Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Comunicat de presa: Proiect transfrontalier Romania-Bulgaria  (Citit de 2604 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Scientia

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 327
  • Popularitate: +27/-5
Comunicat de presa: Proiect transfrontalier Romania-Bulgaria
« : Noiembrie 29, 2011, 04:16:53 p.m. »
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în calitate de coordonator,  Universitatea din RUSE “ANGEL KANCHEV”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi Asociaţia “Agenţia Municipală de Energie - Rousse”, în calitate de parteneri, derulează proiectul “Cooperare România–Bulgaria pentru dezvoltare pe termen lung şi durabilă a resurselor umane tinere în domeniul tehnologiilor energetice regenerabile, în scopul de a depăşi barierele socio-culturale şi pentru a deschide oportunităţi comune în obţinerea unui loc de muncă şi pentru ocuparea forţei de muncă de-a lungul zonei de frontieră”.
Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, „Graniţe comune. Soluţii comune” şi este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Autoritatea contractantă din România este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Proiectul se desfaşoară pe o perioadă de 18 luni, începând din 8 iulie 2011. Valoarea totală a proiectului este de 945.837,18 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a statului Român şi Bulgar este în valoare de 122.958,84 euro, iar contribuţia proprie a partenerilor este în valoare de  20.619,25 euro.
   Grupul ţintă îl reprezintă IMM-urile, universităţile şi centrele de cercetare cu preocupări şi activităţi în domeniul energiei regenerabile. Un număr de 240 persoane vor absolvi cursuri transfrontaliere de pregătire profesională în domeniul energiilor regenerabile. Aproximativ 40000 persoane vor fi informate asupra rezultatelor proiectului şi a oportunităţilor de angajare în zona transfrontalieră.

Obiectivele proiectului sunt:
•   cooperarea specialiştilor din România şi Bulgaria pentru realizarea unei curicule educaţionale comune şi a unor programe de instruire a personalului din IMM-uri, pentru dezvoltarea abilităţilor şi cunoştintelor resursei umane tinere în domeniul tehnologiilor de energie regenerabilă, pentru a crea şi întări avantajele şi oportunităţile în obţinerea unui loc de muncă de-a lungul zonei de frontieră;
•   transmiterea informaţiilor referitoare la oportunităţile de angajare în zona transfrontalieră şi despre noua piaţă de muncă în continuă dezvoltare, în domeniul tehnologiilor de energie regenerabilă;
•   dezvoltarea in zona transfrontalieră a serviciilor specifice de training, pentru angajarea resursei umane tinere pe piaţa forţei de muncă referitoare la tehnologiile de energie regenerabilă;
•   dezvoltarea legăturilor şi schimburilor de experienţă la nivel transfrontalier între centrele educaţionale şi centrele de formare profesională.

Detalii suplimentare se pot obţine de la directorul de proiect, Dr.ing. Gimi A. RIMBU, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucureşti, telefon 021.346.72.31, fax 021.346.82.99, e-mail: rimbu@icpe-ca.ro.
« Ultima Modificare: Noiembrie 29, 2011, 04:25:11 p.m. de Scientia »