Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Paradoxul D" - falsificarea inregistrarilor astronomice intre 300 AD - 900 AD  (Citit de 2151 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sictirius

  • Vizitator
Schimbarea vitezei cu care variaza elongatia Lunii (unghiul dintre Luna si Soare, vazut de pe Pamant) defineste acceleratia, marcata prin expresia D”. Acceleratia elongatiei lunare este calculabila din observatii, iar comportamentul sau trecut poate fi determinat cu ajutorul eclipselor.

Valorile D” sunt foarte mici – masurate in secunde de arc pe secol la patrat – si cea mai mare parte dintre ele variaza intre numerele -18 si +2.

In 1979, profesorul Robert Newton (Johns Hopkins University) a publicat primul volum al cartii The Moon’s Acceleration and Its Physical Origin (Acceleratia lunii si originea ei fizica), care aborda aceasta problema prin analizarea eclipselor de soare istorice. Cel de al doilea volum a aparut in 1984 si s-a ocupat de aceeasi problema din punctul de vedere al observatiilor lunare.

Lucrarile care prezinta un rezumat al cercetarii lui R. Newton:

http://hbar.phys.msu.ru/gorm/atext/newton2.htm

http://www.pereplet.ru/gorm/atext/newton1.htm

Graficul obtinut de R. Newton in urma a cercetarii a peste 700 de referinte istorice cu privire la eclipse de soare si de luna (perioada 700 i.e.n. – 1200 e.n.):
Problema consta in faptul ca variatia acceleratiei nu poate fi explicate pe baza gravitatiei, conform careia graficul ar trebui sa fie o linie orizontala (intre valorile de -18 si +2).

Deci avem urmatoarele posibilitati:

1-   exista forte necunoscute
2-   legile fizicii s-au schimbat din mileniul trecut
3-   inregistrarile astronomice din perioada 300 e.n.- 900 e.n. au fost falsificate ulterior

Anatoly Fomenko, decanul facultatii de matematica-fizica de la Moscova a respins ideea fortelor necunoscute si corectat graficul lui R. Newton, astfel:

http://www.pereplet.ru/gorm/fomenko/dsec.htm (lucrarea publicata de Fomenko in Celestial Mechanics)Parametrul D” este constant daca si numai daca se ignora perioada de dinainte de anul 900 e.n., conform noii cronologii istorice.


Sectiunea dedicata acceleratiei lunare din Istoria: Fictiune sau Stiinta? Volumul 1:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t124p60-istoria-lumii-364-de-ani-vechime#2349Heribert Illig este cel mai “retinut” dintre cercetatorii subiectului noua cronologie: teoria sa Phantom Time, ne explica ca istoria oficiala a perioadei 600 e.n. – 900 e.n. a fost inventata mai tarziu:


http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/volatile/Niemitz-1997.pdfVezi si: http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=3866.0
« Ultima Modificare: Mai 30, 2012, 12:09:45 p.m. de sictirius »

Offline Electron

  • Veteran
  • *****
  • Mesaje postate: 8404
  • Popularitate: +245/-217
Clonatule, conspiratia borcanistilor e geniala. Da, crezi in continuare in falsificarea inregistrarilor astronomice, in falsificarea istoriei, in farsele NASA, in forma plata a Pamantului etc etc! Asta e scopul lor. Altfel ti-ar fi greu sa devii atat de ridicol pe acest forum.

Genial, bravo borcanistilor!


e-
Don't believe everything you think.