Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala  (Citit de 38861 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #90 : Noiembrie 09, 2012, 05:10:50 p.m. »
Foileton analiza a aberatiilor scrise ca umplutura pe internet, de catre ioan inventatorul

(citate extrase de pe pagina: http://ecosapiens.ro/forum/topic/ce-stim-despre-turbine-gravitationale/page/2)

Citat din: ioan
Ptr Dl Sorin
 Citez mesajul d-lui Sorin
“VAX !!! Nu am inteles nimic din toate textele scrise pina acuma. Trebe sa fii ori nebun, ori geniu cu 5 premii Nobel in 5 stiinte diferite ca sa intelegi ce-or scris toti pina acum.
Te inseli foarte tare, d-le Sorin. Cunostintele de Fizica de nivel de Liceu sunt arhi-suficiente.

Citat din: ioan
[...] Tot ce mi-am dat seama de aceste "turbine gravitationale" e ca sint doar o janica tentativa de perpetuum mobile, sau in traducere directa "visul nebunilor".
Asta ai intles foarte corect, d-le Sorin.

Citat din: ioan
Aceste super-inventii se bazeaza numai si numai pe prostia oamenilor, amplificata de criza mondiala, de asemenea o mare "gogoasa" cu care s-o reusit la nivel mondial sa ingenuncheze economiile lumii. Asa ca VAX cu toate teoriile lu' peste...”
Aici iar te inseli. Aceste „super-inventii” care nu valoreaza ABSOLUT NIMIC se bazeaza numai si numai pe INCOMPETENTA autodidactilor de tipul lui ioan.

Citat din: ioan
Raspunsul inventatorului:
 Ca sa intelegi ceva absolut nou in domeniu, trebuie sa lecturezi (acel ceva) molcom si cu atentie fiecare fragment. Daca nu le intelegi nici asa, asta e, nu poti mai mult.
Da ioan, dar INEPTIILE tale nu sunt „ceva nou in domeniu”. Intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti absolut deloc, nu ai cum sa stii tu ce e nou si ce nu e nou. E cazul tau in Fizica. Tu ai redefinit AIUREA niste termeni, fara nici un sens sau vreo justificare, si ai repetat ca o moara stricata o serie nesfarsita de GRESELI elementare care dovedesc de fiecare data cat esti de INCOMPETENT. Iar faptul ca MINTI chiar si dupa ce s-a DEMONSTRAT (si ai admis) ca GRESESTI (ai admis ca INTENTIONAT ai GRESIT) e dovada ca esti doar un SARLATAN ordinar.


Citat din: ioan
Si tuturor celor care vor sa castige mai mult decat la orce alta afacere.
Adica tuturor fraierilor care habar nu au de Fizica, si care cred orbeste ce zici tu. Ai grija cum formulezi, ioan, ca deja stiu ca esti doar SARLATAN.

Citat din: ioan
Caci calculele care sustin inventia mileniului III se poate verifica de orice om cu studii medii.
Si limba romana saraca poate fi scrisa corect de orice om cu studii medii. Astea cu „acoardele” gramaticale nu prea iti ies, ioan.

Citat din: ioan
Deoarece ptr verificarea inventiei sunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.
Asta crezi tu, din INCOMPETENTA ta in Fizica, ioan.

Citat din: ioan
Cu operatiile elementare de mai sus, introduceti parametrii in formule si calculul dvs ar trebuii sa fie la fel cu cel citat din turbina gravitationala mixta care se poate accesa pe site-ul http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com /
Numa’ usurel, ioan. Degeaba se folosesc acele operatii elementare, daca una din conditii este ca investitorul potential sa puna botul la valorile parametrilor scosi de tine din BURTA. Problema nu e cu operatiile, ci cu „parametri”. Nici pana azi nu ai PRICEPUT atata lucru?

Citat din: ioan
Pentru demonstratie se utilizeaza formula L = mgh; date ptr calcule: m=8000kg; h=10.5m; h’=4.6m.
Valoarea asta de 4.6m e scoasa din BURTA si e NEADECVATA inventiei, ioan. Tu nu intelegi ca nu ai cum sa fraieresti lumea atat de usor?

Citat din: ioan
Calculam 8 puncte materiale (greutati) conf. fig. N/2 la coborare: 8000(kg)*8(buc)*4.6(m)*9.8 = 2885120J.
COMPLET GRESIT si NEADECVAT inventiei.

Citat din: ioan
Calculam un punct material, conf. fig. N/2, la urcare: 8000*9.8*10.5 = 823200J.
COMPLET GRESIT si NEADECVAT inventiei.

Citat din: ioan
Scadem ridicarea greutatii si avem: 2885120J – 823200J = 2061920J; L = 2061920J.
COMPLET IRELEVANT.

Citat din: ioan
2061920J – 61920J (alte pierderi diverse) = 2000000J/s = 2000kwh = 2MW
COMPLET GRESIT, ioan. Invata olecuta de Fizica inainte sa repeti asemenea ENORMITATI.


-- va urma --e-
Don't believe everything you think.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #91 : Noiembrie 09, 2012, 05:20:39 p.m. »
Foileton analiza a aberatiilor scrise ca umplutura pe internet, de catre ioan inventatorul

(citate extrase de pe pagina: http://ecosapiens.ro/forum/topic/ce-stim-despre-turbine-gravitationale/page/2)

Citat din: ioan
Cu formula parghiei , calculul dvs ar trebuii sa fie la fel cu cel citat din turbina gravitationala mixta care se poate accesa pe site-ul mentionat mai sus.
Formula parghiei nu are nici o treaba in bilantul energetic, ioan.

Citat din: ioan
- calcule cu formula parghiei F1*b1=F2*b2; F2 = (F1*b1) : b2; conf. descriere inventie scadem doua parghii pentru pierderi diverse; 8 – 2 = 6 parghii; {raza = 5.25m, media celor 8 raze = 2.625m}; b1 = 2.625m; b2 = 0.03m; b2’ = 1.3m; h = 10.5m; h’ = 5.25m; raza medie = 2.625m; b1 = bratul fortei active; b2 = bratul fortei rezistente; F1 = forta activa; F2 = forta de la arboreale turbinei gravitationale.
COMPLET IRELEVANT.

Citat din: ioan
F1 = 8000(kg)*6(buc)*9.8 = 470400N;
COMPLET GRESIT si NEADECVAT inventiei.

Citat din: ioan
Momentul fortei de la arborele turbinei cu una rot/min = 1234800Nm.
COMPLET IRELEVANT (si GRESIT desigur).

Citat din: ioan
F2 = {470400(N)*2.625(m)} : 1.3m = 949846N.
Complet IRELEVANT.

Citat din: ioan
Pe arborele turbinei gravitationale este asamblata o roata dintata cu diametrul de aproximativ 2.6m care va actiona (pe ambele parti laterale) cele doua pinioane cu diametru de 10 ori mai mic de la multiplicator, conf. inventie.
Complet IRELEVANT. Oricum nu vei putea consuma mai multa energie decat e produsa prin coborarea greutatilor. Poti sa montezi parghii si multiplicatoare cat vrei, ca energie nu poti scoate din burta, asa cum faci cu valorile din formule.

Citat din: ioan
Pierderi de 30% pt multiplicator, care multiplica turatia de la 10 rpm la 3000 de rot/min, conf. inventie.
Nasol. Daca dupa PIERDERILE turbinei per ciclu, mai introduci si 30% PIERDERI la multiplicator, inseamna ca inventia PIERDE si mai multa energie. 
Citat din: ioan
1234800Nm*30/100 = 370440 (pierderi) ;
GRESIT, ioan.

Citat din: ioan
1234800(Nm) – 370440(Nm) = 864360Nm
Complet IRELEVANT, ioan.

Citat din: ioan
P= M*n/9550 = {864360(Nm)*3000(rpm)} : 9550 = 271526kw = 270MW
Ce e cu ABERATIILE astea, ioan? De unde le-ai scos?

Citat din: ioan
270(MW) : 2 (sunt doua generatoare conf. inventie) = 135MW castig aproape gratuit la fiecare generator, deoarece turbinele gravitationale se autoalimenteaza din productia proprie in tot timpul functionarii.
Nici vorba, ioan. Prin scoaterea de valori din burta nu poti sa justifici scoaterea din burta a energiei. Tu crezi ca poti, in INCOMPETENTA ta, dar asta denota doar ca habar nu ai ce vorbesti.

Citat din: ioan
Castigul estimat la o centrala electrica gravitationala conform inventie si fig. 6:
 Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu zece hale industriale 4, ele sunt realizate fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante şi cel puţin 16 turbine gravitaţionale 1, care sunt echipate în principal cu sursă de energie convenţională 2, necesară pentru deplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor; multiplicatoare de turaţie; generatoareşi anexele aferente lor.
Avem zece hale conf. fig. 6, daca in fiecare sunt 4 turbine gravitationale mixte rezulta: 270*10*4 = 10800MW, castig continuu aproape gratuit deoarece materia prima este gratuita (forta de gravitatie), fara: vant, apa, abur etc.
MINCIUNI sfruntate, ioan, asta emiti. Am DEMONSTRAT deja pe acest forum ca cu cat multiplicam turbinele si centralele, avem PIERDERI tot mai mari. Oricat ai incerca, SARLATANIA nu-ti merge cu mine.

Citat din: ioan
Calculele estimative de mai sus sunt subevaluate si este necesar sa fie verificate de specialistii din domeniu care pot realiza calcule ADECVATE inventiei , CORECTE, conf. fig. 1 si fig. N/2, si la cele doua parghii de ordin 2 realizate de turbina in multiplicatorul de turatie.
Iar revii la cele doua figuri? Nu ai priceput o data ca ele sunt CONTRADICTORII si ca nu se pot face „calcule conf fig 1 si fig N/2”? De fiecare data cand repeti cu copy/paste aceste INEPTII, desi ti s-a aratat ca GRESESTI, iti dovedesti doar INCOMPETENTA si iti faci singur ANTI-RECLAMA.

Citat din: ioan
Daca incercati sa faceti calculele, poate reusiti, caci orice om daca doreste, dupa ce verifica viabilitatea inventiei, si gaseste INVESTITOR, castiga mai mult decat la orce alta afacere.
Eu am tot incercat sa fac calcule adecvate inventiei, dar mi-ai pus mereu bete in roate, desi doar tu ai de pierdut din asta. Neavand alta alternativa, am folosit varianta PSEUDO-STIINTIFCA („estimari” si „subevaulari”) si ti-am DEMONSTRAT ca ai prezentat calcule GRESITE. Iar cand ai admis ca le-ai prezentat INTENTIONAT GRESITE, te-ai dovedit a fi exact ceea ce intelesesem si eu de la inceput: un SARLATAN ordinar si INCOMPETENT. Sa-ti fie rusine, ioan!


-- va urma --


e-
Don't believe everything you think.

Offline ioan

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 400
 • Popularitate: +2/-246
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #92 : Noiembrie 30, 2012, 02:19:54 p.m. »
Ptr.: ariel55, Sieglind, puriu, zec, virgil48, Sumi, Colateral, Sorin, ELECTRON etc.

Si pt. vizitatorii acestui forum care analizand si postatra inventatorului cu raspunsuri (fragmente) date acestor domni. Numai astfel pot sa-si faca propria opinie in legatura cu postarile Dlor mentionati mai sus.

[SPAM]
 
 Cu stima, Ioan Sabau
« Ultima Modificare: Noiembrie 30, 2012, 06:30:10 p.m. de Pozitron »

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #93 : Noiembrie 30, 2012, 03:15:55 p.m. »
Ptr.: ariel55, Sieglind, puriu, zec, virgil48, Sumi, Colateral, Sorin, ELECTRON etc.

... cu cheltuieli mult mai mici folositi telefonul si mult mai repede veti intelege inventia, garantez acest lucru deoarece am avut multe cazuri asemanatoare.
 
Profesorul de fizica daca nu este de accord cu teoria si calculele care sustin inventia sa le infirme corectand clalculele inventatorului, cu asumarea raspunderii …”
 
 Cu stima, Ioan Sabau


Dacă tot continui să-mi invoci numele (deşi eu te-am lăsat demult în plata _ ăluia cu cheltuieli mai mici), ia zi-ne dumneata, cum ar urma să-şi asume răspunderea profesorul ăla de fizică?  scris sau vorbit? ori body-language???

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #94 : Noiembrie 30, 2012, 03:34:43 p.m. »
Nea Ioane!Mai lasa-ne BRE!Ne-ai povestit prostiile astea si le-ai repetat de atatea ori incat daca le mai citesc odata o sa le visez noaptea.Dumneata nu stii vorba romaneasca: "Cand doi oameni iti spun ca esti beat , mergi si te culca."Nu observi ca nimeni nu este de acord cu aberatiile dumneata?Sau speri ca daca ne stresezi intr-una cu aceleasi fraze o sa zicem ca dumneata ca sa ne lasi in pace?
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #95 : Noiembrie 30, 2012, 03:59:31 p.m. »
Nea Ioane!Mai lasa-ne BRE!Ne-ai povestit prostiile astea si le-ai repetat de atatea ori incat daca le mai citesc odata o sa le visez noaptea.Dumneata nu stii vorba romaneasca: "Cand doi oameni iti spun ca esti beat , mergi si te culca."Nu observi ca nimeni nu este de acord cu aberatiile dumneata?Sau speri ca daca ne stresezi intr-una cu aceleasi fraze o sa zicem ca dumneata ca sa ne lasi in pace?
:D

Uite ce face (pe unde se mai duce):

Ptr: georgel, ariel55, AlexandruLazar, Sieglind, puriu, zec, virgil48, Stellar, gheoghii, Sumi, HarapAlb, Colateral, ariel55, Sumi, marius_vip, Electron etc., VIP_P69…@..., D_Quijote…@..., G_contra…@, Pro_69…@... etc.,.

Daca este cineva interesat de comentariile la care a raspuns inventatorul, le poate lectura pe forumul Scientia : http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,2113.msg54693.html#msg54693

Aproape toti domnii mentionati au avut intrebari (pe forum, prin mailuri sau telefon) privind CASTIGUL SUPRAUNITAR si inaltimile diferite utilizate de inventator ptr calculele care sustin invantia, deoarece in formula lucrului mecanic (L=mgh) este numai o inaltime.
etc.

Înţelegi? noi ăştia cică, domnii, inclusiv prin mailuri sau telefon ...  ::)

Ariel is the best: apare de 2 ori (x55)  :P
« Ultima Modificare: Noiembrie 30, 2012, 05:01:48 p.m. de Sieglind »

Offline virgil 48

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 940
 • Popularitate: +40/-236
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #96 : Noiembrie 30, 2012, 05:37:21 p.m. »
 Ioan, eu am postat dictionarul acela insa nu in sprijinul turbinei, ci al
 relatiilor pe forum.
 Pentru turbina ta si pentru tine numai atat pot sa-ti reamintesc:
 Pana nu vei construi o miniturbina cat o roata de bicicleta, ca sa te
 convingi ca nu invarte nimic, nu vei scapa de aceasta obsesie. Eu asa
 faceam, si pana acum eram vindecat. Te indarjesti cu turbina din
 capul tau, dar dupa cum ti-am mai spus, aceea in aer liber nu merge
 nici daca o insotesti cu un car de calcule. La cate ne-ai trimis astazi,
 nici nu te gandi ca le mai citeste cineva. Imi pare rau pentru tine, dar
 aveai timp sa afli ca in viata aceasta nu toate visele devin realitate.
 Iar conspiratia care consideri ca te inconjoara, o poti spulbera la o
 expozitie de inventii, cu un model pe care il aduci in portbagaj.
 

Offline ioan

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 400
 • Popularitate: +2/-246
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #97 : Noiembrie 30, 2012, 06:24:47 p.m. »
Ptr.: Sieglind
citat partial Sieglind: Dacă tot continui să-mi invoci numele (deşi eu te-am lăsat demult în plata _ ăluia cu cheltuieli mai mici), ia zi-ne dumneata, cum ar urma să-şi asume răspunderea profesorul ăla de fizică?  scris sau vorbit? ori body-language?   
Raspunsul inventatorului: n-am raspuns la ulima postare a dvs.
Cu asumarea raspunderii citez doua fragmente de pe forumuri:

“Daca specialistii dvs analizeaza si infirma aceste calcule trebuie sa-si asume responsabilitatea cu NUME, profesie, loc de munca aidoma ca ing. Marius Vasile Ingeaua automatizariindustriale@gmail.com care solicita spor de rusine ptr a discuta la telefon cu un AUTODIDACT.”

“Toti cei care doresc sa compare calculele inventatorului cu cele ale firmai SC. Blue Spark Systems SRL – specializata in automatizari industriale -cercetare, proiectare si executie- o pot face daca au studii medii, deoarece pentru a realiza calculele sunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.”
Cu stima, Ioan Sabau

Offline Pozitron

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 147
 • Popularitate: +24/-19
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #98 : Noiembrie 30, 2012, 06:32:10 p.m. »
@ioan: pana nu iti vei cere scuze in fata utilizatorilor acestui forum, pentru minciunile scrise pe aici in legatura cu calculele dumitale, nu ti se va mai publica nici un mesaj aici. Daca vei insista, voi cere banarea dumitale permanenta, pentru SPAM.

<Pozitron>

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #99 : Noiembrie 30, 2012, 06:38:45 p.m. »
Ar mai fi un aspect. Noi nu putem şti natura raporturilor între ioan şi acea firmă ori reprezentantul ei.
Mi se pare incorect să i se permită să-i facă o asemenea "publicitate" fără ca omul măcar s-o ştie.

 

Offline ariel55

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 705
 • Popularitate: +85/-55
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #100 : Decembrie 01, 2012, 05:17:11 a.m. »
Citat
pentru a realiza calculele sunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.

Tema de vacanta pentru ciclul mediu(si chiar si pentru prof. de fizica responsabili):

1.Ana are 2 mere.Ioana are 3 mere.Cate mere au impreuna Ana si Ioana?Ana si Ioana invata impreuna despre legea conservarii energiei.Ele vor sa se faca profesoare de fizica ca sa poata sa adevereasca calculele lui nenea Ion.

2.Georgel a primit 12 prune de la bunica lui.El, a dat 3 prune lui Costel care lucreaza la demonstratia ceruta de nenea Ioan.Cate prune mai are Georgel? Costel are un suflet bun.


Restul de problemele, ce ataca operatii mai complicate ca:  inmultirea si impartirea, anul viitor dragi elevi, cand o sa mai cresteti.

Subiectul de lai jos trebuie citit neaparat pe fond muzical, deci:
 
Nu uitati!
Cunoasterea acestor operatii matematice este vitala pentru viitorul dumneavoastra de adulti ,ce vor dezbate ani intregi, Inventia Secolului, a marelui autodidact, stimatul Ioan Sabau, caruia OSIM , Academia Romana si chiar ing. Marius Vasile Ingeaua, niste organisme si persoane ingrate ,(putem spune, chiar comuniste), caci, au mers in acelasi sens, de a recunoaste legea conservarii energiei, i-au refuzat dreptul de brevet sau de recunoastere a meritelor domniei sale.

Viitorul ne va demonstra daca aceasta lege nedreapta poate fi aplicata in toate situatiile sau este numai o eroare, asa cum au mai fost si altele de-a lungul secolelor.
Prin urmare, va rog ca pe perioada vacantei de iarna sa nu neglijati artimetica  
Aceasta este tema de vacanta pe anul in curs.

@Sieglind: Sik!
Citat
Raspunsul inventatorului: n-am raspuns la ultima postare a dvs.
Eu sunt mai norocos, invidioasa mica ce esti,  ;D , pe mine m-a citat de doua ori in postarea stiintifica a domniei sale! Eeeeeeee!Se ezixta sperante!
« Ultima Modificare: Decembrie 01, 2012, 07:16:58 a.m. de ariel55 »
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #101 : Decembrie 01, 2012, 09:24:10 a.m. »
Mda!Prin anul 2040 o sa ne putem lauda ca am fost pe acelasi forum cu inventatorul mileniului ;D
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #102 : Decembrie 01, 2012, 11:43:39 a.m. »

@Sieglind: Sik!
Citat
Raspunsul inventatorului: n-am raspuns la ultima postare a dvs.
Eu sunt mai norocos, invidioasa mica ce esti,  ;D , pe mine m-a citat de doua ori in postarea stiintifica a domniei sale! Eeeeeeee!Se ezixta sperante!

Se ekzista! da' cine scrisese Ariel is the best?

Rectific: 2 55 ori

P.S. Crezi că in_ven_ta_to_rul (de ce să nu repetăm şi împărţirea în silabe, nu numai înmulţirea şi adunarea, separatist-segregaţionistule!) anticipa acel exitus? dispariţia mea în neant?  ;D(tot Stanley Kubrick)

Offline ariel55

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 705
 • Popularitate: +85/-55
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #103 : Decembrie 01, 2012, 12:53:18 p.m. »
Citat
de ce să nu repetăm şi împărţirea în silabe
Phiuuuuuuuuuu! Cu ocazia altui inventator trebuie pastrata.
Da sa stii ca muzica este bine adaptata subiectului. ;D
Oricum, inmultirea e placuta dar este o operatie matematica mai complicata.Nu orice autodidact o performeaza din prima, trebuie o minima pregatire ca sa fie abordata.
La invatat ca, uite ce se poate intampla dupa vacanta:

Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Offline Sieglind

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 995
 • Popularitate: +153/-25
Răspuns: Foileton extras din topicul despre Turbina gravitationala
« Răspuns #104 : Decembrie 01, 2012, 01:13:37 p.m. »
So, back to basixs  ;)