Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Experimentele lui Dr. Nikolai Kozyrev: inexistenta atractiei gravitationale  (Citit de 19944 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sictirius

 • Vizitator
Experiment efectuat cu ecranare fata de alte forte, curenti de aer, actiuni mecanice, campuri electrice...

Despre experimentele lui Kozyrev:

http://www.soulsofdistortion.nl/tors1a.html

Alte experimente efectuate la Soviet Academy of Sciences cu giroscoape:

http://www.rexresearch.com/torsion/torsion2.htm


Despre existenta curentilor telurici care cauzeaza levitatia giroscoapelor din experimentele lui Kozyrev si DePalma:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t59p30-here-comes-the-sun#8929


O lista a fenomenelor din fizica care incalca absolut legea de atractie gravitationala:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t45-aether-pressure-ii-inexistenta-atractiei-gravitationale (gazele din atmosfera, inregistrarile barometrice, norii alcatuiti din picaturi de apa minusculi cu diametrul de 1mm...)
« Ultima Modificare: Mai 27, 2012, 07:09:40 p.m. de sictirius »

Offline Teodor Sarbu

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 409
 • Popularitate: +18/-65
sictirius. Devii tot mai plictisitor. Dar şi amuzant. Dacă pui pe o balanţă de mare precizie o ceaşcă de ceai fierbinte nu vei putea să echilibrezi balanţa deoarece ceaiul şi în special dacă este fierbinte are şi o evaporare. Mai bine vezi dacă ai răsfoit cândva o carte de fizică.

sictirius

 • Vizitator
T. Sarbu, cateva date bibliografice despre cel mai mare savant al Uniunii Sovietice, fata de care Einstein, Hubble si altii sunt doar note de subsol.

Articolul Time, Torsion Physics, in care vei gasi mai multe detalii despre experimentele lui Kozyrev cu diverse substante:

http://web.archive.org/web/20081010174600/http://divinecosmos.com/index.php?option=com_content&task=view&id=334&Itemid=30

http://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Aleksandrovich_Kozyrev

Abtine-te de la comentarii fara rost...incearca sa citesti din nou ce am postat despre experimentele lui Kozyrev cu giroscoape, o demonstratie superba a faptului ca legea de atractie gravitationala este incalcata in mod direct, de un experiment simplu de efectuat.

Offline Teodor Sarbu

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 409
 • Popularitate: +18/-65
sictirius. Aici discutăm cu tine, chiar dacă este dificil. Kozârev nu mai poate răspunde. Poate că voi discuta cu el dar nu imediat. A murit de aproape 30 de ani. Nu mă deranjează de loc dacă vei spune că tu eşti cel mai mare fizician al tuturor timpurilor inclusiv al celor viitoare. Dar totuşi dacă Kozârev nu mai poate răspunde, poate încerci tu cât de cât. Dacă nu îţi place tonul meu poţi cere suspendarea mea, mai ales că nu folosesc pseudonime, clone sau altceva.

sictirius

 • Vizitator
Nu e vorba de tonul tau...e vorba de incetinirea evidenta cu care gandesti si te exprimi Teodor.

Experimentul lui Kozyrev cu giroscoape este descris in toate detaliile, astfel incat, chiar si tu, chiar la nivelul la care te afli, sa intelegi ca giroscopul cu rotatie levogira incalca imediat si absolut legea de atractie gravitationala.

Offline Eugen7

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 512
 • Popularitate: +5/-39
sictirius. Devii tot mai plictisitor. Dar şi amuzant. Dacă pui pe o balanţă de mare precizie o ceaşcă de ceai fierbinte nu vei putea să echilibrezi balanţa deoarece ceaiul şi în special dacă este fierbinte are şi o evaporare. Mai bine vezi dacă ai răsfoit cândva o carte de fizică.
Subscriu la cele afirmate.
Recomand pt. "sictirius" studiul (evident adecvat al) explicarii gravitatiei conform Teoriei Relativitatii Generalizate (daca se "sminteste" in explicatia gravitatiei conform fizicii newtoniene).
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Offline virgil 48

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 940
 • Popularitate: +40/-236
 Poate ca experimentele acestea releveaza sau dovedesc ceva. Dar despre gravitatie,
 atractie sau impingere, iti pot spune sigur ca exista. Eu o simt 24 de ore pe zi.

sictirius

 • Vizitator
eugen, ti-am pus la dispozitie deja toate informatiile de care ai nevoie ca sa intelegi ca teoria relativitatii bazata pe conceptul de spatiu-timp este doar o fictiune.

