Virgile asta este lucrarea asupra caruia eu te-am sfatuit sa mai revii cu anuntarea ei si ma bucur sa vad infiintarea acestui topic desi am mai spus ca deoamdata nu am timp suficient si, vorba lui Marin Preda in cel mai iubit dintre pamanteni: "timpul nu mai are rabdare cu noi" parafrazata de mine ca: "timpul nu prea mai are rabdare cu mine".
Citind prefata observ aceasta propozitie:
"Desi natura campurilor care interactioneaza in microcosmos este diferita de cea a
campurilor macrocosmice, respectiv campul electromagnetic si cel gravitational, au
totusi o caracteristica comuna, aceia de a fi liantul materiei organizate in sisteme
armonice, avand o raza de actiune nelimitata, a carei intensitate este in scadere cu
patratul distantei, asigurand conditiile organizarii particulelor sau corpurilor in sisteme"
si atunci
Convenind ca energetic adica conform principiul conservarii pe care se pare ca nu-l pui in discutie si a distributiei spatiale a acestei energii si efectele interactiunii ( nu pui in disutie nici legea a treia a lui Newton) totusi pe ce te bazezi cand consideri scaderea cu patratul distantei, o lege absolut universala?
Adica eu as dori sa fii mai explicit cu premizele pe care te bazezi, adica care legi ale naturii sau pe care noi le consideram a fi astfel, te bazezi? Si daca crezi ca sunt numai astea asa cum eu consider ca in intreg Universul cunoscut sau/si pe care il vom cunoste ratiunea este UNA cu cele doua legi arisotelice(tertul exlus este o teorema nu un postulat a primelor doua si decurge din acestea care sunt independente unul de celalalt-afirm acestea pentruca nu s-au mai afirmat in istoria logicii) in fundament si cu ratiunea suficienta(Leibniz) la contatul dintre ea si lumea materiala adica cea pe care o putem cunoaste noi muritorii.