Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: styhl - propus pentru suspendare 3 zile  (Citit de 4459 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Pozitron

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 147
 • Popularitate: +24/-19
styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« : Iunie 05, 2011, 09:56:32 p.m. »
De curand am gasit asta pe forum:

      Numai ca dupa cite observ, mai orice (timpenie) care apare pe la BBC, reviste stiintifice, sau ce mai sunt ; ce apar din tarile capitaliste le "inghititi", nici habar neavind ce este.
     Insa cu progresul (inovatii,descoperiri), in domeniul stiintific-sunteti la pamint. Bravo, cu asa mentalitate, puteti sa continuati mai departe.

Deoarece prezinta o atitudine de superioritate nejustificata (deci o obraznicie cam mare) fata de restul participantilor la forum, propun o suspendare de 3 zile pentru acest user. Iar pe viitor am putea adauga reguli despre asta la lista forumului, ca sa fie avertizati noii veniti inca de la inceput.

<Pozitron>

HarapAlb

 • Vizitator
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #1 : Iunie 06, 2011, 12:05:07 a.m. »
La cat de mult zgomot sunt capabili sa produca unii membri 3 zile nu inseamna nimic ;D  Pentru mine ar fi mai utila o optiune de genul "ignore user".

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #2 : Iunie 06, 2011, 02:49:26 a.m. »
De acord cu cele trei zile de suspendare. styhl se exprima la nivel de clasa a sasea, dar de fapt e adult sau chiar pensionar. Si eu am interactionat cu el mult dar nu intelege nimic din ce i se explica, are deja o parere formata si nu si-o va schimba.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline AlexandruLazar

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1752
 • Popularitate: +95/-17
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #3 : Iunie 06, 2011, 04:16:04 a.m. »
Eu sunt categoric pentru butonul de ignore user. Pe mine nu mă deranjează în mod special zgomotul în sensul că mă văd nevoit să răspund (pot să ignor din proprie voință dacă e nevoie) dar devine greu să găsesc informația interesantă și utilă.

Pe de altă parte, cred că ar trebui și stipulate prin regulament niște lucruri care altfel cred că sunt normale pentru o discuție științifică (dar care altfel, încălcate selectiv, fac o propagandă pseudoștiințifică absolut superbă), și anume:

- Susținerea prin referințe concrete și de calitate, sau demonstrații riguroase a afirmațiilor care nu pot fi considerate ca fiind de cultură "generală" dintr-un domeniu. Nu e nevoie de prea multă pedanterie: pentru cineva care e specialist într-un domeniu, există lucruri care sunt evidente și care pot fi susținute printr-o explicație simplă și eventual o trimitere la o carte, chiar dacă pentru cineva din afara domeniului respectiv nu par evidente. Dacă însă afirmația respectivă poate produce confuzii (sau chiar le produce), cred că ar trebui neapărat puse la dispoziție niște referințe, fie și sumare. Netul e în fond lung și lat. Cu atât mai mult dacă e o afirmație care pare a contrazice ce "știe" toată lumea.

Un exemplu simplu: dacă mă apuc să spun că în regiunea activă normală, curentul de colector al unui tranzistor bipolar nu este constant, cred că e suficient dacă spun că asta e un lucru mai puțin menționat în lucrările introductive de electronică și că se datorează unui lucru numit efect Early. Dacă spun însă că există niște efecte interesante în dispozitive foarte mici, care aduc întrucâtva cu efectul Hall, normal ar fi să vin cu o referință (aha: http://arxiv.org/abs/0912.1195 ), pentru că nu e deloc ceva evident și în fond n-are nicio treabă dimensiunea dispozitivului cu efectul Hall.

- Atunci când e vorba de o întrebare, fie ea și în afara secțiunii de teme pentru acasă, cred că ar trebui să fie obligatoriu ca autorul post-ului să explice și ce a încercat până atunci, precum și familiaritatea pe care o are cu domeniul respectiv. Asta îi ajută și pe cei care răspund să își adapteze modul și nivelul la care răspund. Bine, pentru membri mai vechi partea cu familiaritatea se poate sări, în ideea că după o vreme toți membrii comunității știu cam ce și cum, dar prima parte, cea referitoare la ce a încercat, mi se pare că ar trebui să rămână. Un exemplu de "așa da" în acest sens cred că ar fi problemele propuse recent de florin_ cu benzina.

Tot un exemplu simplu: dacă cineva mă întreabă cum funcționează un ghid de undă, prefer să știu dacă e un student care are probleme cu conceptul (și mai ales cu matematica scârboasă din spatele lui) sau un elev de clasa a zecea care se va uita la mine ca mâța-n calendar dacă încep să turui de E și H și funcții Besel.

- Cred că asta e de la sine înțeles dar sunt de părere că "criticile" aduse unei teorii fără a o înțelege nu sunt deloc constructive. De aceea, eu aș propune ca orice topic de tipul "nu înțeleg nimic din teoria X... dar se vede de la o poștă că e greșită, ia uite..." ar trebui pur și simplu închise și autorul trimis să se mai documenteze. Similar, topicuri de tipul acesta: http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3077 . Să ceri niște referințe (cu un mesaj de tipul salut -- încerc să mă prind ce-i aia o undă dar nu am găsit niciun material de studiu pe care să-l pot urmări cum trebuie, are cineva vreo sugestie?) mi se pare lăudabil. Să pui întrebări pe tema respectivă fără a te fi documentat înainte mi se pare cel puțin inutil. În "vremurile bune", pe USENET primeai ban din două-trei mesaje de tipul acesta. Știința înaintează pe baza criticilor minuțioase și nemiloase ale oricărui concept, însă dacă criticile nu sunt fondate pe o documentare prealabilă cred că ne pierdem timpul cu toții.

Offline Scientia

 • Administrator
 • *****
 • Mesaje postate: 327
 • Popularitate: +27/-5
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #4 : Iunie 06, 2011, 09:18:45 p.m. »
Styhl cred că s-a autosuspendat între timp. Contul este propus spre ştergere. Deci s-ar putea să fi înţeles ultimele mesaje transmise de voi :).

În cazul în care revine pe forum, o să vedem care e măsura potrivită: o atenţionare, însoţită de o explicaţie privind exprimarea pe forum ori o suspendare pentru câteva zile a contului.


gafalda

 • Vizitator
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #5 : Iunie 06, 2011, 10:42:29 p.m. »
Styhl este cumva batranul Sandokan ? (=V.M.)
Daca da, atunci a fost o provocare intentionata de-a lui, la care trebuia altfel procedat, mai siret, mai diplomatic.
Citindu-i unele posturi, am descifrat ca nu-i defel asa necunoscator, din contra.
Acum cateva sute de ani cred ca mergea "styhl - propus pentru spanzurare".
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2011, 03:39:08 p.m. de gafalda »

Offline Pozitron

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 147
 • Popularitate: +24/-19
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #6 : Iunie 09, 2011, 12:46:00 p.m. »
Acum cateva sute de ani cred ca mergea "styhl - propus pentru spanzurare".
Asta nu e buna nici macar de banc. Spanzuratoarea e ceva cu efecte permanente, in timp ce suspendarea pentru 3 zile de pe un forum e doar atat: o suspendare pentru 3 zile. Ca atare nu exista nici o asemanare intre cele doua.

<Pozitron>

Offline RaduH

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1100
 • Popularitate: +9/-48
Răspuns: styhl - propus pentru suspendare 3 zile
« Răspuns #7 : Iunie 13, 2011, 02:02:27 p.m. »
Citat
Pentru mine ar fi mai utila o optiune de genul "ignore user".
Asa ceva mie mi se pare meschin.