Sa-ti reamintesc:

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3867.msg52746.html#msg52746

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3867.msg52777.html#msg52777

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3867.msg52813.html#msg52813


Nikola Tesla despre conceptul de spatiu-timp:

Tesla a subliniat ca timpul a fost o doar o referinta creata de om si utilizata din comoditate, si, in consecinta, idea utilizarii unei "curburi spatio-temporale" a fost deliranta, astfel neexistand nici o baza pentru conceptul binar Relativist de "spatiu-timp".

Miscarea prin spatiu produce "iluzia de timp".

El a considerat timpul doar ca o "masura" creata de om, a ratei cu care evenimentele apar, cum este distanta parcursa (in mile sau Km) intr-o anumita perioada de timp, intr-un sistem de referinta. El a considerat "curbarea" spatiului ca fiind absurda (vorbind in termeni delicati) zicand ca daca un corp aflat in miscare curbeaza spatiul, o reactie "egala si opusa" a spatiului asupra corpului "ar indrepta spatiul inapoi".

"...Presupunand ca corpurile actioneaza asupra spatiului inconjurator cauzand curbarea acestuia, ar trebui ca spatiul curbat sa reactioneze asupra corpurilor, si sa produca efecte opuse, indreptand curbura. Deoarece actiunea si reactiunea coexista, rezulta ca presupusa curbura a spatiului este in intregime imposibila - Dar chiar daca aceasta ar fi existat, nu explica miscarea corpurilor asa cum sunt observate. Doar existenta unui camp de forta poate fi considerat pentru miscarea corpurilor asa cum sunt ele observate, si asumarea acestuia elimina curbura spatiului. Toata literatura pe acest subiect este inutile si destinata uitarii. La fel sunt si toate incercarile de a explica functionarea universului fara recunoasterea existentei eterului si functia indispensabila pe care acesta o joaca in acest fenomen."

La varsta de 81 de ani, Tesla a contestat teoria relativitatii a lui Einstein, anuntand ca el lucra la o teorie dinamica a gravitatiei care ar inlatura calculul curburii spatiului.

Pe durata urmatorilor doi ani de intensa concentrare eu am fost suficient de norocos fac doua descoperiri importante. Prima a fost o teorie dinamica a gravitatiei, pe care am definitivat-o in toate detaliile si pe care sper sa o pot da lumii foarte curand. Aceasta explica cauzele acestei forte si miscarea corpurilor ceresti sub influenta acesteia atat de satisfacator ca va pune capat speculatiilor nefolositoare si conceptiilor flase, asa cum este cea a curburii spatiului. Potrivit relativistilor, spatiul are tendinta de a se curba datorita unei proprietati intriseci sau datorita prezentei corpurilor ceresti. Acordarea unei asemanari cu realitatea, acestei idei fantastice, este inca auto contradictorie. Fiecare actiune este insotita de o reactiune echivalenta iar efectele acestora din urma sunt direct opuse celor dintai. Presupunand ca corpurile actioneaza asupra spatiului inconjurator cauzand curbura acestuia, apare mintii mele simple ca spatiile curbate trebuie sa reactioneze asupra corpurilor, si sa produca efectul opus, sa indrepte curbura. Deoarece actiunea si reactiunea coexista, rezulta ca presupusa curbura a spatiului este in totalitate imposibila.

Vorbind prietenilor, Tesla adesea respingea unele din afirmatiile lui Einstein, in special toate acelea care erau legate de curbura spatiului. El considera ca aceasta incalca legea actiunii si reactiunii: "Daca curbarea spatiului se formeaza datorita campurilor gravitationale puternice, atunci acesta trebuie sa se indrepte datorita reactiunii opuse."


Iti repet si tie: Experimentul lui Kozyrev cu giroscoape este descris in toate detaliile, astfel incat, chiar si tu, chiar la nivelul la care te afli, sa intelegi ca giroscopul cu rotatie levogira incalca imediat si absolut legea de atractie gravitationala.

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Vorbind prietenilor, Tesla adesea respingea unele din afirmatiile lui Einstein, in special toate acelea care erau legate de curbura spatiului. El considera ca aceasta incalca legea actiunii si reactiunii: "Daca curbarea spatiului se formeaza datorita campurilor gravitationale puternice, atunci acesta trebuie sa se indrepte datorita reactiunii opuse."
Apelul la autoritate este o eroare de logica. (FAIL!). Tesla a fost un individ meserias, cu multe realizari, dar a si aberat din greu in ce priveste mecanica si miscarea planetelor in special. Nu tot ce a spus Tesla la viata lui e corect, iar faptul ca insisti cu astfel de argumente denota doar ignoranta ta in domeniile respective. Oricum, retine ca apelul la autoritate in stiinta este o eroare. De cate ori repeti aceasta eroare de logica, desi ti se atrage atentia ca e o eroare, iti dovedesti incapacitatea de a gandi logic.

Citat
Iti repet si tie: Experimentul lui Kozyrev cu giroscoape este descris in toate detaliile, astfel incat, chiar si tu, [...] sa intelegi ca giroscopul cu rotatie levogira incalca imediat si absolut legea de atractie gravitationala.
Alt non sequitur (si alt FAIL pe lista realizarilor tale): Chiar daca giroscopul levogir al lui Kozyrev ar incalca "imediat si absolut" legea de atractie gravitationala, raman multe alte sisteme in Univers care se comporta ca si cum legea atractiei gravitationale ar fi corecta. Calculele facute pe baza legii de atractie gravitationala sunt confirmate in miscarile planetelor, satelitilor naturali, satelitilor artificiali etc. Stiu ca tu nu cunosti aceste lucruri, pentru ca un conspirationist ca tine nici nu are nevoie sa le cunoasca. Pentru tine, toate astea se sterg usurel cu buretele pentru ca ..., ei bine, pur si simplu pentru ca tu esti un conspirationist. Ai "rezolvat" problema, dar nici logic si nici in vreun alt fel relevant. De aceea, si acest topic e alt exemplu magistral pentru incapacitatea ta de a trata logic aceste subiecte. Alt topic, alt FAIL al clonatului.


e-
Don't believe everything you think.

sictirius

 • Vizitator
Ma bucur ca ti-ai dat seama ca experimentul lui Kozyrev incalca imediat si sigur legea de atractie gravitationala, pentru gravitatia terestra.

Te rog sa intri aici si sa citesti fiecare punct de acolo, atractia gravitationala incalcata la greu de fiecare orbita a tuturor planetelor, printre multe alte deductii:

http://cercetare.forumgratuit.ro/t45-aether-pressure-ii-inexistenta-atractiei-gravitationale

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Ma bucur ca ti-ai dat seama ca experimentul lui Kozyrev incalca imediat si sigur legea de atractie gravitationala, pentru gravitatia terestra.
Citeste mai atent. Stiu ca nu intelegi limba engleza scrisa, dar chiar nici limba romana scrisa?

Citat
Te rog sa intri aici si sa citesti fiecare punct de acolo, atractia gravitationala incalcata la greu de fiecare orbita a tuturor planetelor, printre multe alte deductii:
http://cercetare.forumgratuit.ro/...
Pai bine mai clonatule, tu chiar crezi ca o sa fac trafic pe forumul de cercetare cavasiana, adica de fabulare gratuita, si mai mult, o sa-ti inghit fabulatiile de acolo ca fiind relevante in context stiintific? Esti amuzant, ca sa nu zic ridicol.


e-
Don't believe everything you think.

sictirius

 • Vizitator
Experimentul lui Dr. Kozyrev dovedeste ca asa numita lege de atractie gravitationala nu valoreaza absolut nimic: un simplu giroscop pierde din greutate cam 5%, in urma unei simple rotatii de sens levogir, experiment ecranat fata de alte forte fizice.


Iar experimentul a fost repetat de multiple ori in Rusia, vezi lucrarile din linkurile oferite spre lectura.http://cercetare.forumgratuit.ro/t45-aether-pressure-ii-inexistenta-atractiei-gravitationale#381

Sectiunile 15 - 20 ne arata ca planetele si satelitii sistemului planetar heliocentric sfideaza, pur si simplu, vreo lege de atractie gravitationala.


Gravitatia terestra este o forta de presiune si nu de atractie, exact conform citatului din Newton, pe care l-am prezentat la Mic Exercitiu de Geocentrism.


Fiul lui Walter Wright i-a spus tatalui sau ca el nu crede ca Luna produce mareele. Intrebandu-l care ar putea fi motivul, lui Wright i s-a raspuns ca numai printr-o presiune se poate misca apa...

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Experimentul lui Dr. Kozyrev dovedeste ca asa numita lege de atractie gravitationala nu valoreaza absolut nimic: un simplu giroscop pierde din greutate cam 5%, in urma unei simple rotatii de sens levogir, experiment ecranat fata de alte forte fizice.

Iar experimentul a fost repetat de multiple ori in Rusia, vezi lucrarile din linkurile oferite spre lectura.
Clonatule, ai in continuare probleme cu logica. Rezultatul acestor experimente, daca este real, nu invalideaza legea atractiei gravitationale, care a fost formulata si verificata precis in cazul corpurilor care nu se rotesc cu viteze unghiulare foarte mari. Chiar daca acea rotatie are efecte gravitationale, repet: daca, asta nu inseamna ca pentru corpurile fara rotatie legea nu este valabila. Pricepi?

Citat
http://cercetare.forumgratuit.ro/...

Sectiunile 15 - 20 ne arata ca planetele si satelitii sistemului planetar heliocentric sfideaza, pur si simplu, vreo lege de atractie gravitationala.
Iar link spre forumul de cercetare cavasiana, adica fabulare gratuita? De ce te obosesti?

