Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Workshop unic în România: Fotografia în HDR

Creat de Scientia, Octombrie 06, 2011, 02:13:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

Duminică, 16 octombrie, începând cu ora 11, Muzeul Literaturii Române va găzdui a treia ediție a Workshop-ului "Fotografia în HDR". Remarcabil prin originalitatea sa, workshopul va fi susținut de fotograful Petre-Tudor Bîrlea.


Fotografia în HDR (engl. High Dynamic Range) este o tehnică de fotografiere şi procesare a imaginii care poate produce rezultate spectaculoase – care transced granițele (și limitările) fotografiei tradiționale. Tot ce îți trebuie pentru a face fotografie în HDR este un aparat foto digital cu modul Manual şi un trepied.


Pe parcursul a patru ore, cursanții vor vedea cum se face HDR-ul, vor procesa fotografii, vor analiza tehnica din spatele unor fotografii bune și vor avea parte de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Aflat  la a treia ediție a workshopului, trainerul a folosit feedbackul primit pentru a oferi cursanților o experiență inedită, ce combină elemente de teorie cu practica. Cei ce doresc să participe la workshop trebuie să aibă cunoștințe elementare de fotografie, precum setarea diafragmei, timpul de expunere, modul manual.


"HDR este o modalitate de a vedea, a fotografia şi a prelucra o imagine.  Cuvântul "a vedea" este important aici - pentru că primul şi cel mai important lucru de reținut este că în HDR se fotografiază un pic altfel. Iar primul lucrul pe care îl vor învăța cei care vin la workshop este să vadă altfel ceea ce doresc să fotografieze." a declarat Petre Bîrlea, inițiatorul acestul proiect.



Taxa de participare la workshop este de 200 ron.

Inscrierile se fac online, pe site-ul: http://www.fotografia-hdr.com/

Pentru informații suplimentare, accesați http://www.fotografia-hdr.com/



Petre Tudor Bîrlea este, după cum se autocaracterizează, un colecționar compulsiv de pasiuni şi hobbiuri, printre care fotografia ocupă loc de frunte. Din 2009 oferă tutoriale despre fotografie pe siteul DespreFotografie.net, iar în 2010 a inițiat pe Facebook grupul  "Pasionați de fotografie", care în prezent numără peste 11.300 de membri. Pasiunea pentru HDR și-a descoperit-o cu patru ani în urmă, iar între timp a avut o expozție de fotografie HDR și a publicat articole în reviste de specialitate.