Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Apa si curent electric gratis.

Creat de meteor, Noiembrie 12, 2011, 09:12:16 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

meteor

Sunt tari in care apa potabila este vesnic in neajuns. Deasemenea nu dispun de un surplus de curentul electric. Putini isi dau seama ca ele sunt peste tot (si in exes) in mediul care ne inconjoara.
    O solutie foarte foarte simpla e ca sa creem o "cascada artificiala" (cu toate ca am postat acest subict mai demult, nu inteleg unde a disparut). Priviti desenul. http://img718.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img718/6999/artificialhidrocentral.png Ce se intimpla vara cind scoateti o bucata de metal din frigider?! Observati cum se depun picaturi de apa pe peretii lui?! (aerul se "condenseaza"). La o inaltime suficienta de la sol vor fi instalate niste frigidere "radiatoare" care vor intra cit mai mult cu mediul inconjurator in contact (insa inacelasi timp sa nu sa se evaporeze apa). Apa care va curge prin furtun efectueaza un lucru mecanic (pe toata distanta) Lm=cosA*d. Pentru a spori startul inceperii si lucru in general a "frigiderelor" ne vom folosi de panouri solare ce vor fi la suprafata pamintului. Peste o (un ciclu anumit) perioada anumita frigiderele vor putea sa lucreze independent.
     Astfel primim gratis: apa  si curent electric. Curentul electric vom primi atunci cind energia necesara de functionare a frigiderelor va fi in exes.
     Pentru a nu perde iar energii, lichidul (freonul) din frigidere nu va fi pus in functiune de (curent electric, motorul electric/ ce se alimenteaza de la generaturul electric ce foloseste apa ce curge in jos), ci va  lua energia mecanica direct de la apa ce curge in jos.

Anatol

Asemenea generatoare de apa se instaleaza, in locurile respective, de mult timp. Dar nu stiu cat e de convinabil.


meteor

prima oara aud  ;D ;D ;D. Pai ce mai intrebi daca e convenabil sau nu daca eu am mai descris ca apare(la anumite inaltimi, temperaturi, si umeditati, plus panourile solare) un "surplus" de energie. Astfel problema neajungerii de energie e rezolvata.

AlexandruLazar

Socant cum nimeni nu a observat pana acum ca aerul condenseaza, nu doar vaporii de apa din el, nu  ;D?

meteor

 detaliile chitibuse si comentariile aiurea- nu conteaza. (am zis doar ca nustiu fizica). Conteaza ideea. Da, si mai conteaza sa dai si tu poate (o data in viata, desigur daca esti in stare) o idee frumoasa (personala, nu copiata de pe google sau nustiu de unde), ci nu comentarii stingace.

Anatol


Teodor Sarbu

meteor. După mine nu ai decât două variante. 1 faci pe banii tăi experienţe şi demonstrezi că ai dreptatate, este calea cea mai sigură dar te costă mult. 2 înveţi foarte multă fizică şi nu numai fizică şi demonstrezi teoretic că ai dreptate. Fără nici-una din aceste două variante este o discuţie cam sterilă. Succes.

meteor

Teodor poate ai dreptate  ;D ;D ;D ;D.
Aicea trebu sa invat(demonstrez): daca lucru total pentru a (face ca vaporii de apa din aer  din nesaturati sa devina saturati, punctul de roua cum se mai spunea) este mai mare, mai mic sau egal cu (lucru total ,sau mecanic cum sar mai spune de apa pe care o parcurge la vale prin turbine.). Desigur datele variaza mult de exemplu inaltimea muntelui poate fi de la citiva metri la citiva chilometri; temperatura de la suprafata si la punctul de sus tot variaza; umeditatile aerului tot variaza si la suprafata si la inaltimea frigiderelor.

AlexandruLazar

Poate pentru tine e un detaliu chitibus faptul ca pentru a creea condens ai nevoie de vapori de apa. Mie nu mi se pare a fi asa, de vreme ce pe asta se bazeaza ideea ta. O metoda de tipul asta e folosita pentru a creste plante in desert, dar acolo e vorba de un clopot de sticla de cel mult cateva zeci de centimetri inaltime. Altfel vaporii de apa (care au obiceiul prost de a difuza) se imprastie si nu te mai alegi cu nimic.

meteor

 In text eu am scris ca :" ...."radiatoare" care vor intra cit mai mult cu mediul inconjurator in contact (insa inacelasi timp sa nu sa se evaporeze apa).... " adica cam sati prezint ceva-ceva.
    Inchipuiti vara cind e foarte cald scoti o bucata de metal foarte rece. In un timp scurt pe peretii metalului apar picature mici/mari de apa. Se poate ca peste un timp ele singure sa cada, dar se poate cu o trecere a minii sa le adunam pe toate si ele sa cada. TOOAATE picaturile adunate  formeaza un volum oarecare de lichid cu o temperatura mult mai mica a mediului (deci greu se vor evapora). Se mai poate ca ele sa treaca prin un furtun (am spus-o), adica ca sa intre mai greu in contact cu mediul inconjurator.

AlexandruLazar

Apar picaturele mici de apa pentru ca il scoti intr-un mediu umed. Daca scoti o bucata de metal din frigider in mijlocul Saharei, o sa ramana perfect uscat.


meteor

    Laza sau Lazar nu mai inteleg, ei nu importa.
Trebue sa verific ceea ce ai spus,dar: din cite tin minte eu lectiile de geografie, plantele ce cresc prin pustiu nu cresc deoarece cineva pleaca acolo si instaleaza la fiecare cite un "clopot".... ci datorita faptului ca dimineata apare  roua. Anume datorita acestui dar al naturii (diferente mairi de temperatura intre ziua si noapte)ele traesc. In unele deserturi,din cite tin minte, chiar se faciau un fel de acoperisori, si dupa ce toata roua dimineata incepea sa se scurga, indata se scurgea in vas inchis (ca mai apoi sa nu sa se evaporeze desigur). Drumetii si locuitorii desertului, datorita acestui mecanizm, es intr-o oarecare masura din problema.
 

meteor

...in principiu, practic, ideea mea deacum a fost practic 80% realizata, merci de informatii Anatol.

AlexandruLazar

Citat din: meteor din Noiembrie 13, 2011, 11:16:44 AM
    Laza sau Lazar nu mai inteleg, ei nu importa.
Trebue sa verific ceea ce ai spus,dar: din cite tin minte eu lectiile de geografie, plantele ce cresc prin pustiu nu cresc deoarece cineva pleaca acolo si instaleaza la fiecare cite un "clopot".... ci datorita faptului ca dimineata apare  roua. Anume datorita acestui dar al naturii (diferente mairi de temperatura intre ziua si noapte)ele traesc.

E vorba de instalatii de tipul asta:


Poate la a treia incercare o sa faci un efort sa intelegi ca daca nu exista vapori de apa, nu exista nici roua. Nu apare apa intr-un mod magic cand se raceste vremea, de-aia in desertul Gobi e frig ca in Siberia si uscat ca in Sahara. Daca nu exista un surplus de apa fata de cea metabolizata (de exemplu dintr-o panza freatica apropiata de suprafata), indiferent cat de mare ar fi diferenta de temperatura, dupa o vreme apa se termina si plantele mor.