Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Cum demonstram ca Universul este plat?

<< < (12/12)

calientesistems:
universul asemenea obiectelor gasite in el este tridimensional

respecte!

meteor:

--- Citat din: DARIUS PITARIU din Decembrie 11, 2013, 11:20:50 p.m. ---universul nu poate fiplat pentru ca ar fi ca si cum ai pune o picatura de apa int-un pahar si ai vrea sa determini forma picaturi in apa. Vreau sa zic ca chiar da ca ar avea o forma , o forma in ce ,...tot in spatiu. Spatiul nu are forma este infinit  :)

--- Terminare citat ---
Domnisorule Darius, intrebarea ta cred ca ceva ceva sens are.

Cred ca asa trebue sa intelegi:
Atunci chind se vorbeste de forma (unui anumit Univers), trebue sa intelegi caci aceasta in primul rind duce la ideea caci cutarele Univers ar mai avea (ar fi in) inca o dimensiune.
Spre exemplu daca am considera asa un Univers (sa ne inchipuim suprafata Pamintului) bidimensional si daca am demonstra caci nu mai sunt alte dimensiuni, atunci intradevar cred ca ar fi corect sa se spuna caci este non- sens sa ne mai punem intrebarea ce forma are cutarele Univers.

Daca insa se demonstreaza ca ar mai fi dimensiuni ( sa zicem ca se determina caci Pamintul nu ar fi plat ci sferic [adica tridimensional]), atunci in asa caz are sens sa se puna intrebarea  ce forma are Pamintul   I  N    s p a t i u l    t r i d i m e n s i o n a l.
La fel cum si tu ai spus, in acelasi spatiu cam nu are sens intrebarea ce forma are cutarele obiect.

Ca sa te fac sa fii mai curios la fizica, cea de a patra dimensiune se spune ca ar fi timpul.
S-au facut calcule si masuraru si s-a demonstrat caci in anumite conditii timpul si spatiul curge si este diferit.
Adica daca noi doi am avea doua ceasuri si doua rigle la fel, tu insa te vei misca cu o anumita viteza apropiata de cea a luminii, ceasul tau va arata valori mai mici ca ciasul meu, la fel si rigla se va micsora. Cam aceeasi se va intimpla in cazul chind te vei afla in un chimp gravitational cu o intensitate mult mai mare ca la mine.
In linii mari, aceste idei revolutionare au dus la concluzia existentei unei alte dimensiuni, deci in asa caz are rost intrebarea desore ce forma are spatiul.


--- Citat din: DARIUS PITARIU din Decembrie 11, 2013, 11:20:50 p.m. ---Spatiul nu are forma este infinit.

--- Terminare citat ---
Iata ideea aceasta nu  o pricep, mai degraba cred ca e fara nici un sens.
Cred ca nu are nici o legatura forma a ceva (si inca un lucru vreau sa remarc odata ce spui pur si simplu spatiu s-ar intelege cel tridimensional, alta data spui Universul, acestea nu is doua lucruri la fel) cu infinitatea sa.
La fel si notiunea de infinitate cred ca nu o clarifici pina la capat, infinitate ca ce ca distanta, ca masa, etc.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă