Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria vortex a materiei

Creat de Scientia, August 30, 2011, 04:53:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AlexandruLazar


Electron

Citat din: protelisav din Septembrie 15, 2011, 08:32:42 AM
In teoria propusa, valoarea de prag a energiei necesare pentru inchiderea sau deschiderea unui vortex asociat unei particule elementare cu masa de repaus nenula se calculeaza cu celebra relatie a lui Einstein dintre masa si energie.
Ce legatura are asta cu detectarea "particulelor universale"?

e-
Don't believe everything you think.

protelisav

Centrul European pentru Cercetari Nucleare(CERN) are ca obictiv de baza cunoasterea structurii materiei cu ajutorul celui mai mare accelerator din lume "Large Hadron Collider"(LHC) echipat cu patru detectori principali – Atlas, Compact Muon Solenoid(CMS), Alice si LHCb. Acceleratorul de particule a fost pus in functiune pe 10 septembrie 2008 si este amplasat sub granita franco-elvetiana, la 100 m adancime, intr-un tunel circular cu circumferinta de 27 km, avand 1200 de magneti superconductori pentru  a dirija fluxurile de particule electrice, care sunt accelerate pana la viteze apropiate de viteza luminii in vid.
In interiorul acceleratorului au loc diverse reactii nucleare la energii inalte prin coliziuni intre particulele electrice accelerate. Asfel, apar noi particule, care sunt evidentiate cu cei patru detectori mentionati. Cu cat viteza particulelor accelerate este mai apropiata de viteza luminii in vid, cu atat sunt sanse mai mari sa fie puse in evidenta particulele universale.

Electron

Citat din: protelisav din Septembrie 15, 2011, 04:42:16 PM
Cu cat viteza particulelor accelerate este mai apropiata de viteza luminii in vid, cu atat sunt sanse mai mari sa fie puse in evidenta particulele universale.
Mi se pare mie sau tot eviti sa raspunzi clar la intrebarea pusa? Care e energia la care se poate stabili clar daca exista sau nu ipoteticele particule universale?

Mai inainte ziceai ca LHC-ul nu atinge inca nivelele de energie suficiente, dar ca nivelul de energie necesar se calculeaza cu formula lui Einstein pt fiecare particula. Esti sigur de aceste afirmatii sau doar vrei sa ma aburesti? De ce nu vii cu valori concrete?

Daca nu ai interesul sa raspunzi la intrebarile puse despre teoria ta, sau daca consideri ca intrebarile puse nu sunt relevante, atunci spune clar pentru ca deocamdata am impresia ca o scalzi la modul cel mai irelevant.

e-
Don't believe everything you think.

protelisav

Poate ca esti frapat de faptul ca energia relativista de repaus corespunzatoare unitatii atomice de masa este de 931,478 MeV iar LHC-ul de la CERN accelereaza protonii in faza finala pana la energii de 7 TeV. Insa, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Procesele de ciocnire sunt procese aleatoare, care se desfasoara dupa diverse scheme, fiecare cu o anumita probabilitate - in functie de parametrul de ciocnire, masa, sarcina electrica si energia particulelor implicate. Analiza cuantica a proceselor de ciocnire inca mai prezinta destule necunoscute. Este o mare provocare pentru tinerii cercetatori sa descifreze tainele existentei...

Electron

Citat din: protelisav din Septembrie 15, 2011, 10:09:48 PM
Poate ca esti frapat de faptul ca energia relativista de repaus corespunzatoare unitatii atomice de masa este de 931,478 MeV iar LHC-ul de la CERN accelereaza protonii in faza finala pana la energii de 7 TeV. Insa, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere.
Sunt frapat doar de faptul ca nu raspunzi la modul serios la intrebarile primite. E utlima data cand te intreb: Ai calculat la ce nivel de energie se pot detecta ipoteticele particule universale din teoria ta? Da sau nu?


e-
Don't believe everything you think.

protelisav

Domnule "Electron",
Dialogul a intrat pe o pista falsa. O teorie novatoare nu se discuta in termeni de ultimatum.  Nici macar Academia Romana nu a dat acest verdict. Mai ales ca este o teorie predictiva, deci verificabila experimental. Nu renunta la un dialog creativ! Sper sa colaboram pe mai departe...

florin_try

#22
Citat din: protelisav din Septembrie 17, 2011, 03:48:40 PM
Dialogul a intrat pe o pista falsa. O teorie novatoare nu se discuta .......