Citat
Gravitatia terestra este o forta de presiune si nu de atractie, exact conform citatului din Newton, pe care l-am prezentat la Mic Exercitiu de Geocentrism.
Iar apel la autoritate? Tu chiar nu pricepi ca asta e o eroare de logica?

In rest, chiar daca gravitatia terestra ar fi o forta de presiune (repet: daca), efectele gravitationale ar fi tot de atractie intre corpuri, si ar "intra in conflict" cu pretentiile din experimentele lui Kozarev exact la fel de bine. Nici atat nu intelegi?

Citat
Fiul lui Walter Wright i-a spus tatalui sau ca el nu crede ca Luna produce mareele. Intrebandu-l care ar putea fi motivul, lui Wright i s-a raspuns ca numai printr-o presiune se poate misca apa...
Alt apel la autoritate. Alt FAIL.


Oricum, ma bucur sa vad ca geniala conspiratie a borcanului functioneaza si te face sa crezi in conspiratiile astea ridicole contrare realitatii. Probabil ca scopul celor cu borcanul este tocmai acela de a te face sa fii ridicol pe acest forum. Concluzia e destul de probabila, dat fiind ca te "antrenezi" pe atatea alte forumuri unde ti se canta in struna, ca sa te convingi tot mai tare ca ai dreptate, ca apoi sa vii aici sa te faci de ras. Metoda e geniala, bravo pentru conspiratorii cu borcanul!

Ironia sortii este ca dragii de conspiratori cu borcanul au reusit sa te faca sa iti placa rolul pe care ti-l impun, si te crezi nu doar minunat, dar si superior celorlalti, tocmai pentru a amplifica efectul de ridicol. Genial!


e-
Don't believe everything you think.

sictirius

 • Vizitator
Te incurci in vorbe fara rost.

Ai scris: In rest, chiar daca gravitatia terestra ar fi o forta de presiune (repet: daca), efectele gravitationale ar fi tot de atractie intre corpuri,

Nu intelegi: in teoria presiunii gravitationale nu exista nici un fel de atractie intre doua corpuri.


Ai mai scris: Rezultatul acestor experimente, daca este real, nu invalideaza legea atractiei gravitationale, care a fost formulata si verificata precis in cazul corpurilor care nu se rotesc cu viteze unghiulare foarte mari.

Inventezi propozitii fara rost: tocmai ca efectul de levitatie a crescut daca viteza corpurilor de rotatie (obiectelor folosite in experimente, printre care si giroscoape) crestea, si daca greutatea giroscoapelor era mai mare, vezi linkurile cu lucrarile cercetatorilor sovietici. Deci o formulare verificata precis care incalca tot ce ai scris in citatul tau.

Iata experimentul cu un giroscop si mai greu decat cel utilizat in experimentul lui Kozyrev:

http://depalma.pair.com/gyrodrop.html

In in experimentul efectuat de Dr. DePalma, cu cat rotatia bilei era mai mare, cu atat efectul antigravitational observat era si mai pronuntat...

« Ultima Modificare: Mai 30, 2012, 12:23:15 p.m. de sictirius »

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Te incurci in vorbe fara rost.

Ai scris: In rest, chiar daca gravitatia terestra ar fi o forta de presiune (repet: daca), efectele gravitationale ar fi tot de atractie intre corpuri,

Nu intelegi: in teoria presiunii gravitationale nu exista nici un fel de atractie intre doua corpuri.
Nu, dar corpurile tot se apropie unele de altele, ca si cum s-ar atrage.  Sau pretinzi cumva ca s-ar indeparta/respinge?

Citat
Ai mai scris: Rezultatul acestor experimente, daca este real, nu invalideaza legea atractiei gravitationale, care a fost formulata si verificata precis in cazul corpurilor care nu se rotesc cu viteze unghiulare foarte mari.

Inventezi propozitii fara rost: tocmai ca efectul de levitatie a crescut daca viteza corpurilor de rotatie (obiectelor folosite in experimente, printre care si giroscoape) crestea, si daca greutatea giroscoapelor era mai mare, vezi linkurile cu lucrarile cercetatorilor sovietici. Deci o formulare verificata precis care incalca tot ce ai scris in citatul tau.

Iata experimentul cu un giroscop si mai greu decat cel utilizat in experimentul lui Kozyrev:

http://depalma.pair.com/gyrodrop.html

In in experimentul efectuat de Dr. DePalma, cu cat rotatia bilei era mai mare, cu atat efectul antigravitational observat era si mai pronuntat...
Si ce-i cu asta? Cu ce invalideaza asta ceea ce am afirmat eu? Alt FAIL magistral al tau, clonatule!


e-
« Ultima Modificare: Mai 30, 2012, 01:01:31 p.m. de Electron »
Don't believe everything you think.