifrat si eu in tinerete.)

Sieglind



Sieglind