Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Paradoxul antropofagului  (Citit de 7980 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ayumi

  • Vizitator
Paradoxul antropofagului
« : Octombrie 29, 2011, 06:33:08 p.m. »
    Bună seara!
 Nu ştiu dacă e potrivit topicul aici,dar ... ştie cineva cum sună paradoxul antropofagului? L-am căutat şi nu pot găsi enunţul nicăieri.Am auzit de el de la o profesoară . Mă poate ajuta cineva?

                                           Mulţumesc anticipat!
« Ultima Modificare: Octombrie 29, 2011, 08:54:24 p.m. de Scientia »

sumalan dorin

  • Vizitator
Răspuns: Paradoxul antropofagului
« Răspuns #1 : Octombrie 29, 2011, 10:11:06 p.m. »


 Salutari


 Daca te uiti peste definitia din dex a cuvantului "antropofag" -vei gasi explicatia asta: " ANTROPOFÁG, -Ă, antropofagi, -ge, adj., s. m. și f. (Persoană) care se hrănește cu carne de om; canibal. – Din fr. anthropophage, lat. anthropophagus." conform Dex. 
http://dexonline.ro/definitie/antropofag

 Daca mai cauti si definitia cuvantului "paradox"-vei gasi explicatia asta: " PARADÓX, paradoxuri, s. n. 1. Enunț contradictoriu și, în același timp, demonstrabil; părere (absurdă) contrară adevărului unanim recunoscut; p. ext. ciudățenie; enormitate, absurditate. 2. (În sintagma) Paradox hidrostatic = faptul că presiunea unui lichid pe fundul unui vas nu depinde de dimensiunile și de forma vasului respectiv. [Pl. și: paradoxe] – Din fr. paradoxe." conform Dex.
http://dexonline.ro/definitie/paradox

Daca ar fi sa imi spun pararea despre acest paradox as spune asa ( conform celor doua definitii) .Persoana care se haraneste cu carne de om si i se pare ceva...normal.Nu sunt sigur ca este corect cum am gandit,ca sa fiu sigur daca am gandit cum trebuie  dau o fuga la biblioteca si caut carti despre traditii antice in special de..canibali sa vad daca este corect cum am gandit.Ba mai mult ,poate ar fii mult mai recomandat sa iau o carte despre ...paradoxurile lumii sa vad daca gasesc ceva similar cu ideea mea.


Ayumi

  • Vizitator
Răspuns: Paradoxul antropofagului
« Răspuns #2 : Octombrie 30, 2011, 07:16:34 p.m. »
 Mulţumesc.De fapt,chiar aşa am facut.După ce am postat m-am gândit să caut în dicţionar şi am găsit exact ceea ce ai scris tu.Astfel,am găsit problema pe net sub diverse forme(articole,jocuri) .Îmi cerea să găsesc o modalitate de a traversa pe celălalt mal astfel încât să nu fie mâncat niciun misionar.
 Nu mi-am dat seama de căutat in dicţionar înainte să postez  :-[

Ayumi

  • Vizitator
Răspuns: Paradoxul antropofagului
« Răspuns #3 : Noiembrie 05, 2011, 11:26:03 a.m. »
    Buna ziua !

   De fapt,enuntul nu suna asa. El spunea ca un om a nimerit intre canibali si ca acestia il vor fierbe daca va spune adevarul si ca il vor arde daca acesta va spune o minciuna.El spune : "Ma veti arde "
Ce ii vor face canibalii?
 Eu m-am gandit asa : conform principiului non contradictiei un obiect nu poate fi in acelasi timp si sub acelasi raport si A si non A,si de fiecare din datele problemei ajung la o contradictie.Rezulta ca nu se poate stabili ce ii vor face canibalii,poate sa-i dea drumul,nu stiu...

 Asta e solutia corecta sau nu?

Offline valangjed

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1093
  • Popularitate: +62/-19
Răspuns: Paradoxul antropofagului
« Răspuns #4 : Septembrie 22, 2012, 12:53:23 a.m. »
Ce mai simpatic paradox cred ca este acela cu persoana care spune "Eu mint".
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.