Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Eroare pe Wikipedia?

<< < (5/5)

AlexandruLazar:
Ah -- corect, m-a luat jargonul pe dinainte :).

Lungimea de undă a fotonilor emişi depinde de compoziţie după cum a explicat Electron mai sus. Totodată însa, prin legea lui Wien, lungimea de undă predominantă pe care se face emisia depinde de temperatura corpului care o emite. E o explicaţie destul de drăguţă aici, iar la sfârşit e şi o aplicaţie numerică.

Ce-i drept, compoziţia stelelor binevoieşte să fie şi ea corelată cu temperatura (sau, mai corect spus, compoziţia este unul din factorii care o determină), astfel încât "vârful" de emisie nu ne povesteşte numai despre temperatură, ci ne poate da şi nişte piste bune în ceea ce priveşte compoziţia.

puriu:
Asemenea "greseli" vor continua sa apara pe masura ce vor fi descoperiti quasari cu deplasare spre rosu (infrarosu) mai mare. Ulterior vor fi descoperite formatiuni mai vechi si mai indepartate. Constanta Hubble se va descoperi ca nu e constanta, etc. Sa afirmi o varsta precisa a Universului si sa crezi ca asa este e riscant.

Electron:

--- Citat din: puriu din Iunie 16, 2012, 08:32:15 a.m. ---[...]Constanta Hubble se va descoperi ca nu e constanta, etc.
--- Terminare citat ---
Ai des asemenea clarviziuni despre viitor?


--- Citat ---Sa afirmi o varsta precisa a Universului si sa crezi ca asa este e riscant.
--- Terminare citat ---
De acord, a crede ca rezultatele stiintifice in domeniu, sunt finale, ca nimic nu se mai poate descoperi, nu e doar riscant, e chiar ridicol. In ce fel ni se vor corecta teoriile, este de asemenea riscant sa afirmi.

In stiinta de azi, varsta Universului e cunoscuta destul de "precis", pe baza datelor acumulate pana acum. Cand vor fi mai multe date, se va schimba si estimarea acelei varste, in consecinta. Nu e nimic surprinzator in asta.


e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă