Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Geologie si stiinte planetare

Ipoteze ale geologilor Romani in vizorul international.

<< < (3/4) > >>

mircea_p:
Mie mi se pare un articol dupa toate regulile meseriei. E advarat ca nu l-am citit de la cap la coada ci doar pe ici pe colo, pana acum.  Ma bazez mai mult pe forma decat pe continut. Cand zic forma ma refer la apartenenta autorilor, seriozitatea referintelor si lucrurile pe care spun ca le realizeaza (destul de main-steream as zice).
Articolul contine si schita regasita in rezumatul in ruseste. Presupun ca textul in rusa este un rezumat.
Fenomenele mentionate sant observate deja, dupa cate inteleg. E vorba de perturbatii in propgarea undelor seismice (unul din "instrumentele" de baza in geofizica). Perturbatiile pot fi explicate in mai multe feluri.
Ei propun un nou model care sa explice aceste perturbatii, bazat pe o deplasare a nucleului interior al pamantului.

In alta ordine de idei, nu cred ca articolele cu autori proveniti din Romania sant atat de rare ca sa fie prilej de uimire.  

PS. Cautand pe site-ul universitatii Friedrich-Alexander se poate gasi adresa si informatia de contact a unuia din autori, Dr Nicolae Suciu. Un alt punct care contribuie la ceea ce am numit "forma". Nici unul din aceste puncte nu garanteaza lipsa de erori in lucrare dar dupa parerea mea inclina puternic in favoarea profesionalismului autorilor. 

 

virgil 48:
A reusit cineva sa afle din texte care este distanta indicata, intre axa de rotatie a
Pamantului si centrul(de greutate?). Daca este vorba de zeci de kilometri degeaba
cautam noi explicatii la suprafata! Poate sa sintetizeze mai precis, in cateva randuri, problema din acest topic?

tavy:

--- Citat din: Anatol din Noiembrie 10, 2011, 12:13:56 a.m. ---Da... e foarte mica abaterea dimensiunilor in raport cu raza pamantului, dar diferenta de greutate sa zicem intre rocile de piatra,...(muntii,continentele) si apa(oceanile)?

--- Terminare citat ---
Din moment ce abaterea este foarte mică atunci și diferența dintre masa oceanelor și a uscatului este destul de neimportantă pentru că abaterea de la raza medie este foarte mică iar masa totală a oceanelor și continentelor este foarte mică raportat la masa pământului. Pe lângă că crusta este foarte subțire densitatea ei este relativ mică față de restul straturilor din interiorul pământului.
Nu vă lăsați păcăliți de imaginea pământului peste care s-a suprapus mărimea accelerației gravitaționale, acolo s-a ales o astfel de scară încât variația accelerației gravitaționale să fie vizibilă, în realitate accelerația gravitațională variază destul de putin pe suprafața pământului.

123:

--- Citat din: ariel55 din Noiembrie 10, 2011, 12:49:54 a.m. ---
P.S. O fi? N-o fi pamanul plat?  :D :D :D :D :D

--- Terminare citat ---

Dupa poza, sigur nu e rotund  ;D.

Anatol:
Mircea_p ei zic ca axa e deplasata, ci nu nucleul de la axa.
 Poate intradevar nucleul e deplasat?! Pentru o greseala nu din domeniul autorului, se poate rata increderea in toata lucrarea,

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă