Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Femeile din domeniul stiintei

Drumul carierei in stiinta pentru femei ...

<< < (4/15) > >>

raul:

--- Citat din: iulia din Septembrie 14, 2008, 11:04:54 a.m. ---

--- Citat din: ionut din Iunie 18, 2008, 05:13:34 p.m. ---    Da Adi, sunt de acord ca femeile sunt dezavantajate de faptul ca ele trebuie sa-si intrerupa la un moment dat cariera daca vor sa devina mame. Si sunt de acord sa se adapteze lucrurile in asa fel incat sansele barbatilor si femeilor sa fie egale. Dar nu vreau ca acest lucru sa se intample prin folosirea de standarde duble.

--- Terminare citat ---
Da.. dar si barbatii ar putea sa-si ia concediu de paternitate ca sa contribuie la cresterea copilului, astfel scade perioada in care ea trebuie sa stea acasa. Unii deja fac asta.--- Terminare citat ---

Este mult spus ca femeile sunt dezavantajate de faptul ca ele trebuie sa-si intrerupa la un moment dat cariera. Pana la urma urmei nu cred ca o pauza de un an , sau cat se ia afecteaza asa mult.
Iar nu te poate obliga nimeni sa faci copil cand esti studenta sau cand inca nu esti pusa pe picioare cu cariera.
Cat despre concediul de paternitate......In primul an nu cred ca este necesar. Plecand de la premisa ca daca tot faci un copil, atunci trebuie sa il cresti cat mai bine cu putinta, mama e cea mai potrivita sa ramana cu copilul. Iar daca si-ar lua ambii parinti concediu doar ca sa fie la egalitate , cred ca mai mult ar fi o incurcatura.


--- Citat din: iulia din Septembrie 14, 2008, 11:04:54 a.m. ---
Eu una nu vreau nici sa ma marit, nici sa am copii :)


--- Terminare citat ---
Probabil o sa vrei :)

iulia:
Si eu zic ca nu afecteaza prea mult, asta banuind ca se opresc la 2 copii.
Totusi si tatii trebuie sa se implice in educarea copilului.
Multi au fost afectati de politica - de exemplu in comunism nu te puteai inscrie la doctorat daca aveai "dosar prost" (=parinti cu profesii care nu erau agreate de comunisti, familie bogata/de boieri/de intelectuali, rude care fac/au facut inchisoare politica etc.)

cipri:

--- Citat din: Adi din Septembrie 14, 2008, 05:57:03 p.m. ---Pentru Cipi. Ce vreau sa spun este ca nu sunt genetic fetele mai putin predispuse la a studia stiinta, ci societatea le predispune la aceasta. Un mare efort in antropologie, de exemplu, este tocmai de a vedea cat la suta din ce formeaza omul este genetic si cat la suta societatea (si cat la suta se schimba si se educa singur).

--- Terminare citat ---

Nu pot sa te contrazic, dar nu pot sa-ti dau nici 100% dreptate, fiidca am vazut de exemplu la tv odata o emisiune in care se zicea ca barbatii au de exemplu o orientare mai buna si o imaginare in 3D mai buna. Asta e probabil fiindca barbatul in trecut... se ocupa de vanatoare si asa s-a dezvoltat in aceasta directie. Si de exemplu aceasta calitate poate fi in unele job-uri foarte importanta.
Sau de exemplu au auzit de au un cercetor de DNA, ca oamenii colorati ar avea ceva avantaj in plus la atletism, dar in schimb oamenii albi ar avea un avantaj in plus la innot.
Poate si majoritatea femeilor au ceva "instinct de mama" care poate e benefic la o anumita chestie, si la altceva poate e chiar contra-productiv.
De exemplu poate acest "instinct de mama" e in stiinta superioara contra-productiva, fiindca trebuie sa investesti foarte mult timp si efort (unii chiar se drogheaza ca sa aibe o performanta mai buna).

cipri:

--- Citat ---Eu una nu vreau nici sa ma marit, nici sa am copii
--- Terminare citat ---
Eu am auzit ca fetele deobicei au o faza in viata in care is foarte incantate fe .. cai (si probabil si alte animale), si nici vorba baieti.
Cine stie, poate asta e explicatia de ce Julia nu vrea  :D

Apropo de copii.
Ceva studie spune ca mai multi barbati decat femei is doresc un copii. Ma gandesc ca daca ar trebuii sa faca barbatii copii, cred ca nici ei nu si-ar dori asa de mult copii  :)
Cica, durerile de la nastere is foarte mari, si barbatii chiar ar decedat din cauza lor.

Ce-i drept, nu-s eu credincios, dar uneori tot mai multumsc lui d-zeu ca nu-s femeie  :D

Exista chiar niste povesti interesante despre femeile care s-au ocupat de stiinta ( poate am sa postez cateva maine ).

Adi:
Trebuie si tatii si mamele sa se implice in educarea copiilor. E bine cu concediul de maternitate/paternitate pentru ori unul, ori altul. Dar trebuie sa fie concediul de doar vreo 4 luni. Asa e in State si asa sunt motivate mamele sa revina iar la munca. Altfel, isi ies din mana si se obisnuiesc sa doreasca sa nu munceasca. Ori economia are nevoie de oameni sa lucreze.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă