Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Experimentul Philadelphia

Creat de Temari, Iunie 11, 2008, 11:09:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Temari

Da, cred in experimentul asta, caci au fost oameni-cobai si foarte putini intre ei au supravietuit cu dereglari mentale...o sa scriu mai incolo si despre asta...si nu asta e singurul motiv in care cred in acest experiment.

Adi

Pai atunci care sunt motivele pentru care crezi in el?

Si de unde stii ca exista oameni cobai? Daca ai citit in nu stiu ce carte, nu inseamna ca e adevarat. Ce zicem noi aici e ca a crede in experimentul Philadelphia inseamna a nu avea spirit critic suficient de puternic. Cand vei fi om de stiinta serios, te vei face de ras daca afirmi ce afirmi acum. Acum esti inca o eleva, se accepta. Asadar, pentru a te antrena in rationament:

- care sunt afirmatiile ce le consideri adevarate?
- de ce le consideri adevarate?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

Cand voi termina de povestit, voi spune si parerea, am deja una formata.

raul

Temari, sa stii ca noi toti cred ca iti vrem binele....iar Adi are dreptate...daca ai deja o parere formata asta nu inseamna ca este una buna........iar cand analizezi o situatie , trebuie sa o privesti din cat mai multe unghiuri si sa vezi care e cea mai satisfacatoare....
iar primul lucru care trebuie sa il faci este sa iti recunosti tie si sa accepti atunci cand gresesti, sau cand cineva iti prezinta dovezi sau evidente concludente intr-un anume sens....

daca ai o parere deja formata , e ok........insa trebuie sa accepti si ca ea poate fi schimbata.........si aici m-am referit la diferite situatii in general, nu neaparat la experimentul philadelphia

Adi

Da, bine spus Raul. In general in viata trebuie sa fii flexibil, si sa accepti ca iti poti schimba pozitia cand ai acces la noi informatii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

Stiu ce vreti sa spuneti, si nu ma deranjeaza daca sunt corectata. La final imi voi spune parerea, daca cineva nu e de acord va spune de ce. Textele acestea le i-au dintr-o sursa sigura, nu internet.
Oricum, apreciez ajutorul.

raul


Adi

Care este sursa ta pentru aceste informatii? Credeam ca este o carte ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

O revista foarte buna de medicina si psihologie din Romania, ce apare in fiecare saptamana ca supliment al unui ziar.

HarapAlb

Citat din: Temari din Iunie 20, 2008, 05:21:35 PM
O revista foarte buna de medicina si psihologie din Romania, ce apare in fiecare saptamana ca supliment al unui ziar.

Informatiile pe care le aduci sunt citate sau povestite de tine ?

Poate ca in revista respectiva mai strecoara si "soparle", trebuie s-o vanda cumva. Acum nu trebuie sa iei de bune toate informatiile care apar in reviste. Vezi si tu ce exprimari si contradictii apar in textele respective. De obicei materialele astea care apar in Romania sunt compilatii sau traduceri dupa ceea ce s-a publicat deja in alte tari. Se mai intampla sa fie prost traduse si adaptate in limba romana, sau chiar materialul original sa fie dubios.

Ai putea sa urmezi referintele pe care indica materialul respectiv. Despre ce revista este vorba ?

ionut

#25
Citat din: Temari din Iunie 20, 2008, 03:20:44 PM
Da, cred in experimentul asta, caci au fost oameni-cobai si foarte putini intre ei au supravietuit cu dereglari mentale...o sa scriu mai incolo si despre asta...si nu asta e singurul motiv in care cred in acest experiment.
Temari,
   Din cate am inteles esti mult mai tanara decat mine asa ca imi permit sa-ti dau un sfat. Daca vrei sa activezi vreodata in domeniul stiintelor exacte atunci te sfatuiesc sa nu crezi in nimic. Oamenii care merg des la biserica cred dar si astia sunt sigur ca au indoieli. De aceea nu merita sa crezi in ceva scris intr-o revista sau intr-o sursa pe care nu o poti controla. Cel mult ia povestea asta a experimentului Philadelphia ca pe o tema de studiu si incearca sa afli fapte adevarate. Rafineaza-ti sursele si cristalizeaza adevarul din ele. Apoi foloseste-ti logica si trage concluzii, doar daca faptele pe care le-ai aflat iti permit asta.
Ia asta ca pe un principiu.

Temari

Este vorba de suplimentul ziarului Jurnalul national, Jurnalul de sanatate. Daca nu ma credeti (si ma pun in locul vostru, poate nu e usor sa credeti un copil), dar va puteti interesa, acest supliment este scris de mai multi doctori, profesori universitari, psihologi, nutritionisti.

HarapAlb

Citat din: Temari din Iunie 21, 2008, 12:09:22 PM
Este vorba de suplimentul ziarului Jurnalul national, Jurnalul de sanatate. Daca nu ma credeti (si ma pun in locul vostru, poate nu e usor sa credeti un copil), dar va puteti interesa, acest supliment este scris de mai multi doctori, profesori universitari, psihologi, nutritionisti.

Nu contest valoarea celorlalte materiale publicate. De altfel "Experimentul Filadelfia" este publicat la sectiunea "Ipoteze", cred ca nici autorul nu baga mana-n foc pentru informatiile puse acolo  ;D

Temari

Parapsihologul este autor a mai multe serii de explicatii, in mai multe reviste de specialitate. Spun asta pentru ca a scris publicatii in si in alte reviste numai de psihologie din romania.
Suplimentul se distribuie gratuit cu ziarul, nu e in interesul lor sa bage tot felul de inventii ca sa atraga cititorii. E un ziar mai mult de medicina, de stiri cele mai noi din medicina, colabortori cu multe spitale si facultati din Romania, precum si din alte tari. Va puteti informa si voi, daca nu ma credeti. Ei nu au in interes sa minta oamenii...

Temari

Disparuti in alta dimensiune

   La Brookaven National Laboratory, in 1947, sub conducerea lui Neumann, demara Proiectul Phoenix, ce avea ca scop cercetarea problemelor echipajului care a participat la experimentul din anul 1943, precum si continuarea studiului privind invizibilitatea vaselor si avioanelor fata de radar. In 1948, dupa un an de la demararea proiectului, au fost gasiti membrii echipajului disparut in 1943. Acestia se aflau inchisi intr-un fel de "sticla izolata" (efectul Bocal), intr-o alta dimensiune, in care timpul si spatiul erau definite intr-o realitate artificiala. Cei aflati in aceasta situatie erau dezorientati psihic si afectati fizic la intrarea sau la iesirea din "sticla". S-a trecut imediat la calcularea unui punct zero de referinta al vietii fiecaruia, pentru racordarea unui punct zero al Terrei (zero time), pentru sincronizarea fiecarui corp si spirit cu timpii de referinta.
   O perioada de timp, proiectul a fost inchis. In 1967 s-a ajuns la o tehnologie cunoscuta sub numele de Scaunul de la Montauk.

Transmitatorul de la Montauk

   In 1973 a fost schimbat grupul de cercetatori, iar locul de desfasurare era Southampton. Dupa un an de cercetari noi s-a observat ca creearea unei alte realitati rupe unda realitatii normale, ceea ce duce la intreruperea comunicatiilor dintre Montauk si Southampton.
   Dupa cercetari legate de cuplajul bobinelor de sub scaunul pe care stateau "cobaii" furnizati de armata, transmitatorul de la Montauk reproducea "formele gandirii", fara anomalii de timp si cu un grad mare de fiebilitate. In 1978 instalatia de la Montauk putea transmite casete video diferitelor agentii, pentru a influenta oamenii.
   Energia emitatorului (psihologului) emisa de radar spre o antena subterana speciala "Delta T", era transformata de geometria antenei intr-o forma de energie susceptibila sa deschida o bresa in eter. Psihologul se gandea la un loc si o data in timp, iar bresa in forma de vartej conducea spre acel loc si epoca. Un calculator inregistra informatiile emise de gandirea psihologului si le retransmitea, putand sa produca bresa spre acelasi loc si epoca fara alta interventie.