Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria vortex a materiei

Creat de Scientia, August 30, 2011, 04:53:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: ariel55 din Octombrie 19, 2011, 06:13:59 AM
Cred ca dupa raspunsul domniei sale la postarea aceasta se poate inchide topicul , fiind o mare pierdere de biti si timp.
Pe acest forum nu exista obiceiul de a inchide topicele care sunt neinteresante. Inchiderea se face pe motive de moderare, iar pierderea totala a interesului pentru o discutie nu implica (si nici nu justifica) o asemenea masura.


e-
Don't believe everything you think.

ariel55

Multumesc de informatie.Fiind o parere personala , nu este nevoie sa te conformezi.
Cele bune.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

protelisav

Catre ariel 55,
Din modul cum te exprimi pe un forum, mi-am facut o parere despre tine, chiar daca nu ai curajul sa te prezinti. Nimic din ce afirmi nu ale legatura cu un dialog civilizat...Nu ai inteles nimic din "Teoria vortex a materiei", din rautate sau poate din incapacitate.  Poate ti-ai propus sa iesi in evidenta prin a spune prostii. Simate domn, in domeniul cercetarii e usor sa negi ipoteze novatoare, fara sa aduci argumente credibile. Cu siguranta dovedesti o atitudine tendentioasa care merita sa fie studiata de persoane autorizate.  Am selectat din interventiile tale pe forum, pentru ca cititorii sa judece.

"Fascinanta Teoria Vortex a Materiei (suna frumos: TVM). Astept cat mai multe discutii interesante pe un subiect atat de incitant.
In teoria propusa, valoarea de prag a energiei necesare pentru inchiderea sau deschiderea unui vortex asociat unei particule elementare cu masa de repaus nenula se calculeaza cu celebra relatie a lui Einstein dintre masa si energie..
Deci, si eu pun aceeasi intrebare: Ce valoare "trighereaza" deschiderea unui vortex?
Si la aceasta intrebare numai initiatorul teoriei ne poate raspunde. Nitica rabdare domnilor ce D-zeu..

In sfarsit, lucrurile incep sa se "limpezeasca", iata ce gasim la: http://mirceabadea.myforum.ro/pledoarie-pentru-teoria-vortex-a-existentei-vt32.html
Citez: "În prezent sunt preocupat să realizez modele experimentale pentru validarea ipotezelor de bază ale teoriei vortex. Un dispozitiv experimental simplu este format din două sfere goale cu peretii perforati, racordate prin tuburi flexibile - din cauciuc sau pânză cauciucată - la o conductă comună prevăzută cu un robinet(pentru reglarea debitului de fluid) si o pompă care asigură circularea fortată a fluidului prin sistem, într-un sens sau celălalt. Fortele de interactiune sunt aproximativ direct proportionale cu produsul debitelor si invers proportionale cu pătratul distantei dintre vortex-uri. Pentru scopul propus, fortele de viscozitate trebuie evaluate ca perturbatii care afectează măsurătorile. Acest exemplu este doar sugestiv, pentru că turbioanele dintr-un fluid diferă ca semnificatie de vortex-ul universal, care reprezintă un model unitar de structurare a existentei pe diverse nivele de organizare, de la microcosmos la megacosmos. Singura asemănare între particulele unui fluid si particulele universale este că interactionează prin ciocniri. Măsurători precise, dar mai dificile, se pot efectua în spatiul cosmic cu sfere uniform perforate umplute cu un lichid(vaporizarea în vid este practic instantanee). Sper să găsesc colaboratori pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare stiintifică. Astept cu interes opiniile dumneavoastră.

Deci, putintica rabdare domnilor.

Dom' Profesor....filozofie,ca filozofie....da ceva ecuatii, adica un schelet matematic , noi , muritorii de rand , putem a avea parte? O chestie este deja clara:NU EXISTA DECAT DOUA UNIVERSURI, si asta este o revelatie.Ok.Trebuiesc descrise matematic si mai ales trebuie evitata orice scurgere de informatii catre OSIM.
Cu stima Dom Profesor Ing.!

"eu unul nu vas finalitate": cu cele mai umile scuze pentru cititor, eram nervos si tare aproape de litera "d" pe keyboard. 
Am ajuns la concluzia ca Dl Prof.Ing. si-a ratat cariera....era mai buna o orientare catre infiintarea unei secte stiintifico-religioase decat eforturile actuale .De altfel , argumentele mele sunt sustinute de rezultatele elevilor domniei sale la Bacalaureat 2011, chiar daca domnia sa preda la seral asa cum a afirmat in postarile anterioare.
Se pare ca a fost absolvent al aceleiasi facultati ca si mine.Fizica din Bucuresti.Trist pentru mine.Nu imi aduc aminte de domnia sa figurand printre colegii mei (1975-1980).Doua facultati finalizate cu diploma de stat in acea perioada erau o raritate pe care nu am avut placerea sa o cunosc.
Ii doresc in continuare multe reusite stiintifice pe care insa sa nu le publice la "anuntul.ro" (am cautat prin internet activitatea domniei sale).
Sa auzim numai de bune!
Cred ca dupa raspunsul domniei sale la postarea aceasta se poate inchide topicul , fiind o mare pierdere de biti si timp.

Multumesc de informatie. Fiind o parere personala , nu este nevoie sa te conformezi.
Cele bune."

Electron

protelisav, in loc sa repeti fragmente inutile din discutie, nu mai bine reiei intrebarile care ti s-au adresat si sa raspunzi la ele?

Macar spune clar sa stiu si eu: vrei sa raspunzi la intrebarile legate de lucrarea ta, sau nu?

e-
Don't believe everything you think.

protelisav

Citat din: Electron din Octombrie 20, 2011, 04:23:15 PM
protelisav, in loc sa repeti fragmente inutile din discutie, nu mai bine reiei intrebarile care ti s-au adresat si sa raspunzi la ele?

Macar spune clar sa stiu si eu: vrei sa raspunzi la intrebarile legate de lucrarea ta, sau nu?

e-
Imi exprim speranta ca esti persoana potrivita cu care se poate purta un dialog creativ in granitele comportamentului civilizat. Pentru optimizarea dialogului, te rog sa sintetizezi prin intrebari pertinente reperele cadrului de dezbatere, nu punctual ci sintetic. Numai asa sunt convis de corectitudinea dialogului. Alfel ne pierdem timpul cu baliverne. Nu promovez informatii redundante.

Electron

Citat din: protelisav din Octombrie 20, 2011, 04:47:47 PM
Pentru optimizarea dialogului, te rog sa sintetizezi prin intrebari pertinente reperele cadrului de dezbatere, nu punctual ci sintetic.
Daca raspundeai la intrebari atunci cand au fost puse, nu era nevoie acum sa fac eu o "sinteza" pentru a clarifica "reperele cadrului de dezbatere". Intrebarile au fost puse cu un rost acolo unde au fost puse si poti sa verifici ca erau la subiect, nu erau tangente aiurea cum faci tu in ultimul timp.
Dar pentru ca sunt dispus sa mai acord o sansa dialogului cu tine, voi incerca sa fac ce-mi ceri.

---
De la inceput, problema pusa de mine este:
1) Sunt ipotezele din lucrearea ta testabile (direct sau indirect) ?  La aceasta intrebare nu ai dat inca un raspuns transant, cu o metoda concreta de testare. (Faptul ca tu afirmi ca teoria ta e testabila nu inseamna automat ca e asa). Asa numitele experimente propuse de tine ori sunt irelevante (analogia cu fluidele si sferele goale cu gauri nu e completa) ori sunt incomplete (apropo de interactiunile intre antiparticule).

2) Una din ipoteze este evident existenta unor "particule universale" care apar in mod ubicuu in lucrarea ta. Atat eu cat si altii ti-am cerut sa precizezi valoarea energiei necesare pentru a detecta particulele universale. Aici ai scaldat-o intr-un mod destul de penibil si nu ai raspuns nici pana azi. Sincer eu nici nu mai astept raspuns la asta de la tine.

Dupa aceste doua aspecte globale, concluzia mea este ca asa numita teorie a ta nu e testabila, e doar o colectie de afirmatii care pot fi interpretate cum vrea muschiul tau in asa fel incat sa nu te poata nimeni contrazice. Asta mi se pare cel mai detestabil la teoriile alternative care apar pe aici. Dar in fine, asta e, ramane aspectul coerentei interne si a corectitudinii conceptelor folosite. Ca atare:

3) Ti-am semnalat prezenta unui concept cel putin dubios in lucrearea ta, concret : "legea de conservare a energiei cinetice" pe care de asemenea ai refuzat sa-l transezi pana in ziua de azi. Asemenea concepte iti scad in mod drastic credibilitatea relativ la cunoasterea stiintei actuale. Nu mai continui cu analiza altor concepte de acest fel pentru ca se pare ca nu te intereseaza sa-ti corectezi astfel de erori.

4) Pentru a putea verifica coerenta interna a lucrarii si eventualele predictii care sa fie verificabile (macar logic daca nu practic), am inceput sa iti pun intrebari despre conceptele inventate de tine si proprietatile lor, concret: vortexurile. Cand ai definit cat de cat aceste vortexuri, am venit cu intrebari legate de ele si de modul de a le relationa cu ceea ce e detectabil: particulele elementare cunoscute. Nici la aceste intrebari nu ai raspuns inca, macar la ele astept raspuns, daca vrei sa continuam acest dialog.

Daca refuzi sa raspunzi si la "al patrulea reper al cadrului de dezbatere", atunci eu nu mai am decat sa renunt si sa te las sa fabulezi in nestire ca multi altii dinaintea ta. Tu singur ai venit pe forum, unde se discuta, nu se poarta monologuri si se fuge de intrebari. Evident insa ca nu te poate obliga nimeni sa ai integritate intelectuala.


e-


PS: tangenta facuta de tine despre identitatea mea si prezentarea pe forum (pe care ai citat-o integral) atinge o alta problematica, si anume argumentatia "ad hominem", care in sine este o eroare de logica. Iti spun ca sa stii ca pentru mine e irelevant ca te-ai prezentat pe nu stiu ce site, ca ai doi baieti care au studiat cutare si cutare. Aici (pe forum) e relevant ce idei ai si cum le argumentezi. Aici nu discutam persoane ci idei. Daca asta nu ti se pare acceptabil, e problema ta.
Don't believe everything you think.

Electron

 Bun, a trecut o saptamana. Macar acum spune clar protelisav: esti dispus sa raspunzi la intrebrile legate de articolul tau, sau nu?

e-
Don't believe everything you think.

florin_try


Citindu-i 'articolele' nu imi trebuie multa intelepciune sa imi dau seama ca nu iti va raspunde la nici o intrebare in modul la care te-ai astepta: succint, la subiect, logic si stiintific.   

Probabil va mai posta mai degraba arbitrar topicuri de obicei lungi (si plicticoase) si fara nici o noima.

protelisav

Teoria dipolilor vortex

Sieglind

#99
Citat din: mircea_p din Octombrie 18, 2011, 04:31:55 PM

Scuze, care din lista asta e articolul tau? Eu nu imi dau seama nici dupa nume nici dupa titlu.
Poti sa dai doar linkul la articol, nu e nevoie sa arati corespondenta (automata) primita de la editura.


Hm, invidios ce eşti !  :D

Vezi că i-a publicat-o Springer (Verlag) ?  ;D ;D ;D

http://images.springer.com/sgw/books/raw/9789024735686.tif

protelisav

Citat din: Sieglind din Ianuarie 19, 2014, 12:48:12 PM
Citat din: mircea_p din Octombrie 18, 2011, 04:31:55 PM

Scuze, care din lista asta e articolul tau? Eu nu imi dau seama nici dupa nume nici dupa titlu.
Poti sa dai doar linkul la articol, nu e nevoie sa arati corespondenta (automata) primita de la editura.


