Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Vino pe 8 octombrie la Măgurele și vei afla câte-n lună și-n stele  (Citit de 2367 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Scientia

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 327
  • Popularitate: +27/-5
Fie că sunteți pasionați de astronomie sau doar curioși în privința legilor ce ne guvernează Universul, veniți  pe 8 octombrie la Măgurele și veți avea parte de avea o experiență inedită, distractivă și educativă.

 

Cu ocazia începutului anului universitar și a Săptămânii Mondiale pentru Spațiul Cosmic (World Space Week 2011), Facultatea de Fizică a Universității din București organizează o manifestare menită să prezinte într-un mod interactiv și atractiv noțiunile elementare de astronomie, fizică și astrofizică.

 

Aflat la a doua ediție, evenimentul ”Cu mic, cu mare... dincolo de Soare” se va derula pe durata întregii zile de sâmbătă. Vizitatorii vor putea asista la prezentări multimedia despre Soare și planetele Sistemului Solar și vor putea putea să participe la concursuri pe teme de astronomie cu premii atractive. În ambianța muzicii de inspirație astronomică, în holul mare al facultății și pe platforma din față intrării vor fi pregătite experimente interactive și spectaculoase, menite să stimuleze curiozitatea publicului în ceea ce privește fenomenele fizice care stau la baza lumii înconjuratoare. De asemenea, va putea fi vizionată expoziția de fotografie astronomică a lui Alex Tudorică, recunoscut pe plan internațional pentru fotografiile sale.

 

Pe parcursul întregii zile, vizitatorii vor putea asista la experimente demonstrative de mecanică, electricitate, optică, fizică moleculară și fizica laserilor, realizate în laboratoarele facultății. În plus, membri ai Astroclubului București vor prezenta o scurtă istorie a instrumentelor astronomice, povestind publicului despre utilitatea și aplicabilitatea fiecărui instrument.

 

”Cu mic, cu mare... dincolo de Soare”  se va desfăşura sâmbătă, 8 octombrie, la sediul Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti, de pe Platforma Măgurele, str. Atomiştilor, nr. 405, Măgurele, Județul Ilfov, cu începere de la ora 10:00.

 

Mai multe detalii despre manifestarea „Cu mic, cu mare... dincolo de Soare” şi programul detaliat al evenimentului se pot găsi pe site-ul http://www.prinunivers.ro.

 

Evenimentul este organizat de Facultatea de Fizică a Universității din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" și Institutul de Științe Spațiale, cu sprijinul Astroclubului București și al Asociației Secular-Umanistă din România

Eveniment sponsorizat de: Fundația Dinu Patriciu, Coca-Cola Hellenic, System Plus, Parentime, Humanitas, Lipton Ice Tea.

Partener media: Știință și Tehnică, RFI, Hotnews, Radio România București, DorDeDuca, port.ro, Science Side.