Educaţie şi cercetare > Educatie

Nu suntem urmasii Romei! Argumente si contra-argumente

<< < (3/3)

ariel55:
Si eu ma intreb...cum naiba...romanii sunt urmasii nostri cand istoria lor incepe ,dupa izvoare,cu 500 de ani inainte de referinta numita "dupa cristos".Ei descoperind pe daci la 600 de ani dupa ce "s-au trezit romani" si brusc le-au imprumutat limba...dar nu si obiceiurile :-[???
In acelasi timp,este interesanta observatia lingvistica din filmuletz.
Ma intreb ce este "putred in Dacia"???? ;D

Ce scurta este memoria umana....10 generatii....phiu! :'( Norocosi suntem ca mai avem Napoleoni si Chelari in viata!

Adi:
Pare greu de crezut ca limba daca sa fi fost foarte asemanatoare cu limba latina cand erau despartiti de asa mare distanta geografica pe care erau situate ale popoare cu alte limbi din alte familii.

Este intr-adevar un mister cum dacii au invatat limba latina asa de bine si nu au revenit la fosta lor limba. Poate a ajutat faptul ca dacii nu aveau scris pe cand romanii au adus cu ei alfabetul latin si tehnologia de a scrie si face notatii.

Apoi e posibil ca in secolele ce au trecut de la retragerea romana aceste populatii latinizate sa fi calatorit si ocupat teritorii care nu erau puternic locuite atunci, de exemplu Moldova pana la gurile Bugului. Insa in Transilvania era clar prezenta romana, de fapt romanii ne-au cucerit pentru metalele din Transilvania in primul rand.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă