Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

Fascinaţia proceselor biologice

<< < (2/3) > >>

ion adrian:
Este desigur incredibil, dar nu stiu daca este si fals.Caci din pacate cu cat credem ca stim mai multe, suprafata de contact cu nestiinta noastra este mai mare si se desvolta exact ca si spatiul in fenomenul BB. :)
Evident ca siguranta scade odata cu cunoasterea si este total bine stabilita la primitivi care au raspunsuri pentru toate.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar din pacate rostesc un adevar.

valangjed:
@ion adrian Intr-un alt topic vorbeai despre negentropie si cand am raspuns ca aceasta negentropie este locala pentru ca necesita energie din exterior ai raspuns:"Desigur."(poate ai fost ironic si eu nu am inteles, se mai intampla).Acum ... pentru a fi vii, la acesti oameni trebuie sa "functioneze" aceasta negentropie deci au nevoie de energie din exterior.Ar putea , intr-o teorie alternativa, sa ia energie de la soare sau de la schimbarile climatice(daca il intrebam pe nenea Ioan Sabau, probabil va spune ca traiesc cu energie gravitationala ;D) dar asta inseamna ca sunt o specie diferita(or fi "superevoluatii" mei ;D, mai stii?)

ion adrian:
PS Si ce sa credem despre aceasta femeie deosebita Therese Neumann din Konnersreuth - Bavaria:
http://en.wikipedia.org/wiki/Therese_Neumann   si care este un caz in Germania, bine documentat cu precizie germana?

sau despre aceasta sfanta catolica:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alpa%C3%AFs_of_Cudot

si o anume baza stiintifica creata de un biofizician german ,prof Fritz Albert Popp, propus pentru Nobel
http://transpersonal.de/mbischof/englisch/webbookeng.htm
El spune ca" Organismul este o fiinta din lumina" asa ca "Putem presupune sau macar emite teoria ca un organism poate renunta la mancare si sa traiasca doar cu lumina. In teorie este posibil."

sau Dr. Dean Radin - cibernetician la Institutul de Științe Noetice fondat de cosmonautul Edgar  Mitchell , studiază structura și caracteristicile conștiinței umane,  aptitudinile excepționale și fenomenele PSI (telepatia și percepția extrasenzorială). Este autor sau co-autor a peste 200 de lucrări științifice, articole și cărți, http://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Radin

El spune ca accepta posibilitatea de a trai cu lumina, posibilitatea autotrofismului la om pe baza activitatii constiente pentru ca noi de fapt prin hrana consumam energie organizata iar ceea ce mancam nu sunt de fapt nutrienti fizici ci energetici.
A facut si un experiment dand aceiasi ciocolata in cantitati egale la doua grupuri umane la unul din grupuri ciocolata fiind tinuta un timp in preajma unor calugari budisti care meditau un timp destul de lung concentrandu-se pe ideia ca cei care vor consuma cicolata vor avea multa energie si spor de vitalitate . Cei din grupul acesta au avut efecte de acest tip mai marcate decat cei din grupul fara tratament psihic pentru ciocolata. :)

ion adrian:
PS Si oricum cred ca acum 20-30 de ani stiinta ignora constiinta dar azi fizica cuantica este gata s-o integreze in subiectele   stiintei. Vezi experientele PEAR  de la Princeton in care o distributie probabilistica normala, gaussiana a unui sistem fizic a fost modificat mental. Mintea deci poate influenta materia ceea ce este intradevar extraordinar.
Un fir util parasit de mult dar pe care ma bucur ca l-am relansat chiar daca lansatorul sau, respectiv protelisav poate ca nici nu stie. :)

valangjed:
"... si marmota invelea ciocolata in staniol ..." indienii din antichitate zburau cu vimaane iar planeta Pamant este condusa de un guvern "din umbra".Ahh!Am uitat!Nostradamus a prezis al doilea razboi mondial si distrugerea WTC intr-un singur catren.Mai cautam sau apelam la Pavel Corut ca e un scenarist mai bun?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă