Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

De ce nici macar in teorie nu se poate depasi viteza luminii?

<< < (3/4) > >>

Nilak:
Daca ne uitam la fotonii cu moment orbital putem vedea ca frontul de unda poate fi incetinit. Asta iseamna ca propagarea undei de baza continua la aceeasi viteza c. Acelasi lucru trebuie sa se inample si cu celealate particule.
Viteza de propagare a excitatiior in campul electromagnetic este constanta si este egala cu c - viteza luminii.
Orice particula este compusa din aceste excitatii, de aceea se deplaseaza cu aceeasi viteza, doar frontul de unda se deplaseaza mai incet.
Gandeste-te la un foton care se propaga in spirala, ca si geometrie. Acesta va avea intotdeauna o viteza mai mica decat c.

Idea de particula asemeni unui punct sau unei sfere care se deplaseaza intr-un spatiu vid asa cum vedem noi este departe de adevar.
Din pacate teoria relativitatii permite asemenea analogia si doar schimba dinamica spatiului. De aceea aceasta teorie din punctul meu de vedere este limitata.

http://vixra.org/abs/1612.0239

barbuionut403:
In teorie se poate depasi.
Albert Einstein spune ca viteza luminii este o constanta fata de mediul ei de propagare nu spunea nimic ca este viteza absoluta cu care se pot departa 2 punte in univers.

Exemplu o naveta spatiala merge cu 30 % din viteza lumini. In interiorul ei se transmite un fascicol de lumina sau daca vreti un electron ce circula pe un cablu electric din coada navetei spre cabina de comanda.

Care va fi viteza electronului sau a fascicolului de lumina din interiorul navetei ce pleaca din coada navetei spre comanda, fata de un punct fix (Exemplu Pamantul)

a) 30%(viteza de deplasare a navetei) + (plus) c (constanta lumini) = 130 % viteza lumini.

b) viteza lumini

c) mai mica decat viteza lumini

atanasu:
Ce faci azi in [ostarile tale  este filibusterism daca cutura ta generala iti permite sa intelegi asta. Nu cred ca ti se va mai permite mult timp acest comportament.

Electron:

--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---In teorie se poate depasi.
--- Terminare citat ---
In ce teorie? Ai o teorie personala pe care vrei sa o popularizezi pe aici? Sau tu nici macar nu stii ce inseamna "teorie" in sens stiintific?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---Albert Einstein spune ca viteza luminii este o constanta fata de mediul ei de propagare nu spunea nimic ca este viteza absoluta cu care se pot departa 2 punte in univers.
--- Terminare citat ---
In primul rand, unde spune Einstein asa ceva? Poti sa vii cu ceva citate?
In al doilea rand, ce intelegi tu prin "2 puncte din univers"? Ce anume este "un punct din univers" pentru tine?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---
Exemplu o naveta spatiala merge cu 30 % din viteza lumini.
--- Terminare citat ---
Fata de ce sistem de referinta are naveta spatiala acea viteza?


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. --- In interiorul ei se transmite un fascicol de lumina sau daca vreti un electron ce circula pe un cablu electric din coada navetei spre cabina de comanda.
--- Terminare citat ---
Ok, atata doar ca viteza electronului prin cablul electric e mult, mult, mult mai mica decat viteza luminii in vid, deci alegerea nu este tocmai irelevanta.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---Care va fi viteza electronului sau a fascicolului de lumina din interiorul navetei ce pleaca din coada navetei spre comanda, fata de un punct fix (Exemplu Pamantul)
--- Terminare citat ---
In primul rand, presupun ca vrei sa spui "fata de un punct considerat fix", in sensul in care vrei sa consideri un sistem de referinta legat de Pamant. In al doilea rand, pentru aflarea vitezei fascicolului de lumina fata de Pamant, e suficient sa aplici legea de compunere a celor doua viteze (viteza fascicolului fata de nava si viteza navei fata de Pamant). Teoriile actuale ale fizicii au raspunsuri foarte clare la acest gen de probleme.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---a) 30%(viteza de deplasare a navetei) + (plus) c (constanta lumini) = 130 % viteza lumini.
--- Terminare citat ---
Compunerea vitezelor nu se face cu aceasta formula simpla (newtoniana) cand e vorba de viteze relativiste. Adica, in cazul vitezelor relativiste, formula newtoniana - care este doar o aproximatie a formulei relativiste pentru viteze mult mai mici decat viteza luminii - da gres in mod spectaculos, asa cum demonstrezi tu aici.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---b) viteza lumini
--- Terminare citat ---
Daca e un fascicul de lumina care se propaga printr-un tub vidat, atunci acesta este rezultatul, pentru ca lumina se propaga prin vid cu aceeasi viteza (viteza limita c) fata de orice sistem de referinta ales.


--- Citat din: barbuionut403 din Septembrie 27, 2018, 11:16:46 a.m. ---c) mai mica decat viteza lumini
--- Terminare citat ---
Daca fasciculul de lumina nu se propaga prin vid, atunci viteza sa fata de nava, compusa cu viteza navei fata de Pamant, va avea ca rezultat o viteza mai mica decat viteza luminii.


e-

barbuionut403:
Deci vreti sa spuneti ca fascicolul de lumina incetineste in interiorul unei navete cu viteza de 30% viteza lumini desi este un mediu inchis care calatoreste in spatiu, o intrebare ce se intampla cu lumina daca e orientata in sens invers directiei de deplasare a navetei (dupa gandirea dumneavoastra daca intru-un sens i-si micsoreaza viteza in celalalt acelereaza sau devine constanta) si ma scuzati cine a facut acest experiment de faceti aceste remarci, lumina e constanta fata de mediul ei de propagare. Eu am incercat sa fac o remarca pozitiva un pas inainte daca vreti poate realizam ceva si nu ne plafonam, dumneavoastra in gandire nu priviti inaite sau macar in stanga va plac clasicii.
La cum ganditi la o nava care poate in viitor va ajunge la viteze apropiate de cea a lumini se va stinge lumina si electricitatea daca se apropie de aceste viteze ce sa mai zicem de a se misca oameni in naveta ar sta pe loc daca nici electronul sau lumina nu au voie dupa conceptul dumneavoastra sa circule. Naveta este un mediu inchis nu bate vantul cosmic prin ea sa opreasca deplasarea lumini sau electronilor.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă