Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria vortex a materiei

Creat de Scientia, August 30, 2011, 04:53:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calahan

#450
Protelislav
Domnul profesor am tot sperat sa primesc o parere competenta de la un profesionist in domeniu cum sunteti dumneavoastra. Dar se vede ca dumneavoastra sunteti un savant care nu-si pierde vremea sa discute cu diletantii sau profanii care aduc diverse probleme in discutie. Aceasta, dupa cate am observat este atitudinea tuturor savantilor nostri. Nu vor sau nu pot sa-si asume niste raspunsuri simple la niste chestiuni simple. Nu avem ce face. Daca specialistii nostri, nu ne lamuresc de loc si nu ne indreapta spre calea corecta a adevarului stiintfic, trebiue sa ne resemnam si sa ne complacem in bajbaielile noastre.

protelisav

Am publicat pe site-ul https://vasiletudor6.academia.edu/   următoarele  lucrări:
* Sinteze de religie
* Retrospectivă  în  știință
* Sinteze de istorie universală
* Orizontul cunoașterii  Existenței
* Sinteze de fizică
* Dualitatea Existenței
* Structura elementară a materiei
* Proiect pentru dezvoltare durabilă
* Protecție la seisme
* Repere în educație
* Teoria dipolilor vortex
* Teoria unitară a Existenței

protelisav

Sinteze de astronomie
În prezent s-a conturat un tablou complex asupra structurii şi evoluţiei Universului, care se completează permanent cu noi descoperiri ştiinţifice. 
Stelele sunt imense sfere gazoase incandescente,  în interiorul cărora au loc reacţii de fuziune nucleară. Nu totdeauna, stelele sunt formate dintr-un singur corp (stele simple), ci din mai multe corpuri (stele multiple). Pe bolta cerească se pot distinge roiuri stelare, deschise (cum sunt Pleiadele) sau globulare (ca roiul M13 din constelaţia Hercule).
Spaţiul dintre ele nu este gol, ci ocupat cu materie interstelară formată din praf şi gaze, care apare uneori sub forma unor pete luminoase difuze, numite nebuloase. Densitatea materiei interstelare este extrem de redusă, astfel încât stelele pot fi privite ca adevărate insule în imensitatea spaţiului cosmic.
Galaxiile sunt îngrămădiri uriaşe de stele care la rândul lor formează grupuri şi roiuri de galaxii. Pe baza cercetărilor astronomice se apreciază că, în Universul accesibil mijloacelor de investigaţie actuale, numit Metagalaxie, există circa 101 de miliarde de galaxii.
Pentru mai multe informații, cei interesați de cunoașterea Universului  pot accesa link-ul   https://www.academia.edu/39283365/Sinteze_de_astronomie.


atanasu

Cum exista o vorba inteleapta care se aplica si pe aici :"Tot tiganul isi lauda ciocanul" nu ma pot opri sa vin si eu cu propria lauda de sine (si aici avem o vorba inteleapta : "care  nu miroase bine") in sensul ca celor intersati de teoria nasterii universului prin Big Bang le indic textul monografic-documentar  in 9 capitole  privind aceasta problema la care maretul autor si chiar si profesor dl protelislav nu si-a adus nici-o contributie, dlui poate ,avand ca multi altii de pe aici pe care-i suspectez de o boala interesanta, de parca pe siturile mai rasarite exista un fel de epidemie a maladiei numita autism. Dar passons si sa indic linkul textului personal unde ici colo exista si mici contributii personale si pe care azi il continui din timp in timp la capitolul updatarea documentarii.

https://forum.scientia.ro/index.php?topic=4910.msg69981;topicseen#msg69981