Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria vortex a materiei

Creat de Scientia, August 30, 2011, 04:53:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

protelisav

Abia acum dialogul devine interesant. La nivelul actual al stiintei s-a constatat existenta antiparticulelor, care sunt "reflexia in oglinda" a particulelor corespunzatoare. Oare, de ce? Teoria vortex explica aceasta enigma. Sa  presupunem un scenariu extrem de simplu dar sugestiv. Imagineaza-ti o suprafata care separa doua medii si care este prevazuta cu un orificiu prin care trece un fluid, aflat eventual in rotatie, adica il putem asimila cu un vortex. Pe o fata fluidul intra(vortex convergent) iar pe cealalta iese(vortex divergent). Mai mult, doi obsevatori imaginari situati in cele doua medii, vad rotatia vortex-ului in sensuri contrare, alfel spus, o percep ca o "reflexie in oglinda". In teoria propusa vortex-ul este o punte de legatura intre Universul nostru (format din materie) si Universul complementar (format din antimaterie). La nivel structurilor elementare, vortex-ul este o unitate dialectica particula-antiparticula, care nu se anihileaza, deoarece contrariile se afla in universuri diferite.

HarapAlb

Citat din: protelisav din Octombrie 03, 2011, 10:27:36 PM
Abia acum dialogul devine interesant. La nivelul actual al stiintei s-a constatat existenta antiparticulelor, care sunt "reflexia in oglinda" a particulelor corespunzatoare.
Ce e aia "reflexie in oglinda" ? Care "oglinda" ? Poti sa dai cateva exemple ?

florin_try


Electron

#63
Citat din: protelisav din Octombrie 03, 2011, 10:27:36 PM
La nivelul actual al stiintei s-a constatat existenta antiparticulelor, care sunt "reflexia in oglinda" a particulelor corespunzatoare.
Aceasta este o exprimare mai degraba poetica decat stiintifica. Incearca sa fii mai riguros in afirmatii legat de nivelul actual al stiintei.

CitatOare, de ce? Teoria vortex explica aceasta enigma.
"Teoria vortex" nu explica nicaieri aceasta enigma. Analogiile nu sunt explicatii, pana nu arati exact cum anume sunt legate proprietatile "oglindite" ale particulelor de faimoasele "vortexuri" despre care vorbesti. Si fa-o in mod riguros, concret, nu prin analogii de acest fel.

CitatSa  presupunem un scenariu extrem de simplu dar sugestiv. Imagineaza-ti o suprafata care separa doua medii si care este prevazuta cu un orificiu prin care trece un fluid, aflat eventual in rotatie, adica il putem asimila cu un vortex. Pe o fata fluidul intra(vortex convergent) iar pe cealalta iese(vortex divergent).
Bun, retin de aici ca in teoria ta, orice vortex are doua "parti", una divergenta si una convergenta, prezente pe cele doua "laturi" are unei presupuse separari intre doua Universuri.
Intrebari:
- exista si alt fel de vortexuri (sau parti de vortexuri), in afara de cele divergente si convergente ?
- sunt toate vortexurile dintr-un univers dat (al nostru sau cel "complementar") de acelasi fel?
- ce fel de vortexuri corespund, concret, particulelor elementare?  (ia-le pe cele mai cunoscute, nu am nevoie de lista exhaustiva inca.)

CitatMai mult, doi obsevatori imaginari situati in cele doua medii, vad rotatia vortex-ului in sensuri contrare, alfel spus, o percep ca o "reflexie in oglinda".
Ce legatura are sensul de rotatie al vortexului cu particulele elementare, daca are vreuna?

CitatIn teoria propusa vortex-ul este o punte de legatura intre Universul nostru (format din materie) si Universul complementar (format din antimaterie).
Cum de e posibil sa ajunga antiparticule in Universul nostru, conform teoriei tale?

CitatLa nivel structurilor elementare, vortex-ul este o unitate dialectica particula-antiparticula, care nu se anihileaza, deoarece contrariile se afla in universuri diferite.
Acesta nu este un argument relevant pentru mine. Nici Inorogul Roz Invizibil nu se anihileaza dialectic la intalnirea cu Globostrocii Albastri Invizibil, cel mai sigur din aceeasi cauza. Lasa filozofiile si concentreaza-te pe stiinta.


e-
Don't believe everything you think.

ariel55

Dom' Profesor....filozofie,ca filozofie....da ceva ecuatii, adica un schelet matematic , noi , muritorii de rand , putem a avea parte? O chestie este deja clara:NU EXISTA DECAT DOUA UNIVERSURI, si asta este o revelatie.Ok.Trebuiesc descrise matematic si mai ales trebuie evitata orice scurgere de informatii catre OSIM.
Cu stima Dom Profesor Ing.!
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Teodor Sarbu

protelisav. Am o rugaminte. Nu mai folosi termenul de dialectica. Am personal a mare alergie la termen. Cu scuzele de rigoare.

Pozitron

Am mutat tangenta despre "dialectica" la sectiunea "discutii pe teme diverse". Pastrati subiectul fara divagatii in discutii va rog.

<Pozitron>

Teodor Sarbu

protelisav. Sustii ca o particula este o antiparticule in oglinda. Este apropiata de afirmatia mea cu cuante (cuantine) levogire care in oglinda sunt dextrogire. Oare ce ne ascunzi din teoria ta? Cred ca nu ne spui chiar totul. Dar nu pot sa te blamez.

protelisav

Galaxiile se transforma permanent, fiind sediul unor unde cosmice de tip expansiune-contractie care nu se transmit prin ciocniri intre particulele universale ci sunt legate de  repartitia spatio-temporala a vortex-urilor. Spre deosebire de buclele de contractie, cele  de expansiune, de dimensiuni cosmice, sunt caracterizate printr-un  bilant global pozitiv  de particule universale prin vortex-uri. Efectul global este expansiunea Universului. Gaurile negre din centrul galaxiilor corespund buclelor de contractie, iar sistemele stelare  se afla in bucle de expansiune, in care predomina vortex-urile divergente. Altfel spus, unda de expansiune-contractie este legata de structurarea si destructurarea materiei la scara universala.   

florin_try

Citat din: Pozitron din Octombrie 06, 2011, 11:25:46 AM
Pastrati subiectul fara divagatii in discutii va rog.

Care subiect?

Ori probabil te referi la alte postari...

protelisav

Devenirea Universului poate fi analizata si prin prisma principiului al II-lea al termodinamicii aplicat proceselor ireversibile. Se stie ca entropia este o masura a gradului de dezordine dintr-un sistem termodinamic.  Pentru materia structurata dintr-o galaxie, unde predomina vortex-urile divergente, entropia are tendinta sa creasca in ansamblu, insa la nivelul  de "black hole", tendinta este opusa, fiind asociata cu un vortex convergent. In acest contest, afirmatiile despre moartea termica a Universului prin atingerea echilibrului termic, inghetarea sau supraincalzirea sa, nu pot fi acceptate.

Electron

protelisav, raspunzi la intrebarile mele, sau nu?

e-
Don't believe everything you think.

Electron

protelisav, daca tot ignori intrebarile mele, ignora si pe urmatoarea:

Am gasit in articolul propus de tine la inceputul discutiei urmatorul fragment:
CitatParticulele universale interacţionează între ele doar prin ciocniri aleatoare, în care se respectă legile de conservare ale energiei cinetice, impulsului mecanic şi momentului cinetic .
Care este enuntul "legii de conservare a energiei cinetice" ? De legile de conservare ale impulsului si ale momentului cinetic am mai auzit, dar de cea a conservarii energiei cinetice nu. Abea astept sa invat lucruri noi. :)


e-
Don't believe everything you think.

protelisav

Citat din: Electron din Octombrie 12, 2011, 03:28:16 PM
protelisav, daca tot ignori intrebarile mele, ignora si pe urmatoarea:

Am gasit in articolul propus de tine la inceputul discutiei urmatorul fragment:
CitatParticulele universale interacţionează între ele doar prin ciocniri aleatoare, în care se respectă legile de conservare ale energiei cinetice, impulsului mecanic şi momentului cinetic .
Care este enuntul "legii de conservare a energiei cinetice" ? De legile de conservare ale impulsului si ale momentului cinetic am mai auzit, dar de cea a conservarii energiei cinetice nu. Abea astept sa invat lucruri noi. :)


e-
In viata, totdeauna ai de invatat...  Imi pare nespus de rau ca nu ai sesizat esenta teoriei vortex a materiei, care explica structurile elementare si interactiunile fundamentale din Univers intr-un cadru conceptual extrem de simplu - particulele universale implicate in vortex-uri interactioneaza intre ele doar prin ciocniri aleatoare. In acest caz, legea conservarii energiei mecanice se reduce la legea conservarii energiei cinetice.  In manualul de clasa a IX-a, studiul ciocnirilor elastice are la baza legile de conservare pentru impulsul mecanic si energia cinetica.

AlexandruLazar

Pentru referință, nu ai vrea să enunți totuși legea conservării energiei cinetice?