Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: INVENTIKA 2011 - Comunicat de presa ICPE-CA  (Citit de 2638 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Scientia

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 327
  • Popularitate: +27/-5
INVENTIKA 2011 - Comunicat de presa ICPE-CA
« : Octombrie 17, 2011, 09:39:44 a.m. »
COMUNICAT DE PRESA
17 octombrie 2011

Si in acest an, in perioada 5-9 octombrie 2011, in cadrul Complexului Expozitional ROMEXPO s-a desfasurat editia 2011  INVENTIKA si Salonul Cercetarii.
Cu aceasta ocazie, valoarea produselor si inventiilor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a fost evidentiata prin obtinerea a numeroase premii si medalii.
            INVENTIKA 2011, formata dintr-un juriu international, a premiat ICPE-CA cu 3 medalii de aur si 4 de argint. Inventiile institutului care s-au bucurat de aprecierea juriului au fost Conductor electric aerian cu autoprotectie la depunerile de chiciura/gheata, Bioreactor pentru generare de energie din surse alternative, Microfire metalice pentru tesaturi de ecranare electromagnetica, Procedeu de obtinere a materialelor stocatoare de hidrogen, Procedeu de obtinere a materialelor cu memorie a formei de tipul compus intermetalic Ni-Ti aliat, Modul de desalinizare capacitiv, Transformator cu agent de racire nanofluid magnetic.
 Prin oferta de produse si servicii proprii, aplicabile in economie, si prin accentul pe care institutul il acorda dezvoltarii inovatiei tehnologice pentru beneficiari, ICPE-CA creste constant competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa.
Gradul de noutate al proiectelor realizate de ICPE-CA rezulta din beneficiile pe care acestea le-au adus in domeniul cercetarii-dezvoltarii, dar si la nivelul economiei sociale, prin suplinirea unor nevoi reale.
Prin intermediul acestor realizari, ICPE-CA isi atinge obiectivele strategice,  dezvoltand, in domeniul ingineriei electrice,  progresul bazat pe cunoastere.

                                                                                    Biroul de Presa ICPE-CA

Offline virgil 48

  • Experimentat
  • ***
  • Mesaje postate: 940
  • Popularitate: +40/-236
Răspuns: INVENTIKA 2011 - Comunicat de presa ICPE-CA
« Răspuns #1 : Octombrie 17, 2011, 08:47:03 p.m. »
Nu puteti posta niste linkuri ca sa vedem si noi descrierile inventiilor premiate?« Ultima Modificare: Octombrie 17, 2011, 10:29:48 p.m. de virgil 48 »