Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Electronii ca sursa a campului magnetic

Creat de Virgil, Februarie 16, 2012, 10:05:02 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AlexandruLazar

Bine, dar in ambele cazuri liniile de camp magnetic sunt inchise -- in niciunul din cele doua cazuri nu e vorba de monopoli.

Electron

Citat din: Virgil din Martie 01, 2012, 12:17:51 PM
Electron, mai ai de invatat.
Ok, te rog sa fii mai concret. Ce am de invatat?

Eu ti-am indicat exact care sunt erorile tale, si te-am indrumat spre ce iti recomand sa mai inveti. Ai facut acest lucru? Ceea ce ai gasit confirma afirmatiile tale de aici?

Inca nu ai facut nici o observatie asupra faptului ca te contrazici singur in citatele din mesajul meu anterior. Daca nici la nivel de logica nu esti in stare sa-ti analizezi afirmatiile, ca sa fie macar consistente unele cu altele, antunci inseamna ca problema din teoriile tale e mult mai profunda.

Citat din: Virgil din Martie 01, 2012, 12:21:22 PM
Intrucat nu avem a face cu o deplasare de substanta prin liniile de camp, inseamna ca avem doar o deplasare de informatie, adica de orientare.
Curentul electric este o deplasare ordonata a sarcinilor electrice (electroni in cazul metalelor) prin conductor. Electronii se deplaseaza in campul electric. Ei nu sunt substanta?

e-
Don't believe everything you think.

Virgil

CitatCe am de invatat?
Ai de invatat, ca nu sarcina electrica in sine produce camp magnetic, ci campul magnetic este produs de magnetonul Bohr asociat electronului.
Mai ai de invatat ca spinul electronului este o proprietate care se pastreaza si la electronii liberi din afara atomului.
Mai ai de invatat ca o relatie matematica totdeauna exprima un adevar, atat timp cat datele problemei sunt corect interpretate.
Si mai ai de invatat ca o relatie stabilita in anul 1909, poate fi corectata dupa o suta de ani, tinand seama de descoperirile ulterioare. Chiar daca nu schimba nimic cantitativ observatia mea, din punct de vedere calitativ, trebuie luata in seama. Dar acest lucru nu o poate lua in seama oameni inchistati si indoctrinati ca tine.

Electron

Mersi pentru clarificari.


Citat din: Virgil din Martie 01, 2012, 04:37:54 PM
Ai de invatat, ca nu sarcina electrica in sine produce camp magnetic, ci campul magnetic este produs de magnetonul Bohr asociat electronului.
Adevarat, sunt in urma cu teoriile alternative si flamboiante. Din pacate pentru teoria ta, ea pleaca de la premise care nu corespund realitatii experimentale, asa ca eu nu voi petrece timp in plus cu ea.

CitatMai ai de invatat ca spinul electronului este o proprietate care se pastreaza si la electronii liberi din afara atomului.
Ok, spinul se pastreaza si la electronii liberi. Mai ramane sa-mi prezinti cum e legat magnetonul Bohr de spin. Asta chiar nu stiu si daca ai surse oficiale despre asta sunt interesat sa le vad.

CitatMai ai de invatat ca o relatie matematica totdeauna exprima un adevar, atat timp cat datele problemei sunt corect interpretate.
Aici esti amuzant. Eu nu am contestat formulele tale, ci tocmai interpretarea ta pentru ele.

CitatSi mai ai de invatat ca o relatie stabilita in anul 1909, poate fi corectata dupa o suta de ani, tinand seama de descoperirile ulterioare.
Te rog sa-mi indici unde am contrazis eu asta, ca sa-mi poti imputa asa ceva.

CitatChiar daca nu schimba nimic cantitativ observatia mea, din punct de vedere calitativ, trebuie luata in seama.
Pretinzi cam multe. Cat timp "observatiile tale" nu sunt conforme cu realitatea experimentala, ele trebuie aruncate la cos si cautate altele relevante. Asta e parerea mea.

CitatDar acest lucru nu o poate lua in seama oameni inchistati si indoctrinati ca tine.
Multumesc. Ziceai mai devreme ca ma vei insulta cand o voi face eu primul, bla bla ca o oglinda bla bla. Aici ma insulti pentru ca ti-am indicat greselile pe care le-ai afirmat ?

Inca o data, multumesc. Sa fii sanatos cu teoriile tale gresite si irelevante.


e-
Don't believe everything you think.

Virgil

Acum, dupa ce am vazut cum se formeaza campul magnetic, ne-am dat seama ca polii magnetici nu se formeaza la nivelul particulelor,  ci numai la nivelul structurilor cristaline ce apartin anumitor materiale feromagnetice, cat si la nivel macro cu ajutorul solenoizilor si a electromagnetilor. Putem afirma astfel ca nu exista monopoli magnetici, deoarece polii magnetici sunt formati in domenii marginite de catre magnetonii Bohr, a caror vectori sunt dispusi pe o curba inchisa. Polul nord si polul sud sunt indisolubili legati, nordul reprezentand iesirea liniilor de camp, iar sudul, intrarea liniilor de camp , in domeniul marginit de magnetonii Bohr. Cum liniile de camp ale magnetonilor sunt curbe inchise, inseamna ca acesti poli nu se pot separa niciodata.

Electron

Citat din: Virgil din Martie 01, 2012, 08:38:29 PM
Acum, dupa ce am vazut cum se formeaza campul magnetic, ne-am dat seama ca [...]
Gresit Virgil, am vazut teoriile tale personale despre cum se formeaza campul magnetic. Aceste teorii fiind gresite, deoarece sunt neconforme cu rezultatele experimentale, sunt pure fantezii, sau vorbe aiurea pe care insisti desi ti se indica unde gresesti. Acest comportament nu este compatibil cu un forum serios de stiinta.

CitatPutem afirma astfel ca nu exista monopoli magnetici, deoarece polii magnetici sunt formati in domenii marginite de catre magnetonii Bohr, a caror vectori sunt dispusi pe o curba inchisa.
Conform aberantei tale teorii, magnetii permanenti ar trebui sa aiba un camp magnetic cu alta topologie decat cea observata experimental. De aceea teoria ta e irelevanta, fiind gresita. Nu mai insista in ignoranta, ca e dizgratios.

e-
Don't believe everything you think.

Virgil

Daca vrei intradevar sa ma combati, argumenteaza tu cum se formeaza campul magnetic in solenoide, si spune povestea ta despre monopolii magnetici. Chiar vreau sa vad de ce esti in stare.

Electron

Citat din: Virgil din Martie 01, 2012, 09:20:37 PM
Daca vrei intradevar sa ma combati, [...]
Ah, deci tu ai inteles ca eu vreau sa te combat? Esti in eroare, Virgil, inca o data.

Eu voiam sa vad ce argumente ai pentru afirmatiile pe care le faci. Ai demonstrat aici ca de fapt nu ai argumente ci doar ignoranta celor mai elementare notiuni experimentale despre campul magnetic. Si ai mai demonstrat ca nu vrei sa-ti corectezi erorile, ci doar sa propavaduiesti pseudo-stiinta ta ridicola.

Cu asta ai raspuns suficient curiozitatii mele. Multumesc.

e-
Don't believe everything you think.

Virgil

CitatCu asta ai raspuns suficient curiozitatii mele. Multumesc.
Inseamna ca nu ai sa mai poluezi inutil acest topic.

ariel55

#69
"Magnetic Monopoles Detected In A Real Magnet For The First Time" la: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/09/090903163725.htm
http://www.helmholtz-berlin.de/aktuell/pr/pm/pm-archiv/2009/pm-tennant-morris-monopole_de.html  ;D

Trecand la lucruri mai serioase ;-) , draga Virgil esti asteptat la metre Kapanatze!  ;D
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Electron

Citat din: Virgil din Martie 02, 2012, 07:14:52 AM
Inseamna ca nu ai sa mai poluezi inutil acest topic.
Intotdeauna este util sa ajuti oamenii sa-si vada greselile. Eu plec de la premisa ca a invata e util. Ca sunt unii care nu sunt interesati sa isi corecteze erorile, asta e cu totul altceva.

Eu consider ca tu poluezi acest topic cu teorii personale elucubrante. Este o sectiune specifica pentru asta pe forum, te invit sa o folosesti cu incredere.


e-
Don't believe everything you think.

Virgil

Mai gandeste-te la ce ai afirmat; campul electric nu poate influienta campul magnetic. Daca esti sigur de acest lucru, ai sa-ti dai seama si de restul.

Electron

Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta.

Campurile statice nu se influenteaza cu nimic, ele se suprapun in spatiu, lucru verificabil experimental. De ce anume ar trebui sa-mi dau seama, mai mult decat de ignoranta ta in ale logicii si in ale topologiei campului magnetic?

Incearca sa te exprimi mai clar, mai explicit, pentru ca aici te afli pe un forum dedicat stiintei.

e-
Don't believe everything you think.

Virgil

CitatIncearca sa te exprimi mai clar, mai explicit, pentru ca aici te afli pe un forum dedicat stiintei.
De vreo cinci pagini incoace tot incerc sa-ti explic, dar tu ori nu pricepi ori te faci ca nu intelegi. In cazul solenoidului electronul este particula care genereaza campul magnetic. Dar electronul este pus in miscare doar de campul electric realizat prin diferenta de potential de la capetele conductorului. Deci singurul camp care poate genera un camp magnetic in solenoid, este magnetonul Bohr. Deci electronul este purtator de sarcina electrica, dar si purtator de sarcina magnetica.
Este ceva neclar pana aici?

Electron

#74
Virgil, teoria ta elucubranta este clara*. Ai facut niste desene de toata frumusetea. Problema e ca teoria ta elucubranta contrazice realitatea experimentala. Din cauza asta, nu e buna de nimic pe acest forum. In plus, ar trebui sa ti-o propavaduiesti la sectiunea de rigoare, cea dedicata criticilor paradigmei actuale, nu aici. Pentru tine e clar acest lucru sau nu?

*atata cat poate sa fie de "clara" o teorie care nu e nici macar consistenta logic cu ea insasi, desigur.

e-
Don't believe everything you think.