Ce teorie novatoare vorbesti tu acolo? Ca doar nu te referi la aberatiile nestiintifile din asa numita "teorie vortex". Tu gindesti ca aia ar fi teorie?

Citat din: protelisav din Septembrie 17, 2011, 03:48:40 PM
Nici macar Academia Romana nu a dat acest verdict.
Tu judeci ca academia isi pierde timp cu toate 'teoriile' crank care nu sunt exprime in termeni stiintifici nici macar la nivelul unui copil de gradinita?

Citat din: protelisav din Septembrie 17, 2011, 03:48:40 PM
Mai ales ca este o teorie predictiva, deci verificabila experimental.
Din nou, la ce teorie te referi? Daca te referi aberatiile de mai sus numite "teorie vortex" apoi aia nu e teorie, e o insuruire de cuvinte fara nici o noima si nici un sens.

Citat din: protelisav din Septembrie 17, 2011, 03:48:40 PM
Nu renunta la un dialog creativ!
Pentru dialog trebuiesc 2 parteneri. Al doilea lipseste. Needs help?

protelisav

Catre personajul "Florin",
Drama acestui deceniu este invazia de nulitati, care isi fac reclama din a spune prostii.  Este bine sa ne ferim de astfel de indivizi. Din pacate, mass-media nu face selectie, asa ca trebuie sa-i  suportam.
Ii recomand personajului "Florin" sa intre pe www.ad-astra.ro/protelisav, proiect online pentru comunitatea stiintifica romaneasca. Florine, te rog din suflet, nu-mi infecta viata!

AlexandruLazar

protelisav, de cel puțin o pagină încoace și eu, și electron, nu cerem nimic altceva decât o valoare numerică. Uite, încă o dată:

CitatIn teoria propusa, valoarea de prag a energiei necesare pentru inchiderea sau deschiderea unui vortex asociat unei particule elementare cu masa de repaus nenula se calculeaza cu celebra relatie a lui Einstein dintre masa si energie.

Încă o dată: cât este valoarea de prag a energiei necesare pentru închiderea sau deschiderea acelui vortex? Nu cu ce se calculează, ci cât dă, în J, eV sau orice altă unitate de măsură pentru energiei.

protelisav

Inca o data, "energia de legatura" a unui vortex asociat unei particule elementare se calculeaza cu relatia lui Einstein dintre masa si energie. Insa, aceasta valoare de prag a energiei este doar una din conditiile care trebuie respectate  pentru inchiderea sau deschiderea unui vortex prin reactii nucleare, asa cum se intampla in generarea sau anihilarea de particule si antiparticule. Verificarea teoriei vortex va fi posibila atunci cand vor fi generate simultan cel putin doua antiparticule, pentru a studia interactiunea dintre ele. In acest caz vom avea un argument incontestabil in validarea ipotezelor de baza ale teoriei vortex.  Conform teoriei propuse, vortex-ul unei particule elementare din Universul nostru este asociat cu  un vortex de tip opus pentru antiparticula din Universul complementar. Altfel spus, un vortex convergent corespunde unui vortex divergent si reciproc, un vortex divergent  corespunde unui vortex convergent. Este suficient sa amintim ca vortex-urile convergente se atrag iar cele divergente se resping, pentru  a concluziona că fortele de interactiune dintre antiparticule identice au acelasi modul, dar sunt de sens contrar fata de fortele de interactiune dintre particulele asociate. Un astfel de experiment se poate realiza in perspectiva la CERN sau in alte centre de cercetare. Rezultatul va fi un verdict decisiv pentru teoria configuratională a existentei.


AlexandruLazar

Încă o dată, cât dă? Serios, răspunsul este format din câteva cifre și o unitate de măsură, nu mi se pare prea complicat de dat...

protelisav

Afirmatiile lui Florin m-au afectat foarte mult. Se pare ca unii dintre romani au tendinta  sa distruga creativitatea din noi si sa lase in urma doar "inchisoarea visurilor". Strainii vad alfel lucrurile. Pentru exemplificare, va prezint raspunsul unui profesor de liceu din Franta, caruia  i-am prezentat Teoria vortex a materiei.
Bonsoir Basile,
Je vois que es est en grande forme intellectuelle !!! Pour ma part, le niveau de tes recherches me dépasse. Je ne suis pas en mesure d'en discuter la pertinence. Je ne pratique plus le calcul depuis que j'ai quitté l'Ecole Normale Supérieure. Au Lycée Kastler, je ne vois pas de collègues, capable de vérifier ta théorie. Aussi je vais essayer de trouver quelq'un, je vais en parler à mes enfants qui eux ont fait aussi de logues et brillantes études. Peut être auront-ils des amis compétents.
Merci de ta confiance.  Je suis heureux d'avoir ce contact avec vous.
Amicalement
Rémi.

AlexandruLazar

Franceza mea e cam de baltă, dar dacă am înțeles bine omul pur și simplu spune că dispune de aparatul matematic necesar pentru a verifica validitatea ipotezei prezentate. Nu zic că eu dispun de el (fiind de natură matematică, sunt destul de sigur că nu dispun de el, de fapt ;D) dar asta nu înseamnă că nu pot să înțeleg măcar elementele de bază. Cum ar fi, de exemplu, cât este acea energie de legătură, în Jouli (nu cum se calculează că asta am aflat deja...)

Electron

Citat din: protelisav din Septembrie 17, 2011, 03:48:40 PM
Domnule "Electron",
Dialogul a intrat pe o pista falsa. O teorie novatoare nu se discuta in termeni de ultimatum. 
Nu e vorba de nici un ultimatum. Atata doar ca rabdarea mea are anumite limite. Faptul ca nu raspunzi serios la intrebari mie imi demonstreaza ca integritatea ta intelectuala este practic inexistenta. In asemenea conditii, e foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa se discute la modul relevant.

Ai facut aici niste afirmatii pe care vad ca nu ai nici un suport sa le sustii. Vorbesti de energia de la LHC, cum ca nu ar fi suficienta actualmente pentru a detecta fabuloasele particule universale. Ca sa poti spune asa ceva, trebuie sa se intample 2 lucruri:
- sa stii la ce nivel de energie se lucreaza la LHC
- sa fi calculat o valoare necesara detectarii fabuloaselor particule, valoare care sa fie mai mare decat cea disponibila la LHC.

Cum o tot scalzi si o dai dupa plop cu raspunsurile, e clar ca afirmatiile tale pe acest subiect sunt abureli. In acest fel, poti sa o tot intinzi si sa afirmi mereu ca energia disponibila in laboratoarele de specialitate e "inca insuficienta". In stiinta nu merge asa. In stiinta, mai ales daca tu sustii ca ai emis o teorie testabila, trebuie sa vii cu valori concrete si conditii clare de testare.

CitatMai ales ca este o teorie predictiva, deci verificabila experimental.
Ok, propune un experiment prin care se poate decide daca exista sau nu fabuloasele "particule universale". Eu tocmai de asta intreb despre energii, pentru ca ai facut niste afirmatii in acest sens, dar se pare ca vrei sa ma imbeti cu apa rece.

CitatNu renunta la un dialog creativ! Sper sa colaboram pe mai departe...
In masura in care vei demonstra in continuare ca ai vreo farama de integritate intelectuala, voi continua sa-ti cer detalii despre materialul prezentat aici.


e-
Don't believe everything you think.