Hm, invidios ce eşti !  :D

Vezi că i-a publicat-o Springer (Verlag) ?  ;D ;D ;D

http://images.springer.com/sgw/books/raw/9789024735686.tif

Teoria dipolilor vortex  a fost prezentată  Academiei  Române, dar şi la Simpozionul Internaţional  "Universul Ştiinţelor".

Electron

protelisav, bine ai revenit. Esti dispus macar acum sa raspunzi intrebarilor adresate tie pe care le-ai evitat pana acum?

e-
Don't believe everything you think.

Sieglind

#102
Citat din: protelisav din Ianuarie 20, 2014, 03:02:54 PM
Citat din: Sieglind din Ianuarie 19, 2014, 12:48:12 PM
Citat din: mircea_p din Octombrie 18, 2011, 04:31:55 PM

Scuze, care din lista asta e articolul tau? Eu nu imi dau seama nici dupa nume nici dupa titlu.
Poti sa dai doar linkul la articol, nu e nevoie sa arati corespondenta (automata) primita de la editura.


Hm, invidios ce eşti !  :D

Vezi că i-a publicat-o Springer (Verlag) ?  ;D ;D ;D

http://images.springer.com/sgw/books/raw/9789024735686.tif

Teoria dipolilor vortex  a fost prezentată  Academiei  Române, dar şi la Simpozionul Internaţional  "Universul Ştiinţelor".

Domnule profesor,
aşa procedaţi şi la clasă cu elevii dvs.? Ce-i învăţaţi?

Ia să citim noi răspunsul oficial:  ::)

Academia Română

Cu privire la adresa dumneavoastră înregistrată la Academia Română cu nr.1368/7.04.2011, vă recomandăm ca lucrarea transmisă de dumneavoastră să fie supusă aprecierii critice a comunităţii ştiinţifice, prin trimiterea acesteia către o revistă de specialitate recunoscută internaţional.

Cu stimă,
Preşedinte,



Deci  ;D

Întrebare: Care este "revista de specialitate recunoscută internaţional" care v-a publicat lucrarea intitulată "Teoria dipolilor vortex" ?

mircea_p

Citat din: protelisav din Ianuarie 20, 2014, 03:02:54 PM
Citat din: Sieglind din Ianuarie 19, 2014, 12:48:12 PM
Citat din: mircea_p din Octombrie 18, 2011, 04:31:55 PM

Scuze, care din lista asta e articolul tau? Eu nu imi dau seama nici dupa nume nici dupa titlu.
Poti sa dai doar linkul la articol, nu e nevoie sa arati corespondenta (automata) primita de la editura.


Hm, invidios ce eşti !  :D

Vezi că i-a publicat-o Springer (Verlag) ?  ;D ;D ;D

http://images.springer.com/sgw/books/raw/9789024735686.tif

Teoria dipolilor vortex  a fost prezentată  Academiei  Române, dar şi la Simpozionul Internaţional  "Universul Ştiinţelor".

Scrisoare aceea de la Academie este o nota de rejectie (respingere). In termeni politicosi.
Daca ati mai trimis articole la reviste de specialitate ar fi trebuit sa realizati acest lucru. :)
"Prezentarea" sau "trimiterea" unui articol la o revista e ceva care nu dovedeste nimic. Oricine poate trimite orice.
Acceptarea este punctul de plecare. Faptul ca a fost trimisa si respinsa nu este o validare in nici un fel. Faptul ca a fost acceptata nu este o dovada ca e corecta dar e un punct de plecare.
Majoritatea revistelor sant destul de politicoase si imbraca respingerea in haine frumoase. Chiar dau anumite recomandari, uneori.

Nici participarea la Cantarea Romaniei nu este o validare a unei teorii stiintifice. Chiar  presupunand ca participarea are vreo legatura cu teoria.


protelisav

No comment! Las participanţilor pe forum să judece aceste afirmaţii... De ce ?!