Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Paradoxul Soarelui Timpuriu - imposibilitatea formarii unui pamant sferic  (Citit de 12424 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexandruLazar

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1752
 • Popularitate: +95/-17
Variația luminozității Soarelui nu e ceva așa neîntâlnit. S-a înregistrat una destul de serioasă după erupția vulcanului Krakatoa, de exemplu, și nu pentru câteva zile; influențele climatice s-au simțit dar n-au fost nici pe departe atât de catastrofale precum zici.

Citat
Geologii ne spun ca temperatura medie a Pamantului nu a avut variatii semnificative de 4 miliarde de ani incoace

Ei, nici măcar comparând, de exemplu, perioadele de glaciațiuni cu, să zicem, carboniferul? Dacă nici alea n-au fost variații semnificative nu știu care au fost.

Offline ariel55

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 705
 • Popularitate: +85/-55
Citat
Geologii ne spun ca temperatura medie a Pamantului nu a avut variatii semnificative de 4 miliarde de ani incoace
Care geologi si...cui spun asta?
De altfel faci o mare greseala, Pamantul este de fapt cubic(atentie, conteaza numai primii 12km!) da,ce frumos  ne minte NASA!
In film o alta gogoasa de la ESA(tot cubic e! Restul?Conspiratii!:

« Ultima Modificare: Mai 29, 2012, 02:31:53 p.m. de ariel55 »
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Offline morpheus

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 216
 • Popularitate: +10/-1
Sigur, citeste toate cele trei articole deja pomenite. Asa cum ai vazut, la analiza spectroscopica nu ai citit ce am indicat pentru tine.


Cred că nu ar strica dacă aţi prezenta chiar d-voastră aici un rezumat în limba română al materialelor pomenite, deci şi al dovezilor despre care vorbiţi.
Cu momentul în care ne naştem, timpul începe să ne ia viaţa înapoi. (Seneca)

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Orice variatie, cat de mica, a luminozitatii Soarelui ar fi avut efecte devastatoare asupra climei Pamantului.
Fabulezi.

Citat
Conform teoriei evolutiei, acum 4 miliarde de ani cand ni se spune ca a aparut viata pe Pamant, temperatura trebuie sa fi fost similara cu cea inregistrata in zilele noastre.
Fals.

Citat
Geologii ne spun ca temperatura medie a Pamantului nu a avut variatii semnificative de 4 miliarde de ani incoace, iar biologii atrag atentia ca aparitia si evolutia vietii cer o temperatura constanta a climei.
Fabulezi.

Citat
Si nu exista nici un fel de dovezi ca luminozitatea Soarelui a avut variatii semnificative in intensitate, vreodata.
Esti sigur?

Citat
Orice variatie de temperatura asupra discului de acretie, ar fi rezultat in conditii complet diferite de cele pe care geologii si biologii le considera ca au fost propice pentru aparitia vietii.
Fabulezi.

Citat
Toate teoriile existente asupra aparitiei si formarii unui disc de acretie nu au luat in calcul faptul ca luminozitatea Soarelui era cu 80% mai scazuta acum 4.5 miliarde de ani.
Esti sigur?

Citat
Teoriile actuale ale formarii discului de acretie iau in calcul un interval de timp care incepe de la cateva milioane de ani, la cateva sute de milioane de ani.
Asa, si ce-i cu asta?

Citat
In cateva sute de milioane de ani, variatia temperaturii discului de acretie ar fi fost vast diferita de cea preconizata in geologia si biologia actuala: luminozitatatea Soarelui ar fi fost mult mai scazuta, inca de la inceput, si ar fi existat o crestere a acestei luminozitatii, contrazicand valorile atribuite in mod oficial, o temperatura si luminozitate relativ constante.
Fabulezi.

Citat
Acelasi lucru este valabil si pentru o durata de cateva zeci de milioane de ani, si chiar si pentru o perioada de cateva milioane de ani.
Fabulezi si mai tare.

Citat
De aceea titlul acestui sir de discutii este unul destul de clar: Paradoxul Soarelui Timpuriu: imposibilitatea formarii unui pamant sferic.
Repeti acelasi non sequitur. FAIL!

Citat
Pur si simplu, detaliile teoriei actuale a formarii si evolutiei discului de acretie sunt complet eronate, neluand in calcul acest paradox: luminozitatea Soarelui era cu 80% mai scazuta acum 4.5 miliarde de ani (cifra apartine lui C. Goldblatt, expert in domeniu).
Da, e corecta teoria conspiratiei, nu-i asa?

Clonatule, prezinta aici rationamentul detailat conform caruia, din cauza paradoxului soarelui timpuriu, sa nu fie posibila formarea Pamantului in forma de glob. Fara fabulatii aiurea si presupuneri despre "tot ce exista si ce nu exista". Astept sa explici cum anume poate o eventuala variatie a luminozitatii Soarelui, cu sau fara efecte asupra climei, sa impiedice formarea Pamantului in forma de glob. Asta e saltul ilogic pe care trebuie sa-l explici. Stiu ca nu o sa o faci, pentru ca insisti sa demonstrezi cat de incapabil esti. Fail clonatule, FAIL!


e-
Don't believe everything you think.