Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

De ce nici macar in teorie nu se poate depasi viteza luminii?

<< < (4/4)

Electron:

--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. ---Deci vreti sa spuneti ca fascicolul de lumina incetineste in interiorul unei navete cu viteza de 30% viteza lumini desi este un mediu inchis care calatoreste in spatiu,
--- Terminare citat ---
Nu, nu asta vreau sa spun. Poate era mai clar ce vreau sa spun, daca, in loc de:

--- Citat din: Electron din Septembrie 27, 2018, 02:08:05 p.m. ---Daca fasciculul de lumina nu se propaga prin vid, atunci viteza sa fata de nava, compusa cu viteza navei fata de Pamant, va avea ca rezultat o viteza mai mica decat viteza luminii.
--- Terminare citat ---
scriam asa:

Daca fasciculul de lumina nu se propaga prin vid (deci are viteza inferioara lui c fata de nava), atunci viteza sa fata de nava, compusa cu viteza navei fata de Pamant, va avea ca rezultat o viteza mai mica decat viteza luminii in vid (de valoare c), dar desigur mai mare decat cea a fascilulului fata de nava.

Sper ca acum e mai clar.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. --- o intrebare ce se intampla cu lumina daca e orientata in sens invers directiei de deplasare a navetei (dupa gandirea dumneavoastra daca intru-un sens i-si micsoreaza viteza in celalalt acelereaza sau devine constanta)
--- Terminare citat ---
Ce ai inteles tu nu corespunde cu "gandirea mea", deci sper ca dupa completarile de mai sus sa iti fie mai clar cum stau lucrurile.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. ---si ma scuzati cine a facut acest experiment de faceti aceste remarci,
--- Terminare citat ---
Despre care experiment vorbesti?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. ---lumina e constanta fata de mediul ei de propagare.
--- Terminare citat ---
Ce intelegi tu prin "mediul de propagare al luminii"? Poti sa fii mai explicit? Sa dai eventual un exemplu? In cazul navetei care e "mediul de propagare al luminii"?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. ---Eu am incercat sa fac o remarca pozitiva un pas inainte daca vreti poate realizam ceva si nu ne plafonam,
--- Terminare citat ---
Un pas inainte spre ce anume, mai precis? Tu chiar ai impresia ca emitand astfel de "exemple" care demonstreaza cat de putin intelegi fizica actuala, poti sa faci "pasi inainte" in dezvoltarea ei?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. --- dumneavoastra in gandire nu priviti inaite sau macar in stanga va plac clasicii.
--- Terminare citat ---
Mai da multe stii tu despre gandirea mea! Eu doar incerc sa inteleg ce, si mai ales de ce, afirma ceea ce afirma cei de pe acest forum (pe subiectele care ma intereseaza si in masura timpului disponibil, evident). Scepticismul in fata afirmatiilor pompoase, sau chiar laudaroase, este absolut necesar in demersul stiintific. Inghitirea oricaror idei, cu cat mai elucubrante cu atat mai apetisante, este o caracteristica a pseudo-stiintei, si este ceva ce inerc sa combat cat pot pe acest forum dedicat stiintei.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. ---
La cum ganditi la o nava care poate in viitor va ajunge la viteze apropiate de cea a lumini se va stinge lumina si electricitatea daca se apropie de aceste viteze ce sa mai zicem de a se misca oameni in naveta ar sta pe loc daca nici electronul sau lumina nu au voie dupa conceptul dumneavoastra sa circule.
--- Terminare citat ---
Aceste elucubratii nu descriu "conceptul meu", ci ceea ce ai inteles tu gresit din ceea ce am afirmat eu. Repet, sper ca dupa completarea de mai sus lucrurile sa fie mai clare.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 28, 2018, 01:47:04 p.m. --- Naveta este un mediu inchis nu bate vantul cosmic prin ea sa opreasca deplasarea lumini sau electronilor.

--- Terminare citat ---
De acord.


e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă