Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Teoria vortex a materiei  (Citit de 183111 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 223
 • Popularitate: +7/-73
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #405 : Septembrie 23, 2016, 07:26:27 p.m. »
Daca inteleg bine ipoteza ta de baza este ca Universul este format din doua parti complementare (tu le spui Universuri) cel material si cel antimaterial legatura fiind un "vortex".
Intreb : Dl Nassim Haramein are la baza teoriei sale tot unificatoare un singur Univers asta in care materia asa  cum o concepem noi este efectul electromagnetismului si universul acesta este cf Hubble in dilatare continua dar ca el sa se dilate este nevoie ca partea care revine vidului (peste 99% di Univers sa revina unei energii virtuale cu o enorma masa tot virtuala conf legii lui Einstein. Si la el apare fenomenul de vortex(torsiune si Coriolis)  in integrarea ec lui Einstein ale TGR.
Exista vre-o legaura intre aceste doua teorii(ipoteze) ?
Pentru a sesiza diferenţa dintre cele două concepţii, vă prezint o sinteză a teoriei dipolilor vortex.
De mai bine de un deceniu am fost preocupat de abordarea interdisciplinară şi transdisciplinară a cunoaşterii Existenţei - pentru integrarea ştiinţei cu filosofia şi religia.
De fapt,  unele “probleme” ale ştiinţei actuale m-au determinat să răspund provocărilor cognitive prin conceperea teoriei  dipolilor vortex.
* În prezent, cunoaşterea ştiinţifică nu explică expresiile similare pentru forţele electrice şi gravitaţionale – legea lui Coulomb, respectiv legea atracţiei gravitaţionale.
* Nu sunt abordate unitar conceptele de particulă şi câmpul asociat, sarcină electrică şi inducţia câmpului electric, masă şi intensitatea câmpului gravitaţional etc.
* Particulele elementare sunt caracterizate prin masă şi energie de repaus, dar fotonului – particula elementară a câmpului electromagnetic - îi sunt atribuite o infinitate de valori pentru aceste mărimi fizice.
* La nivel intuitiv, nu există o corelaţie între undele electromagnetice şi fluxurile de fotoni.
* Se consideră că gravitonul este particula elementară a câmpului gravitaţional, dar nu a fost descoperit pe cale teoretică sau experimentală.
* Nu există o teorie unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional.
* Nu se aprofundează  dependenţa vitezei luminii de permitivitatea electrică absolută şi permeabilitatea magnetică absolută ale mediului de propagare.
* Nu există o corelaţie între metricile Minkowski şi Riemann din teoria relativităţii, care nu pun în evidenţă expansiunea accelerată a Universului.
* Este dificil de acceptat ipoteza "Big Bang” (Marea Explozie), după care geneza materiei, spaţiului şi timpului au la origine o singularitate primordială, deosebit de fierbinte şi densă, din care a apărut Universul nostru în urmă cu circa 13,7 miliarde de ani.
* Formalismul teoriei cuantice nu poate fi înţeles la nivel intuitiv, abordarea microcosmosului prin operatori şi funcţiile de undă fiind deosebit de abstractă. De exemplu, nu au suport intuitiv: dualismul undă-corpuscul, relaţiile de incertitudine ale lui Heisenberg, semnificaţia undei asociate unei microparticule etc.
* Abordarea actuală a Existenţei pe diverse domenii ştiinţifice nu asigură o viziune de ansamblu , interdisciplinară şi transdisciplinară, a realităţii obiective şi nu oferă o deschidere largă pentru interpretări filosofice şi religioase.
În limita posibilităţilor de care dispun, am căutat să răspund provocărilor cognitive prin conceperea, în etape succesive, a teoriei dipolior vortex.
Punctul de plecare în conceperea teoriei dipolilor vortex au  fost teoremele lui Gauss pentru câmpul electric şi câmpul gravitaţional - care pun în evidenţă surse de tip divergent (izvoare) şi convergent (puţuri) pentru fotoni, respectiv gravitoni, particule universale primordiale cu timp mediu de viaţă infinit.
S-a ajuns astfel la conceptul de “dipol vortex” pentru particulele elementare, prin care se face schimb de fotoni şi gravitoni între Universul nostru (format din materie) şi Universul complementar (format din antimaterie).
Sarcina electrică şi inducţia câmpului electric pentru o particulă elementară sunt proporţionale cu valorile medii pentru intensitatea fluxului de fotoni, respectiv, densitatea intensităţii fluxului de fotoni printr-o suprafaţă închisă în care se află vortexul asociat, iar masa şi intensitatea câmpului gravitaţional sunt proporţionale cu valorile medii pentru intensitatea fluxului de gravitoni, respectiv, densitatea intensităţii fluxului de gravitoni printr-o suprafaţă închisă în care se află vortexul asociat.
Particulele universale primordiale sunt cuante, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică sau informaţie, ci şi “cuante spaţio-temporale”, ipoteză care justifică pe deplin legăturile profunde dintre spaţiu, timp şi materie.
Faptul că proprietăţile particulelor elementare sunt reflexia “în oglindă” a proprietăţilor antiparticulelor corespunzătoare, poate fi explicat prin raportarea dipolului vortex în cele două universuri, în care particulele primordiale implicate intră / ies printr-un pol şi ies / intră prin celălalt pol cu sensuri de mişcare opuse. Altfel spus, dipolul vortex corespunde unităţii dialectice “particulă-antiparticulă” în cadrul unei existenţe lărgite.
Având ca repere ale demersului cognitiv ipotezele de bază ale acestei concepţii, în prezent am obţinut următoarele rezultate:
- abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional;
- identificarea gravitonului ca particulă universală primordială;
- exprimarea metricii Existenţei într-o formă care explică expansiunea Universului şi este corelată cu metricile Minkowski şi Riemann din teoria relativităţii;
- descifrarea formalismului teoriei cuantice, cu aplicaţii în configurarea dipolilor vortex.
Teoria dipolilor vortex nu contrazice ştiinţa actuală, ci o aprofundează, având valenţe explicative şi predictive care permit abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional, descifrarea enigmei gravitonului, justificarea dualismului undă – corpuscul şi cuantificarea mărimilor fizice, generarea antiparticulelor şi fenomenul de anihilare, emisia şi absorbţia radiaţiei de către microparticule, structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, expansiunea Universului etc.
Această concepţie despre realitatea obiectivă pune în evidenţă legăturile intrinseci dintre spaţiu, timp şi materia în mişcare şi transformare, făcând trimitere la manifestările existenţei ca unitate în diversitate la graniţa dintre cauzalitate şi întâmplare, actualitate şi potenţialitate.
Cei interesaţi de teoria dipolilor vortex pot accesa link-ul  
http://forum.portal.edu.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=2544709.
« Ultima Modificare: Septembrie 23, 2016, 07:38:12 p.m. de protelisav »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1822
 • Popularitate: +17/-173
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #406 : Septembrie 24, 2016, 01:25:44 p.m. »
1)Este interesant rezumatul pe care-l faci propriei tale teorii adica mai degraba lipsurle celor actuale si revendicarea ta daca teoria propusa le-ar elimina si daca ar fi coerenta si falsificabla Asdar cum nu am intentia sa o aprofundez intreb doar  :consideri ca este falsificabila?
2) Din raspunsul tau nu am inteles daca tu cunosti ce spune Haramein caci spunand sa incerc sa sezizez singur ce au teoriile voastre in comun si ce nu au, adica daca sunteti si cat sunteti de convergenti  sau de divergenti ai evitat precum rabInul din Buhusi, un raspuns de tipul:
-stiu ce spune dar nu sunt de acord din urmatoarele motive
-stiu ce spune si avem niste lucruri comune cum ar fi.... dar diferim in altele cum ar fi.....
- nu stiu ce spune spune pentruca  nu ma interesaza nimic altceva decat propria teorie
- nu stiu pentruca nu reusesc sa inteleg ce spune
-nu siu pentru ca nu am stiut de el dar o sa incerc sa vad ce spune mai ales ca ajunge si el la vortexuri
si -mi dai mie o treaba.
3) Te intreb daca exist un speialist roman care sa fie de acord total sau partial cu teoria ta? Si care sunt motivele raspunsurilor posibile daca ai vreunul sau vrei sa-mi da vreunul

Oricum fiindca eu ti-am vorbit de Nassim Haramein, o sa-ti indic cateva  linkuri : o lista de lucrari ale acestuia - cele publicate si doua filme de prezentare unor conferinte publice pe temele dsale si poate imi spui ce impresie ti-au facut desigur daca vei consdera ca poti fi interesat de ele:

Lucrarile lui Nassim: http://hiup.org/publications/

Lucrarea urmarita de mine in mod special pe firul Hibele teoriei Big Bang

http://hiup.org/wp-content/uploads/2013/05/scalinglaw_paper.pdf
SCALE UNIFICATION – A UNIVERSAL SCALING LAW FOR ORGANIZED MATTER Nassim Haramein, † Michael Hyson,‡ E. A. Rauscher§

Si filmuletul(de fapt filmul ca are 4 ore) cu o conferinta a lui Nassim (subtitrat) ;


 cat si unul ceva mai scurt:
https://vimeo.com/141980138Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 223
 • Popularitate: +7/-73
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #407 : Septembrie 24, 2016, 10:11:40 p.m. »
1)Este interesant rezumatul pe care-l faci propriei tale teorii adica mai degraba lipsurle celor actuale si revendicarea ta daca teoria propusa le-ar elimina si daca ar fi coerenta si falsificabla Asdar cum nu am intentia sa o aprofundez intreb doar  :consideri ca este falsificabila?
2) Din raspunsul tau nu am inteles daca tu cunosti ce spune Haramein caci spunand sa incerc sa sezizez singur ce au teoriile voastre in comun si ce nu au, adica daca sunteti si cat sunteti de convergenti  sau de divergenti ai evitat precum rabInul din Buhusi, un raspuns de tipul:
-stiu ce spune dar nu sunt de acord din urmatoarele motive
-stiu ce spune si avem niste lucruri comune cum ar fi.... dar diferim in altele cum ar fi.....
- nu stiu ce spune spune pentruca  nu ma interesaza nimic altceva decat propria teorie
- nu stiu pentruca nu reusesc sa inteleg ce spune
-nu siu pentru ca nu am stiut de el dar o sa incerc sa vad ce spune mai ales ca ajunge si el la vortexuri
si -mi dai mie o treaba.
3) Te intreb daca exist un speialist roman care sa fie de acord total sau partial cu teoria ta? Si care sunt motivele raspunsurilor posibile daca ai vreunul sau vrei sa-mi da vreunul
Oricum fiindca eu ti-am vorbit de Nassim Haramein, o sa-ti indic cateva  linkuri : o lista de lucrari ale acestuia - cele publicate si doua filme de prezentare unor conferinte publice pe temele dsale si poate imi spui ce impresie ti-au facut desigur daca vei consdera ca poti fi interesat de ele:
Lucrarile lui Nassim: http://hiup.org/publications/
Lucrarea urmarita de mine in mod special pe firul Hibele teoriei Big Bang
http://hiup.org/wp-content/uploads/2013/05/scalinglaw_paper.pdf
SCALE UNIFICATION – A UNIVERSAL SCALING LAW FOR ORGANIZED MATTER Nassim Haramein, † Michael Hyson,‡ E. A. Rauscher§
Si filmuletul(de fapt filmul ca are 4 ore) cu o conferinta a lui Nassim (subtitrat) ;

 cat si unul ceva mai scurt:
https://vimeo.com/141980138

Stimate  "atanasu",
Nu am cunoscut  teoria lui Nassim Haramein, dar, prin accesarea  link-urilor pe care mi le-aţi recomandat, pot să afirm că teoria dipolilor vortex  oferă o abordare diferită a cunoaşterii Existenţei.  
În teoria dipolilor vortex, vidul este  o configuraţie omogenă şi izotropă  de particule universale primordiale – fotoni şi gravitoni -  care reprezintă sursa pentru structurarea materiei  pe diverse nivele de organizare, de la  microcosmos la megacosmos.
Dipolul vortex este o configuraţie de particule universale primordiale, având în Universul nostru şi Universul complementar semnificaţia de model fizic pentru  unitatea dialectică "particulă-antiparticulă"  şi câmpurile de forţă asociate.
În Universul nostru se manifestă interacţiunile fundamentale (electromagnetice, gravitaţionale, tari şi slabe) dintre  dipolii vortex  asociaţi particulelor elementare, care determină devenirea materiei ca unitate în diversitatea manifestărilor  spaţio-temporale.
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2016, 09:42:49 a.m. de protelisav »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1822
 • Popularitate: +17/-173
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #408 : Septembrie 24, 2016, 11:23:54 p.m. »
OK. Multumesc si mult succes! :)

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1822
 • Popularitate: +17/-173
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #409 : Octombrie 01, 2016, 02:45:38 p.m. »
Revin totusi pentruca am facut un efort si am vizionat(asta este termenul) cele multele pagini si postari de cand s-a dechis acest fir care vad ca a fost vizitat de un record de cititori.
Vad ca si eu in 2015 proapat sosit pe forum am postat cateva  si pe atunci autorul teoriei vortex (eu i-as spune mai degraba ipoteza vortex) a materiei a indicat vreo 5 linkuri unde sunt, se pare, mai explicit prezentate elemente cred ca si de natura cantitativa cum au tot solicitat interlocutorii acum cativa ani, oricum sunt niste ecuatii fizice pe acolo , dar pe cat de activi erau acum cativa ani Electron et co pe atat de indiferenti au ramas acum. Ma gandesc ca poate a avut drepate Harap Alb si mai toti au parasit aceasta platforma caci nu-mi inchipui cum altfel cei cativa care in trecut erau calare pe problema solicitand  insistent  pragul de energie necesar pentru a fi detectate aceste doua particule universale in cadrul dipolilor vortex.
Eu cred ca problema  era prost pusa si daca eram pe aici pe atunici intrebbam cam asa:
Sa zcem ca la Cern se va putea creste nivelul energiei dar intreb totusi
a) De ce credeti ca  pentru punerea in evidenta a unui vortex trebuie mai multa energie decat cea capabila azi si
b) De unde vom sti ca s-a atins respectivul prag si ca am deshis chiar un asemenea vortex(daca termenul deschis este corect folosit de mine) ? Se pare ca aici raspunsul a fost dat in sensul ca atunci cand vor fi generate simultan cel putin doua antiparticule si atunci intreb cum stim ca au fost generate simultan si cum vom recunoaste ce antiparticule vor fi fost generate?
Daca si aceste intrebari sunt prost puse atunci incercati sa le puneti cum veti crede mai corect si sa raspundeti la ele pentru a putea continua aceasta discutie.

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 223
 • Popularitate: +7/-73
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #410 : Mai 11, 2018, 07:13:13 p.m. »
Explicarea expansiunii accelerate a Universului nostru și demonstrarea teoretică a legii lui Hubble constituie argumente pertinente pentru validarea teoriei dipolilor vortex, în care particulele universale primordiale sunt cuante, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică, impuls mecanic sau informație, ci şi cuante spaţio-temporale.
Cei interesați  de această  conceptie transdisciplinara despre Existență pot accesa link-ul   http://forum.portal.edu.ro/index.php?act=A...post&id=2652301 .


« Ultima Modificare: Mai 11, 2018, 07:18:01 p.m. de protelisav »

Offline calahan

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 793
 • Popularitate: +0/-229
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #411 : Mai 13, 2018, 02:22:04 p.m. »
Protelislav
La linkul de mai jos este postat in atasament, in format pdf, un fisier in care se incearca o explicatie pentru generarea perechilor de vortexuri eterice, de aspiratie a eterului, la nivelul nucleonilor. Unde gaseste ca factorul gravific ar fi  G=8/(4*pi*k)=8*epsilonzero. Ceeace ar arata ca gravificul este derivat din electric si deci s-ar realiza o unificare a gravificului cu electricul. In lucrarea ampla din care face parte acest articol, se demonstreaza identitatea dimensionala masa-sarcina si adimensionalitatea factorilor electric k si gravific G. Dar se gaseste si semnificatia fizica a marimilor fizice (semantica) si
 a celorlalte constante fizice. Cu acestea se modeleaza structurile dinamice ale fotonilor si ale particulelor elementare. Cu structura dinamica a fotonului sunt explicate experimentele lui Fizeau, Michelson si Pound-Rebka. Pe modelul structurii dinamice foarte-multipolare a neutronului este explicata circulatia eterului prin structura dinamica a neutronului. Circulatie cu care explica mecanismul de tip hidrodinamic al gravitatiei. Daca aveti timp sa vedeti acest articol.
http://forum.scientia.ro/index.php/board,22.20.html

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 223
 • Popularitate: +7/-73
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #412 : Iunie 28, 2018, 08:27:27 a.m. »
   De aproape două decenii,  am fost preocupat de  integrarea științei cu filosofia și religia, rezultatele progresive ale  demersului cognitiv fiind  prezentate în lucrarea “Teoria dipolilor vortex”.
    Această concepție oferă un  model gnoseologic transdisciplinar cu valenţe explicative şi predictive deloc neglijabile în abordarea enigmelor Existenței.
   Teoria dipolilor vortex se bazează pe dialectica “materie-antimaterie” pentru a justifica structurile elementare şi interacţiunile fundamentale din Universul nostru, legile de variaţie şi de conservare pentru mărimile fizice, dualismul undă – corpuscul, semnificația  funcției de undă asociată unei microparticule, cuantificarea mărimilor fizice, cuantificarea spaţio-temporală, generarea antiparticulelor şi fenomenul de anihilare, invarianţa vitezei luminii în vid, relaţia lui Einstein dintre masă şi energie, abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitațional, legea lui Hubble și expansiunea accelerată a Universului etc.
     Existența este concepută ca Univers cvadridimensional dual, având drept componente fundamentale: Universul nostru (format din materie) şi Universul complementar (format din antimaterie).
     Dipolul vortex este un model fizic asociat oricărei microparticule și a câmpurilor generate, fiind o punte de legătură între Universul nostru şi Universul complementar, prin care se face schimb de particule universale primordiale.  Fotonii și gravitonii sunt particule universale primordiale care ies, respectiv intră în dipolii vortex.
   Explicarea expansiunii accelerate a Universului nostru și demonstrarea teoretică a legii lui Hubble constituie argumente pertinente  pentru validarea teoriei dipolilor vortex, în care particulele universale primordiale sunt cuante elementare, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică, impuls mecanic sau informație, ci şi cuante spaţio-temporale.
Cei interesați de această  concepție despre Existență pot accesa link-ul următor:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=2655730

Offline Electron

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 8404
 • Popularitate: +245/-217
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #413 : Iunie 28, 2018, 11:08:20 a.m. »
Multumim pentru invitatie.

Vezi aici.


e-
Don't believe everything you think.

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 223
 • Popularitate: +7/-73
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #414 : Iunie 29, 2018, 06:34:33 a.m. »
Pentru raportare prin feedback la personalități de referință din cultură, am trimis lucrarea "Teoria dipolilor vortex" domnului prof. univ. dr. Basarab Nicolescu. Vă prezint răspunsul primit prin e-mail:
Va multumesc pentru trimiterea lucrarii Dv., care are multe idei interesante.
Cred ca procedeul cel mai pertinent de validare a lor este redactarea unei serii de articole in limba engleza pe care sa le trimiteti la reviste internationale de specialitate.
Cu stima,
Basarab Nicolescu

Offline calahan

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 793
 • Popularitate: +0/-229
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #415 : Iunie 30, 2018, 10:16:26 a.m. »
Dl. Proteli Slav.
Marturisesc ca am incercat de mai multe ori sa citesc lucrarea dumneavoastra si de fiecare data am ramas blocat dupa primele pagini. Eu eram curios sa gasesc cumva in lucrare mecanismul fizic al vortexurilor. Care eu zic ca ar fi vartejuri sau turbioane eterice. Fiindca in lucrarea d-lui inginer, nasterea vortexurilor eterice la nivelul nucleonilor, imi este usor de inteles. Si vroiam sa vad daca exista cumva idei convergente. Lucrarea dumneavoastra mi se pare prea savanta si pentru mine este inaccesibila si ramane de nepatruns. Dar daca o personalitate ca Dl. Basarab Nicolescu gaseste ca in lucrare sunt idei valoroase care ar trebui publicate in reviste de specialitate, cred ca dumnealui ar trebui sa va trimita o recomandare scrisa pe hartie. Avand recomandarea si lucrarea scrisa pe hartie, le puteti trimite si numai asa pot fi acceptate spre a fi examinate de specialisti de la universitati de prestigiu, care la randul lor pot face recomandarea de publicare in reviste de specialitate.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1822
 • Popularitate: +17/-173
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #416 : Iulie 01, 2018, 05:30:15 p.m. »
Dragilor,
Dl Nicolescu Basarab, in deceniul sapte al secolului trecut olimpicul nr unu la mate al Ploiestiului si al Romaniei alaturi si la concurenta cu  buzoianul Gheorghe Cezar(IFA) a dat un raspuns politicos romanului care i-a scris. Ori nu raspundea nimic ori daca dorea sa raspunda unui roman fara sa se angajeze in vreun fel aceasta era forma potrivita a raspunsului sau.   
Iar tie dle Calahan iti spun ca acel inginer despre care vorbesti nu exista ci este un alter ego al unui nick la randl lui un alter ego al vreunui personaj real. De ce nu-ti asumi personal cele spuse si folosesti tehnica de tip literatura de senzatie cu manuscrisul gasit in conditii misterioase?  :)

PS. Evident cred ca si Electron ca si mine este de acord cu politetea raspunsului lui Nicolescu, Electron insa ca sa mai mentina acest forum in viata angajandu-se (si oarecum impins si de mine el fiind un fizician de profesie) in acest discutii interminabile cu tine sau cu Ilasus de la care am insa impresia ca are ceva mai multe sperante decat de la tine. :)

PPS. De altfel cat de greu este de mentinut acesta in viata il constituie si faptul ca la o tema de geometrie plana evident ca deosebit de interesanta din punct de vedere axiomatic acest forum altadata plin de viata la asemenea subiecte astazi nu are nici-o reactie cu exceptia (chiar si dupa indicatia ajutatoare care trimite problema si la non neglijarea  cercului,cea de a doua linie(figura gometrica)  de care se ocupa in special Euclid) "amicului " Electron caruia nu-i pot decat multumi cu recunostinta pentru osteneala critica atat de necesara mie si subiectului abordat .
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2018, 03:08:08 p.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1822
 • Popularitate: +17/-173
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #417 : Iulie 23, 2018, 11:26:42 a.m. »
PS Gheorghe Cezar a murit in 2015 in timp ce competitorul sau din liceu Nicolescu  Basarab mai traieste  la Paris in Franta.
« Ultima Modificare: Noiembrie 19, 2018, 03:05:41 p.m. de atanasu »

Offline barbuionut403

 • Novice
 • *
 • Mesaje postate: 25
 • Popularitate: +0/-3
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #418 : Septembrie 27, 2018, 11:39:39 a.m. »
In teorie se poate depasi printr-o gaura neagra de tip vortex se poate depasi viteza constantei lumini.

Albert Einstein spune ca viteza luminii este o constanta fata de mediul ei de propagare nu spunea nimic ca este viteza absoluta cu care se pot departa 2 punte in univers.

Exemplu o naveta spatiala merge cu 30 % din viteza lumini. In interiorul ei se transmite un fascicol de lumina sau daca vreti un electron ce circula pe un cablu electric din coada navetei spre cabina de comanda.

Care va fi viteza electronului sau a fascicolului de lumina din interiorul navetei ce pleaca din coada navetei spre comanda, fata de un punct fix (Exemplu Pamantul)

a) 30%(viteza de deplasare a navetei) + (plus) c (constanta lumini) = 130 % viteza lumini.

b) viteza lumini

c) mai mica decat viteza lumini

Fiecare particula se poate deplasa cu maxim viteza lumini fata de mediul ei de referinta, intr-un vortex pe care daca il comparam cu o roata in miscare, axul find centrul vortexului iar marginea exterioara a sa find raza, vom observa ca pentru aceasi numar de rotatii a cercului in jurul axei sale, axa va avea o viteza mai mare de rotatie(centrifiga) decat raza cercului. fiecare micsorare a razei la un moment dat find mai mica decat viteza lumini dar diferenta totala intre raza cercului si ax fiind mai mare decat aceasta fapt ce duce si la absortia lumini in centrul ei si aspectul de gaura neagra.

Offline Pozitron

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 147
 • Popularitate: +24/-19
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #419 : Septembrie 27, 2018, 01:43:54 p.m. »
@barbuionut403: Postarea aceluiasi mesaj in mai multe subiecte contravine normelor acestui forum. Te invit sa te familiarizezi cu ele, daca vrei sa participi la discutii aici.

<Pozitron>